Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Yayla şenlikleri başlıyor

TRABZON - Doğu Karadeniz'de bu yıl yapılması planlanan yayla şenlikleri mayıs ayı itibariyle başlıyor.



TRABZON - Doğu Karadeniz'de bu yıl yapılması planlanan yayla şenlikleri mayıs ayı itibariyle başlıyor. Bu şenliklere katılan binlerce insan, kadınlı erkekli, el ele, birlik ve beraberlik içerisinde horon halkaları oluşturup kemençe, davul ve zurna eşliğinde saatlerce horon oynamanın tadını çıkarıyor.
Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun'da bulunan 2 bini aşkın irili ufaklı yaylanın yaklaşık 150'sinde eylül ayı sonuna kadar yayla şenliği ve festival yapılacak. Doğu Karadeniz yaylaları, çok çeşitli flora ve faunaları, zengin ormanları, krater gölleri, ırmakları, dereleri, peyzaj görüntüleri, dağ ve doğa yürüyüşleri, rafting, av ve olta balıkçılığı, çim kayağı, şifalı suları, yöresel yemekleri, halkın kültürel yaşantısı gibi değerleri ile önemli bir potansiyel oluşturuyor.
Trabzon?da bu yıl yapılması planlanan yayla şenliklerinden bazıları şöyle: Hıdrellez Bahar Bayramı, Mesabet Şenliği, Sultan Murat Şehitleri Anma Günü, Harmantepe Şehitleri Anma Günü, Aladurbiya Deniz Eğlencesi, Soğuksu Şenlikleri, Hırsafa Karadağ Şenlikleri, Hıdırnebi Yayla Şenliği, Kadırga Yaylası Şenliği, Alaca Yaylası Şenliği, Sis Dağı Şenlikleri, Kaldırım Yaylası Şenliği, Sanasitka Şenliği, Kuşmer Yaylası Şenliği, Sürmene Kültür ve Turizm Şenliği, Ağa Konağı Şenliği, Yayla Ortası Şenliği, Karadağ Serda Şenliği, Honefter Şenliği, Yeşilyurt-Yılantaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri Festivali...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.