Sosyal Medya

GÃœNCEL

Abi-KardeÅŸ Devir Teslim

Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini Mustafa Demir`e devretti. Özak, yeni bakanı bakanlığa gelişinde kapıda karşıladı.



Devir-teslim töreninde konuşan Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kabine revizyonunu dün açıkladığını hatırlatarak, "Bu bir bayrak yarışı. Çok yeni bakanlarımız kabineye dahil oldular. Onlara hoş geldiniz diyorum" dedi. Bunlardan bir tanesinin de Bayındırlık Komisyonu`nda çok değerli hizmetler veren Mustafa Demir olduğunu ifade eden Özak, "Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu onurlu bir görevdir. Bize de Allah bunu 2005 Haziran`ında nasip etti.

 

Onurlu görevi milletimize layık olma aşkıyla yapmaya çalıştık" diye konuştu. 4 yıllık görevi boyunca birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkür eden Özak, "Çok başarılı çalışmalar yaptık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bir takım ruhu oluşturmaya çalıştık. Ağabey-kardeş gibi çalıştık" diye konuştu. Pazartesi günü hangi göreve atanacağının belli olacağını vurgulayan Özak, şunları kaydetti:

"Orada da milletimiz hizmetinde ve emrinde olmaya çalışacağız. Buraya girerken şunu dua etmiştik; `İnşallah ayrılırken alnımız açık, başımız dik ayrılız` Ünvanlar gelir ve geçer. Önemli olan ünvansız olduğunuz zaman size toplumun bakışıdır. Bu hep oraya talibiz."

Mustafa Demir ise, Bayındırlık Komisyon Başkanı olarak Özak ile yararlı çalışmalar yaptığını dile getirerek, "Tüm bakanlık çalışanlarıyla birçok programlarda birarada olduk.

 

Sayın bakanımız, bakanlığın tüm faaliyetlerine bizi hep davet etti" dedi. AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından beri çok verimli çalışmalar yaptığını ifade eden Demir, "Yerel seçimlerin sonrasında kabine revizyonu çerçevesinde yeni bir heyecan yeni bir dinamizim geldiğini düşünüyoruz. Bizler de bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı
Sayın Özak`a ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.
Umarım bize bu sorumluluğu veren Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza layık oluruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Özak, yeni bakan Demir`e görevini, "Allah kolaylık versin. Başarılar" dilerek devretti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.