Sosyal Medya

GÜNÜN TARİHİ

Trabzon Dernekler federasyonu'ndan TÜRK için Kınama

Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Nürettin TURAN imzalı kınama açıklamsı



  KINAMA
 
Sayın Prof. Dr. Hikmet Sami TÜRK? e yapılan bombalı saldırı girişimini büyük bir üzüntüyle karşıladık ve nefretle kınıyoruz. 
 
Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sayın Nurettin TURAN?ın yaptığı açıklamada; tek tesellimiz, Eski Adalet Bakanımız Sayın Hikmet Sami Türk?ün yara dahi almadan bu saldırıyı atlatmış olmasıdır.

 yonetin-small
??HAK KUVVETİN DE?İL, HAK HAKLININ OLMALIDIR?? anlayışını savunan bir ??Hukuk İnsanı?? olarak tanıyıp, bildiğimiz ağabeyimiz bu düsturundan hiçbir zaman taviz vermediği için hep örnek almaya çalıştık.
Bu nedenle; T.D.F olarak; Genel Merkezimiz ve bağlı olan tüm ilçe, belde ve köy dernekleri olarak, bu hain saldırıyı kınıyoruz. Camia olarak her zaman yanında olmaktan şeref duyduğumuz Sayın Prof. Dr. Hikmet Sami TÜRK? e saygı, sevgi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
 

turk-small
 
Hikmet Sami Türk kimdir?
1935 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Of ve Bafra'da,
orta öğrenimini Bafra'da yaptı.
1954 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdi.
1958 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
1964 yılında Almanya'da Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Hukuk Doktoru" unvanını kazandı.
Yurda dönüşünde askerlik hizmetini tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Almanca okutmanlığına, 1968 yılında aynı fakültenin Ticaret Hukuku Kürsüsü asistanlığına atandı.
1977 yılında "Üniversite Doçenti" unvanını kazandı. 1978 yılında profesör oldu. 1995 yılı Ekim sonuna kadar aynı Fakültede Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak çalıştı.
1995 ve 1999 Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Partiden Trabzon Milletvekili seçildi. 30 Haziran 1997'de kurulan III. YILMAZ Koalisyon Hükümetinde DSP den İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı, 11 Ocak 1999'da kurulan IV. ECEVİT Hükümetinde Milli Savunma Bakanı ve 28 Mayıs 1999'da kurulan V. ECEVİT Hükümetinde de Adalet Bakanı olarak görev yaptı.
Halen Bilkent Üniversitesi çatısı altında, hukuk fakültesinde Anayasa Hukuku dersi vermektedir.
 
 
Nurettin TURAN
T.D.F.
Trabzon Dernekleri Federasyonu
Genel Başkanlığı Yönetim Kurulu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.