Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP lideri Deniz Baykal Trabzonda

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kazansa da kaybetse de Trabzonsporun tıpkı CHP gibi saygın ve güçlü bir takım olduğunu söyledi.



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kazansa da kaybetse de Trabzonspor'un tıpkı CHP gibi saygın ve güçlü bir takım olduğunu söyledi.

Yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret için çıktığı turda seçimi kaybettikleri Trabzon'da da partisinin il başkanlığını ziyaret eden Baykal, partililere hitaben yaptığı konuşmada, seçimde kazanmak gibi kaybetmenin de olduğunu söyledi.

 

29 Mart seçimlerinin kazandıkları ve kazanamadıkları ile CHP'nin daha iyi anlaşılmasına çok önemli hizmet ettiğini dile getiren Baykal, "Seçimlerin milletin siyasi ilgisini daha da yüksek bir noktaya çıkardığını gördüm. Seçim bitti ama bu iş bitmemiş. Siyasete sahip çıkma, siyasi beklentileri yüksek tutma konusunda çok önemli yeni bir tablo ortaya çıktı." dedi.

 

 

-VATANDAŞTAN "GENÇELERİ DEVREYE SOKALIM" TALEBİ-

 

Bu arada Baykal'ın konuşmasının ardından söz alan bir partili, salonda bulunanların çoğunluğunun yaşlarının ileri olduğunu belirtip, "Sayın Genel Başkanım, biraz gençleri devreye sokalım, onların önünü açalım." dedi. Baykal ise bu sözlerin üzerine, "Yapabilirsin, hiç bir sakıncası yok" cevabını verdi. Bunun üzerine de vatandaş, sözleri ile Baykal'ın kendisini kast etmediği söyleyip, teşekkür etti.

 

 

-SİVAS-TRABZON MAÇ YORUMU-

 

Trabzonspor'un bugün Sivasspor karşısında aldığı mağlubiyete de değinen Baykal, "Eminim hepinize çok derinden üzdü ama Trabzonspor, kazansa da kaybetse de tıpkı CHP gibi daima saygın, güçlü, her zaman her büyük sonucu olabilecek, Türkiye sporunun yüz akı en temel takımlarımızdan birisidir. Trabzonspor'un Türk spor yaşamındaki seçkin yerini hepimiz biliyoruz. Olabilir, maçlar bazen böyledir. Futbolda top yuvarlaktır, biliyorsunuz aşağı yukarı siyasette de top yuvarlak. Ama bunlar gelir geçer. Trabzonspor gibi bir futbol takımına sahip olduğunuz için ne kadar iftihar etseniz yeridir. Çünkü hepimiz Trabzonspor ile iftihar ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

"SÖZLERİM ÇARPITILDI"

 

Geçtiğimiz aylarda haber konusu olan "Bağrıma taş basar Trabzonspor'a başarılar dilerim" sözlerine de açıklık getiren Baykal, sözlerinin çarpıtıldığını önü sürdü.

 

O açıklamalarının Trabzon'da seçim malzemesi olarak da kullanıldığını savunan Baykal, "Trabzonspor- Galatasaray maçı öncesinde arkadaşlarım bana, 'Sen bir takıma başarılar dileyince o tutuyor. Şimdi senden Trabzonspor'a başarılar dilemeni istiyoruz' dediler. Ben de dedim ki, hiç şüphe yok, memnuniyetle bunun gereğini yaparım. Ben bir Galatasaraylıyım. Bütün Türkiye benim Galatasaraylı olduğumu bilir. Ama bir Galatasaraylı olarak bağrıma taş basarım ve yine de Trabzonspor inşallah başarılı çıkar, galibiyeti alır derim ve diyorum dedim. Bu 'bağrıma taş basarım' sözü, sanki Trabzonspor'un başarısından memnun olmam ama yine de söylüyorum gibi anlaşılmış. Galatasaray'ı bugüne kadar tutan bir kişi olarak, bağrıma taş basarım, duygularımı dizginlerin yine de Trabzonspor başarılı çıksın derim dedim. Bu benim Trabzon'a olan sevgimi, Trabzonspor'un başarısının kendi tuttuğum takımın başarından daha çok mutlu edeceğinin ifadesidir. Bunda da hiç bir şüphe yoktur." diye konuştu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.