Sosyal Medya

GÃœNCEL

Camiyi satışa çıkardılar

2006 yılından bu yana tapu sorunu çözülemeyen 2 bin kişilik kapasiteli Göynük Merkez Eyüp Sultan Camii 6 milyon 710 bin 840 TL satış değeriyle ihaleye çıkarıldı



Antalya'nın Kemer İlçesine bağlı Göynük beldesinde 2006 yılından bu yana tapu sorunu çözülemeyen 2 bin kişilik kapasiteli Göynük Merkez Eyüp Sultan Camii 6 milyon 710 bin 840 TL satış değeriyle ihaleye çıkarıldı.


Göynük Merkez Eyüp Sultan Camii Derneğin kurucu başkanı ve şimdiki başkan yardımcısı Rüştü Artan yaptığı açıklamada, 2006 yılında Göynük Merkez Camiinin yetersiz kalması nedeniyle yeni bir yapmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, 'İlk olarak Göynük Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği kurularak 29 hisseli arsaya 1 Temmuz 2007'de başlayan cami inşaatı bu yılın başında tamamlandı.'dedi.

Caminin tapu sorunun 3 yıldır bir çözüme kavuşamadığını söyleyen Artan, '29 hisseli imarlı 2 bin 112 metrekare olan arsada 20.5 metrekarelik hisseye sahip olan bir hissedar hissesini devretmeyeceğini bildirdi. Tüm çabalara rağmen Kaplan'ın ikna edilememesi üzerine Dernek, Kemer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ortaklığın giderilmesi davası açtı. Bu arada da caminin yapımına başlandı. Caminin yapımı 18 ayda bitirildi ancak tapu sorunu hala çözülemedi.

Kemer Sulh Hukuk Mahkemesi ise caminin ihale yoluyla açık artırmada satışına karar verdi. Göynük Merkez Eyüp Sultan Camii 6 milyon 710 bin 840 TL satış değeriyle açık artırmaya çıktı. İlk ihalesi 4 Mayıs'ta Kemer Hükümet Konağı'nda yapılacak cami alıcı bekliyor. Yerden ısıtmalı, çini işlemeli, 3 katlı cami ilk ihalede satılamazsa 14 Mayıs'ta tekrar ihaleye çıkacak.

İkinci ihalede de satış yapılamazsa gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecek. Derneğin kurucu başkanı ve şimdiki başkan yardımcısı Rüştü Artan, 29 hisseli arsanın sahiplerinden 28'inden bazılarının çeşitli bedeller karşılığı bazılarının ise bağış olarak tapularını derneğe devrettiğini kaydetti. Sait Kaplan isimli hissedarı 20.5 metrekarelik alanı satmaya ve devretmeye ikna edemediklerini belirten Rüştü Artan, "1444 inşaat alanı olmak üzere toplam 2 bin 112 metrekarelik alana sahip cami alıcı bekliyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.