Sosyal Medya

HEMŞİN?DE, KONFERANSA BÜYÜK İLGİ

Hemşin?de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen ?İslam?da kadın hakları? konferansına bayanlar büyük ilgi gösterdi.



Rize'nin Hemşin ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'İslam'da kadın hakları' konulu bir konferans verildi.




Hemşin Belediyesi Kültür Salonu'nda Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından verilen konferansa Hemşin Rize İl Müftü Vekili Yahya Çankaya, Hemşin İlçe Müftüsü Hakkı Gür ile çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Konferansta, İslamiyet'in kadına verdiği değeri anlatan Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy, ?Kur'an-ı Kerim'de gerek yaradılış ve gerekse hak ve sorumluluklar yönünden erkeklerle eşit konumda olan bir kadın portresi çizilmektedir. Allah'ın kulu olmaları bakımından her ikisi de eşit seviyededir. Bunu ayeti kerimelerde görebilmekteyiz. Cennetin annelerin ayağı altında olduğu İslam hükmü, dinimizin kadına verdiği değeri tartışmasız şekilde ortaya koymaktadır? diye konuştu.

İslam'ın kadına miras hakkı verdiğinin altını çizen Müftü Kemalettin Aksoy, ?İslam'da eş olarak bayanların, evlat olarak kız çocuğunun, anne olarak, kardeş olarak miras hakkı vardır. 4 durumda da miras hakkına bayanlar sahiptir. Nisa suresi 11, 12 ve 176. ayetlerde bu konular bizzat Yüce Allah tarafından bizlere belirtilmiştir. İslam dini eşler arasındaki hakları da bizzat belirtmiştir. Kur'an-ı Kerim, kadının da erkeğin de görevlerini tanzim etmiştir. Erkeğin kadına karşı görevleri de bellidir, kadının erkeğe karşı görevleri de. Ayet-i Kerime'de Yüce Allah, erkeklerin kadın üzerindeki hakları gibi kadınların erkekler üzerindeki hakları olduğunu beyan ediyor.? dedi.

Boşanma konusunda İslam'ın kadını koruyucu kurallar koyduğunu dile getiren Aksoy, ?İslam dini boşanma müessesesini düzene koymuş, boşanmayı zorlaştırmıştır. Asla bunları teşvik etmemiştir. Boşanmayla ilgili, ayette 'Haksız yere boşananlara yer ve gökteki bütün melekler lanet eder' buyruluyor. Kadınların haklarını bilmesine herkesin ihtiyacı var. Bu konulara ayet ve hadislerin ışığında baktığımızda gerçekleri görürüz.? şeklinde konuştu.

www.pazar53.com  dan haber alındıktantan sonra düzeltılmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.