Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Yaylalar Turizmin Yeni Gözdesi

Ülkemizde kimi yaylalar doğal güzellikleri itibari ile turizm amaçlı kullanılmaya başlandı.



Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, turizm sektörünün yaklaşık 250 milyon insana iş sağlamasının yanında dünyanın gayri safi milli hasılasının yüzde 17´sini oluşturduğunu bildirdi.
 
Hocaoğlu, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizme hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası´nın kutlandığını belirtti.
 
Turizminin dinlenmek, eğlenmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan gezilerle bir ülkeye veya bölgeye ziyaretçi çekmek için alınan ekonomik, kültürel önlemlerin tümü olduğunu ifade eden Hocaoğlu, turizmin dünyada en hızlı gelişen ekonomik faaliyetlerden birisi olduğunu vurguladı.
 

Turizmin yerkürenin en büyük ekonomik sektörü olma yolunda olduğuna dikkati çeken Hocaoğlu, turizm sektörünün yaklaşık 250 milyon insana iş sağlamasının yanında dünyanın gayri safi milli hasılasının yüzde 17´sini oluşturduğunu belirtti.

A.A

 
Hocaoğlu, turizmden elde edilen gelirin bu ekonomik sektörün büyümesine bağlı olarak sürekli arttığını ifade ederek, şunları kaydetti: ´´Doğu Karadeniz bölgesi doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile ülkemiz turizminde önemli bir konuma sahiptir. Özellikle yaylalarda ve kırsal kesimlerde bozulmadan kalmış mimari örnekler, günümüze kadar yöre özelliklerini kaybetmeden kalan el değmemiş doğa, yöreye yönelen turistik ilginin nedenlerini oluşturmaktadır. Rize ise son yıllarda Doğu Karadeniz bölgesindeki yayla ve dağ turizmin odağında yer almaktadır. Özellikle iç turizm bakımından büyük bir taleple karşı karşıyadır. Ülkemizde kimi yaylalar doğal güzellikleri itibari ile turizm amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesindeki yaylaların bir bölümü son yıllarda geleneksel yaylacılık dışında turizme de konu olmaya başlamıştır.´´

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.