Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Dünya Cennetini Görmeden Ölmeyin

İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, ''İkizdere Vadisi'nin doğal güzelliğine hançer saplayacak projelerden uzak tutulması gerektiğini'' belirtti.



İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, ''İkizdere Vadisi'nin doğal güzelliğine hançer saplayacak projelerden uzak tutulması gerektiğini'' belirtti.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, su kaynaklarının hızla tükendiğini, bilinçsizce tüketildiğini, Türkiye'nin de bu sorundan payına düşeni fazlasıyla aldığını ifade etti.

Son dönemde Türkiye'de özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yapılan ve yapılması öngörülen hidroelektrik santrallerinin (HES), bölgenin ekolojik dengesiyle tamamen uyumsuz olduğunu savunan Ekşi, şöyle devam etti:

''Doğu Karadeniz'deki HES'ler uluslararası standartlardan uzak bir planlama ile hayata geçirilmeye çalışılmıştır. Bazı bölgelerde ise inşatları hala sürmektedir. Cevizlik HES projesi, Demirkapı HES projesi ÇED raporunun iptal edilmesi, Rize İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararları, uluslararası standartlardan uzak bir anlayışla inşa edilmesi, planlanan diğer projelerin de iptal edileceğine olan inancımızı artırmıştır. Geleceğe güzel bir çevre, yaşanabilir bir doğa bırakmak için, hukuk alanında mücadelemizi sürdüreceğiz.''

Bölgede turizm yatırımları ile önemli ölçüde istihdam sağlanabileceğini belirten Ekşi, şunları kaydetti:

''İkizdere'nin '4 Mevsim Turizm' ve 'Cenneti Görmeden Ölmeyin' sloganlarının anlamlı kalması gerekmektedir. Bunun için turizm alanında ciddi yatırımlar beraberinde kazanımları getirecektir. HES'ler bölgenin canlanmasına değil, kuruyup yok olmasına neden olacak projelerdir. İkizdere Vadisi'nin doğal güzelliğine hançer saplayacak projelerden uzak tutulması gerekmektedir.''

haber53

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.