Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rize'nin eski Vali yardımcisi Muhtar oldu

Emekli Vali Yardımcısı Şener Sarıçiftçi, 29 Mart Yerel Seçimlerinde Antalya'nın Elmalı İlçe Merkezine Bağlı Akçaeniş Köyüne Muhtar Seçilince



Kendisini Tebrik Edenlerin Yanında 'Attan İnip Sineğe Bindi' Diyenlerin de Olduğunu Söyledi.Emekli vali yardımcısı Şener Sarıçiftçi, 29 Mart yerel seçimlerinde Antalya'nın Elmalı ilçe merkezine bağlı Akçaeniş köyüne muhtar seçilince, kendisini tebrik edenlerin yanında 'Attan inip sineğe bindi' diyenlerin de olduğunu söyledi.

Birçok ilçede kaymakamlık yaptıktan sonra, Rize, Kırşehir, Gümüşhane, Sinop, Çankırı illerinde de vali yardımcılığı görevinde bulunan Şener Sarıçiftçi, emekli olup yerleştiği Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Akçaeniş köyüne muhtar seçildi.

Şener Sarıçiftçi, kendisi dahil köyüne dönüp hizmet eden bir çok kamu görevlisinin olduğunu belirtti. Bunun da köye hizmet açısından önem arz ettiğini ifade eden Sarıçiftçi, Elmalı'nın geri kalmış birçok köyü olmasına rağmen kendi köylerinin şehir görüntüsünde olduğunu aktardı.

Kendisinin, daha önce de Köy Kooperatifi Başkanlığı görevinde iken köye ciddi hizmetler ettiğini hatırlatan Sarıçiftçi, şimdi ise tüm hizmetlerin tek elden yürütüleceğini söyledi.

Trabzon'da maiyet memuru olarak görev yaptığı meslek hayatı boyunca Denizli'nin Çameli, Diyarbakır'ın Kulp, Ağrı'nın Taşlıçay kaymakamlıkları, Isparta'da hukuk işleri müdürlüğü görevlerinde bulunan Sarıçiftçi, Rize, Kırşehir, Gümüşhane, Sinop ve Çankırı illerinde de yaklaşık 4 yıl görev yaptığını ifade etti.

En son Sincan Kaymakamlığı görevinin ardından Edirne Vali Yardımcılığı'na atandığını ancak bu görevine başlamadan emekliye ayrıldığını anlatan Sarıçiftçi, emekliliğinin ardından, doğup büyüdüğü Elmalı'nın Akçaeniş köyüne yerleştiğini kaydetti.

Sarıçiftçi, köylülerinin yoğun isteği üzerine Akçaeniş Çevre Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanlığı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Akçaeniş Köyü Kooperatifi Başkanlığı görevini üstlendiğini dile getirdi.

Sarıçiftçi, son olarak da yine köylülerinin yoğun isteği üzerine köy muhtarlığına aday olduğunu ve muhtar seçildiğini belirtti.

Sarıçiftçi, yıllardır atama ile görev yaptığını, seçimle göreve gelmenin daha güzel olduğunu söyledi.

Akçaeniş'in ''Tahtacı köyü'' olduğunu belirten Sarıçiftçi, Tahtacıların Alevi olmakla birlikte daha çok Türkmen oymaklarının kültür ve geleneklerinin bozulmadan yaşatılmasıyla bilindiklerini ifade etti.

Akçaeniş'ten çok sayıda bürokrat çıktığını söyleyen Sarıçiftçi, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bir önceki rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy'un yarı sıra çok sayıda profesör, hukukçu ve üst düzey devlet adamının Akçaenişli olduğuna dikkati çekti.

Emekli bürokratların ve akademisyenlerin köye yerleşmeye başladığını belirten Sarıçiftçi, ''Ben de emekli olup köyüme yerleştim. Emekliler köyde toplanmaya başladık. Bizim köyümüzden de yaklaşık 330 bürokrat ve akademisyen yetişti.'' diye konuştu.

Köyü daha yaşanılır hale getirip emeklileri köye çekmeyi hedeflediğini kaydeden Sarıçiftçi, şunları söyledi: ''Akçaeniş'i örnek köy haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalara başladık. İlk icraat olarak köylülerle beraber çevre temizliği yaptık. 6 Mayısta çok amaçlı spor salonu ve cemevi inşaatlarının temelini atacağız. Çok amaçlı salon için Elmalı Kaymakamlığı, önceki dönemlerde gerekli ödeneği sağlamış. Cemevini de bağışlarla yapacağız. Köyümüzde 1950'li yıllarda yapılan köy camisini de onarmak istiyoruz. Cami daha çok bayram namazlarında ve köye gelen pazarcılar tarafından kullanılıyor. Köyümüzde çok iyi anlaştığımız, iyi hizmet yürüten bir kadrolu imam da görev yapıyor. Köyde Türk halk ve Türk sanat müziği koroları kurulacak. Tiyatro ekibi oluşturacağız. Türkmen oymaklarının kültürünü çağdaşlaştırarak yaşatacağız. En önemlisi de 700 nüfuslu köyümüz yaz döneminde 300 bin oluyor. Bu nedenle köyümüzü yayla turizmine kazandırmayı hedefliyorum.''

Köyde muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği görevinin bir uygulama makamı olacağını, köyün tüm sorun ve ihtiyaçlarında herkesin söz sahibi olacağını vurgulayan Sarıçiftçi, ''Köyde İskandinav demokrasisi modelini uygulayacağız. Herkes muhtar, herkes ihtiyar heyeti üyesi olarak karar alacak. Muhtarlık sadece bu kararları uygulama makamı olacak.'' diye konuştu.

Sarıçiftçi, 29 Mart yerel seçimlerinde 570 seçmenli Akçaeniş köylülerinin 384 oyunu alarak muhtar seçildiğini bu görevi kendisine layık gören tüm köylülerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

(CÄ°HAN)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.