Sosyal Medya

SPOR

BÄ°R ZAMANLAR RÄ°ZESPOR KAPTANIYDI

Rizespor Futbol Takımı Kaptanı, Bayındırlık ve İskan Bakanı : Faruk Nafız Özak



Fatih Sultan KAR
Rizespor tarihi ile ilgili araştırmalara başlarken ilk uğradığım isimlerden biride Faruk Nafız Özak'tı.

1998 yılında Trabzon'da Rizeli İş ortağı ve yakın arkadaşı İskender Önal'ın da hazır bulunduğu bir ortamda, iş yerinde ziyaret ettiğim Özak'ın anlattıkları ile Rizespor'un bir dönemi hakkında daha sağlıklı bilgi sahibi olmuş oldum.

Trabzonspor'un ilk profesyonel takımında yer aldı
1946'da Trabzon'da doğdu. Babası, çok sayıda hafız ve din adamı yetiştirmiş ve hafızlığı ile dünya çapında ün sahibi olan Hafız Ali Haydar ÖZAK; annesi Safiye Hanım'dır. Evli ve iki çocuk sahibidir. Futbola, 1958 yılında Trabzon İdman Ocağı'nda başladı. 1965-66 sezonuna kadar Trabzon İdman Ocağı'nda amatör futbol oynamaya devam etti. 1966 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrenci iken üniversite takımının şampiyon olmasına futbolcu olarak katkı sağladı. İspanya'da yapılan üniversitelerarası futbol şampiyonasında milli formayı giydi. 1967 yılında kurulan Trabzonspor'un ilk profesyonel oyuncularından biri oldu. 2 yıl Trabzonspor'da futbol oynadıktan sonra, 3 yıl süre ile Sebat Gençlik'te futbol oynadı.

Rizespor'da bir yıl oynadı takım kaptanlığı yaptı
1972-73 sezonunda 1 yıl Rizespor'da top koşturdu. Bir yıl gibi kısa süre yer aldığı takımda kişiliği ve sergilediği futbolla göz doldurarak takım kaptanlığına yükseltildi. Rizespor 1972-73 sezonunda sezona Faruk Nafız Özak'ın kaptanlığı, Gazanfer Olcayto'nun Teknik Direktörlüğünde girerken futbol takımı şu isimlerden oluşuyordu : Mustafa (Kaleci), Dursun (Kaleci), Mehmet, Metin, Baran, Erkan, Faruk Nafız Özak (Kaptan), Tuncay, Barbaros, Ali Yavuz, Cemal, Erbil, Cesarettin, Ayhan, Ömer, Sinan, Engin, Abdülmetin, Ayhan.


Faruk Nafız Özak : Rize'de unutulmaz hatıralar yaşadım
Rizespor'daki günlerini özlemle anlatan Özak, "Rize'de birliktelik oluşturduk. Takım taraftar el ele vererek Rizespor'u ikinci lige çıkarmak için fedakarca mücadele verdik. Trabzon ve Rize aynı kültürü taşıyan iki şehir. Benim Rize'de unutulmaz hatıralar yaşadım. Orada unutulmaz dostluklarım oldu. Onlarla hala görüşüyoruz. O sezon grupta Malatya 37 puanla şampiyon olurken, biz 36 puanla ikinci olduk. Ama gelecek sezona güzel bir zemin oluşturduk. Nihayet bir sonra ki sezon Çorumspor ile birlikte ikinci lige yükseldik" diyor.

Oynadığı bütün takımlarda takım kaptanlığı yaptı
Özak,1973-74 sezonunda ise tekrar Trabzonspor'a döndü ve o yıl Trabzonspor ikinci ligde şampiyon olarak birinci futbol ligine yükseldi. Oynadığı bütün takımlarda aynı zamanda takım kaptanı olarak görev yapan Özak, 1974-75 sezonunda Trabzonspor'un birinci ligdeki ilk sezonunda da yine takım kaptanı idi. Aynı yıl vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra, Trabzonspor'un ilk defa birinci ligde şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda az sayıda maçta görev aldı ve sezon sonunda futbolu bıraktı.

Rizespor Kaptanı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 1972?73 sezonunda Rizespor'da top koşturmuş ve takım kaptanlığı görevini yürütmüştü


Unutulmaz kadronun unutulmaz Kaptanı: Faruk Nafız Özak

Ayaktakiler: Mehmet, Metin, Mustafa, Baran, Erkan, Faruk Nafiz Özak

Oturanlar: Tuncay, Barbaros, Ali Yavuz, Cemil, Erbil


Sezona kaptan olarak başladı

1972-73 Sezonu açılışında Rize Valisi Kemal Kalender Rizespor Takım Kaptanı Faruk Nafız Özak'a başarılar dilerken, arkada kaleci Mustafa gözükmektedir.



Faruk Nafız Özak ve Dursun Karamustafa

Rizespor Takım Kaptanı Faruk Nafız Özak ve kaleci, günümüzün Orduspor İdari Menajeri Dursun Karamustafa



Bu başarıda payı büyük

1973?74 sezonunda ikinci lige yükselme başarısı gösteren Rizespor bu sevinci törenle kutlamıştı. Kutlamalar esnasında bir önceki sezon Rizespor Takım Kaptanlığını yürüten ve bu başarıda payı olan Faruk Nafız Özak'ın eli Teknik Direktör Bülent Eken tarafından havaya kaldırılarak kendisi kutlanıyor. Fotoğrafın arka planında kısa bir süre önce vefat eden Rize spor camiasının unutulmaz ismi Cevat Öztürk yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.