Sosyal Medya

POLİTİKA

Dünyaya örnek mesaj

Erdoğan, Oxford?ta konuştu: Ben, Hz. Musa ve Hz. İsa?ya kendi peygamberim gibi iman ediyorum



Başbakan Erdoğan; G-20 zirvesi için gittiği İngiltere'de, Oxford İslami Etütler Merkezi'nde "Medeniyetler İttifakı ve Türkiye'nin Rolü'' konulu bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Ben, Hz. Musa Aleyhisselama, Hz. İsa Aleyhisselama kendi peygamberim gibi iman ediyor ve onu bir peygamber olarak biliyor aynı şekilde saygı duruyorum. Ama aynı anlayışı Musevi'den ve Hristiyan'dan da bekliyorum. Onlar da benim peygamberime aynı şekilde saygı duymak durumdadır'' dedi.

'SENARYO GÜÇLENİYOR'

Türkiye üzerinde ılımlı İslam'ın temsilcisi gibi yakıştırmaların yapıldığına dikkat çeken Başbakan, "Türkiye asla böyle bir düşünceyi veya böyle bir anlayışı temsil eden bir ülke değildir. Dünyada sözde bir medeniyetler çatışması bulunduğuna dair senaryolar ne yazık ki güçleniyor. Ön yargılardan arınmak için Batı toplumlarının İslam alemini daha yakından tanımalarını nasıl bekliyorsak, İslam aleminin de Batı'yı daha yakından tanımasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

IMF'YE TÜRKİYE DAVETİ...

Öte yandan; toplantının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, IMF ile görüşmelerin olumlu olduğunu ve heyetin Türkiye'ye geleceğini belirtti. Dün IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn ile görüştüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Heyeti bu ay davet edeceğiz. Ciddi manada bir mesafe aldık. Görüşmeler yapılacak. Neticeye göre takvim belirleriz. Olumlu diyebiliriz'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.