Sosyal Medya

GÃœNCEL

Gönüllerin Volkan Abisi

CHP Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, seçimi kaybettiklerini ancak gönülleri kazandıklarını söyledi.



CHP Trabzon Belediye BaÅŸkan adayı Volkan CanalioÄŸlu, seçim sonuçlarını parti binasında Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Ä°l BaÅŸkanı Necip Yıldız ile birlikte izledi.

CanalioÄŸlu'nun moralinin bozuk olduÄŸu gözlenirken, partililerden aÄŸlayanlar da oldu.  

CHP Trabzon Belediye BaÅŸkan adayı Volkan CanalioÄŸlu sonuçların netleÅŸmesinin ardından yaptığı açıklamada, ?Bu bir seçimdir. VatandaÅŸlarımızın oylarına saygı duymak lazım. Biz hükümete, bakanına, milletvekilleri ve maddiyata karşı mücadelemizi verdik. Åžimdi sayın bakanımızın 7 yılda Trabzon'a neler yaptığını biliyoruz. Bundan sonra ne yapacağının takipçisiyiz. 7 yılda Trabzon'a hiçbir katma deÄŸer saÄŸlamayan ancak son 20?25 günde insanlara yemek yediren, insanlara maddi açıdan kaynak saÄŸlayan bir anlayışla, seçime girdiler. Bizim Trabzon'a hizmet borcumuz vardı. Bunu da yaÅŸadığımız sürece yerine getireceÄŸiz. Saadet Partisi'nin adayının son bir haftadır ortada görünmediÄŸini fark ettik. Mutlaka anlaşıldı ki bir pazarlık içerisinde oldular. Bunun öteki dünyada hesabını verecekler? dedi.

 

 

 

CHP Trabzon Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, ?Öncelikle 2009 seçimlerinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz 5 yıl içerisinde Trabzon'da hem belediyecilik hizmetlerini yerine getirdik. Hem de bu insan sevgisini en üst derecede tuttuk. 4 yaşından 90 yaşına kadar olan insan Volkan Canalioğlu diyebiliyorsa bu başarının sonucudur.

Bunun  hesabını elbet verecektir. Bu paraların nereden geldiÄŸini, hangi kaynaklardan geldiÄŸini. Biz Trabzon insanına küskün deÄŸil, dargın deÄŸiliz.

Bu oyları veren vatandaÅŸlar böyle takdir etmiÅŸtir. Trabzon'a hizmet borcumuz vardı. YaÅŸadığımız sürece bu  görevi yerine getireceÄŸiz, çünkü biz bu kentin çocuÄŸuyuz. Seçim pusulası da herhalde son 20 günde bir deÄŸiÅŸiklik gösterdi.

Bakıldığı zaman Saadet Partisi'ndeki kardeşimizin 3 günde anlaşıldı ki bir takım anlaşmalar yapıldı. Bir hafta adayın ortada görünmediğine tanık olduk. Yapılan söylemler tamamen karalama yönündeydi.

Çünkü biz Elhamdülillah Müslüman'ız. Allah biliyor, insanlar da biliyor. Söz söyleyecek olanı Allah'a havale ediyorum. Öteki dünyada hesabını soracağım. Allah da sorar. Biz inanmış insanız. Bunun hesabını ödeyecekler. İnanıyorum ki Trabzon insanı bizi seviyor, biz onları seviyoruz laik olmaya çalıştık.

İnanıyorum ki insanlar inşallah keşke demeyecekler. Çünkü Trabzon Belediyesi dar boğazdan geçiyor. Trabzon belediyesini biz kurumsallaştırdık. 2000 tane insanla iç içe olduk.

Biz hata yaptık. GittiÄŸimiz her mahallemizde insanlara kardeÅŸ yaklaÅŸtık.  Biz insanları evlerinin önüne kadar getirmeyi saÄŸladık ama o insanlar oylarını son 20 günde yapılan yardımları göz önüne almışlar.

Bu insanların hatası değil, insanları bu hale getirenlerin utanması lazım. İnsanları bu hale getiren hükümet ve bu Trabzon'daki milletvekilleri. Vatandaşı işsiz bırak, fındığına el koy sonra son 20 günde insanlara yardımlar yapmaya çalış. Bu insanlığa sığmaz, vicdana da sığmaz.onurlu bir şekilde belediye başkanlığı yaptık.

Alnımız açık, başımız dik. Trabzon sokaklarında gezeceğiz çünkü bu insanlar bizi seviyor biz de onları seviyoruz. Bu bir seçimdir ama seçimdeki atraksiyonların yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Her şey Trabzon için olsun! Her şey Trabzon içindeki insanlar için olsun.

 

Biz de geçen dönem az bir farkla almıştık. İnsanların önemli bir bölümü bizi biliyor, seviyor. Bizim yüreğimizin de bir olduğunu biliyorlar. Elimizden geleni bileğimizle beynimizle ortaya koyduk. Vermiş olduğumuz mücadele yıllar boyu devam edecektir. Çıta yüksektir. Benden sonra gelen arkadaşa Allah kolaylık versin. Çıtayı daha da yukarıya getirmesi gerekiyor. Bu çıtayı hiç kimse yukarı getiremeyecektir. Onun için çok mutluyum çünkü başardım.

61 proje Dubai kralında bile yok. Trabzon belediyesi 9 trilyon borcu alacağı olan bir şehir. Tek isteğim benim aslan yürekli çalışanlarımın maaşını versin. Başka bir isteğim yok? ifadelerini kullandı.

SONUÇ SÜRPRİZ OLDU

Sonucun sürpriz olduğunu ifade eden Belediye Başkan adayı Canalioğlu, ?Sonuç sürpriz oldu ama sürpriz olması şu oldu. %67 seyrediyordu bizim en son anketimiz. Tabi siyasette son 2-3 günde çok önemli. Ama bu 2-3 günde atraksiyonlarla değil, yüzde olarak hareket edersek sonuç değişmez. Bu atraksiyon yapanlar bugün bak ben geleceğim bu kente ama bu makamları kaybettikleri zaman bu kente gelemeyecekler. Gezmeye yüzleri olmayacak. Vatandaş diyecek ki şu adam bana şunu verdi de oyumu aldı. O vatandaşın yüzüne bakamayacak. Biz seviyoruz, sayıyoruz. İnanıyoruz ki Trabzon her alanda kazansın. Trabzon başarılı olsun. Biz 5 yılda Trabzon'a büyük bir çağ atlattık. Bunun üstüne çıkmaları zor ama inşallah çıkabilirler. Öncelikle çok değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kadın kollarımız, gönüllü kadınlarımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Gençlere teşekkür ediyoruz. onlar bizim geleceğimiz. En büyük yatırımı biz onlara yaptık çünkü Atatürk ilkeleri hizasına getirdik. Volkan Canalioğlu'nu örnek alacaklarını biliyorum. Bundan daha büyük başarı olamaz. Biz gönülleri kazandık, önemli olan Trabzon kazansın?

 

 

Parti binasından ayrılan Volkan Canalioğlu, eşi Nermin Canalioğlu ile birlikte belediyenin önünde vatandaşdaşlarla kucaklaştı. Daha sonra Canalioğlu kendi aracına binerek evine gitti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.