Sosyal Medya

Sağlık

Yazıcıoğlu'ndan SON DAKİKA

İlk bilgiler korkutmuştu ama daha sonra sevindiren haberler gelmeye başladı



BBP Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu'nu KahramanmaraÅŸ'tan Yozgat'a götüren helikopter Göksun ilçesi Çardak beldesi yakınlarında düştü. Kazada helikopterdeki 5 kiÅŸi yaralandı.

Ä°ÅŸte dakika dakika yaÅŸananlar;

ENKAZA HALA ULAÅžILAMADI!

10:00: Bölgeye Genelkurmay 2 skorsky helikopter daha gönderdi. Bununla birlikte 12'şer kişilik özel birlikler sevk edildi.

Kazanın üzerinden 17 saat geçti ve hala enkaza ulaşılamadı. Ä°ki ayrı baz istasyonundan sinyal alınıyor. Bu nokta 8 kilometrelik bir alanı iÅŸaret ediyor. Sinyallere göre kimse hareket etmiyor.

09:20 BBP Genel Merkezi'nden Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ãœzeyir Tunç bir açıklama yaptı."Åžu ana kadar hiçbir yerden bizi rahatlaCep telefonu sinyali alındığı, az da helikopter sinyali alındığı 10 saat önce bize bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı. Genel BaÅŸkanımız TBMM'nin bir üyesidir. Sayın BaÅŸbakanı bugün hiçdeÄŸilse bir mitingini iptal ederek olay yerine gitmeye ve bizzat ilgilenmeye çağırıyoruz. TBMM BaÅŸkanı ÅŸu ana kadar hiçbir suretle ilgilenmemiÅŸtir. Bırakın ilgilenmeyi Genel Merkez'imizi bile aramamıştır. Onu da görevinin başına çağırıyoruz."

07:53 Bu arada, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

07:30 Bölgede bulunan Bakan Beşir Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, helikopterin bir an önce bulunmasını istedi.

''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.

07:03 Yaklaşık 800 kişilik bir kurtarma ekibi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede soğuk havanın etkili olduğu ve çalışmaların zorlukla yürütüldüğü belirtiliyor.

06:15 BAÅžBAKANLIK : ARAMALAR ARALIKSIZ SÃœRÃœYOR

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait H-160 tipi bir helikopterin de arama çalışmalarına katılmak üzere saat 05.25'de Nevşehir'den bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Çalışmaların 345 jandarma subay, astsubay ve erbaş, Kahramanmaraş Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüğünden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeği ile 897 geçici köy korucusu ve 60 AKUT personeliyle devam ettiği belirtilen açıklamada, ''Sağlık Bakanlığına ait 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi bölgede hazır bekletilmektedir. Arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir'' denildi.

06:15 BEŞİR ATALAY: 3 BİN ASKER VE KORUCU ARIYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları ile ilgili olarak, ''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz'' dedi.

Atalay, Kurucaova köyünde arama çalışmalarına katılan ekipleri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

Olumsuz hava şartlarının helikopterlerle arama yapmayı engellediğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

''Devletin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Birden fazla bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede 11 helikopterimiz bulunuyor, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara katılamıyorlar. Hava şartları düzeldiğinde arama çalışmalarına helikopterler de katılacak.''

Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de arama çalışmaları hakkında Bakan Atalay'a bilgi verdi.

Akgün, şunları söyledi:

''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.''

06:06 ÇALIŞMALAR TEKRAR BAŞLADI

Şu saat itibariyle 2 helikopterin yeniden arama çalışmasına başladığını ifade eden Atalay, Genelkurmay Başkanlığından 4, Emniyetten ise 3 helikopterin havanın ışımasıyla birlikte bölgeye gelerek arama faaliyetlerine katılacağını bildirdi

Bakan Atalay, ''Gün aydınlanırken yoğun bir çalışma başlatacağız. Biz şimdi koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyoruz. Havadan, karadan, tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Şimdilik söyleyeceklerim bu'' dedi.

Bakan Atalay, açıklamasının ardından arama çalışmalarını izlemek için Kurucuova köyüne hareket etti.

05: 15 ATALAY: ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.

Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.

Genelkurmay'dan da bölgeye helikopterlerin gönderileceğini belirten Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakınlarının "arama-kurtarma çalışmalarında ihmalkarlık yapıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili bir soruyu da cevapsız bıraktı.

Bakan Atalay, 05.00 sıralarında helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgedeki çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kurucaova Köyü'ne hareket etti.

04: 26 TİPİ VAR, GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METREYE KADAR DÜŞÜYOR

Havanın çok soğuk olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasına katılan ekipler değiştirilerek çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Çalışmalara katılan ekipler, bölgede hava şartlarının çok kötü olduğunu sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğünü kaydettiler.

Bölgede yoğun sis bulunduğu ve görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bilgisi alındı.

Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.

04: 18 TOPÇU: GELİNEN NOKTA SINIRLARIMIZI ZORLUYOR

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, kurtarma çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamaması nedeniyle Türk ulusunun ve partililerin tahammül sınırlarının zorlandığını söyledi.

Yalçın Topçu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, helikopterin düşüşünün üzerinden 12 saat geçtiğini bildirdi.

Şu ana dek yapılan çalışmaları devletin ilgili birimleriyle koordineli bir biçimde izlediklerini anlatan Topçu, ''Yapılan çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alınamaması bizleri derinden üzmüştür'' dedi.

Topçu, herhangi bir ihmalin olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, yetkililerden şu ana dek sonuç alınamamasının nedenini tatmin edici bir biçimde açıklamalarını beklediklerini kaydetti.

Topçu, ''Bu noktada bütün sorumluluk devletin ilgili birimlerindedir. Yapılan çalışmaların ne noktada olduğunun ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Şu geldiğimiz noktada büyük milletimizin ve partililerimizin tahammül sınırları zorlanmaktadır'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Topçu, en son açıklamadan sonra kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını dile getirdi.

Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aradığını ve bölgede olduğunu söylediğini bildirdi.

Çalışmaların sürüp sürmediğinin sorulması üzerine Topçu, kendilerine, Genelkurmay ve Başbakanlık'tan çalışmaların sürdüğünün söylendiğini kaydetti.

Şu ana dek yapılan açıklamaların camialarını tatmin etmediğini belirten Topçu, ''İvedilikle tatminkar bir açıklama bekliyoruz'' dedi.

Öte yandan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek parti yöneticilerine ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiler.

03:58 BAKAN ATALAY DE?ERLENDÄ°RME TOPLANTISINDA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına ulaşmak için başlatılan çalışmaları yerinden takip etmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

Bakan Atalay'ı Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı girişinde, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek karşıladı.

Bakan Atalay ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Göksun'a geldi.

Atalay, gazetecilere bir açıklama yapmadan beraberindekilerle değerlendirme toplantısı yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına geçti.

Çok sayıda gazeteci açıklama almak için İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bekliyor.

02: 56
BAŞBAKANLIK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin kaybolmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin yaptığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma birlikleri, emniyet güçleri, sivil savunma ile arama ve kurtarma ekipleri, köy korucuları ve gönüllülerle çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kar, sis ve gece şartları, çalışmaların hızlı bir biçimde sonuçlandırılmasını zorlaştırmakta olup, mümkün olan en kısa sürede kaza mahalline ulaşmak için bütün imkânlar seferber edilerek arama ve kurtarma faaliyetlerine yoğun ve aralıksız olarak devam edilmektedir.''

02:36 ARAMALAR 2 KÄ°LOMETREKARELÄ°K ALANDA YO?UNLAÅžTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları Göksun ilçesi Kurucuova mevkisindeki 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştı.

Arama-kurtarma çalışmalarına Göksun ilçesine gelen Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da bizzat katılıyor.

Son derece üzgün olduğu gözlenen Yusuf Yazıcıoğlu AA muhabirine, umutlarını yitirmediklerini ifade ederek, ''İnşallah hayırlı bir haber bekliyoruz'' dedi.

Arama çalışmalarının yoğunlaştığı Kurucuova Köyü Muhtarı Durdu Bayır ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ancak gök gürültüsü sandıklarını ifade etti. Muhtar Bayır, daha sonra bölgede helikopter düştüğünü duyduklarında, ilk duydukları gürültünün helikopterin çıkardığı ses olduğunu anladıklarını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise cep telefonu sinyali gelen yerin karaçam ormanı ile kaplı olduğunu derin vadi bulunduğunu söyledi.

Çalışmaların 2 kilometrekarelik bir alanda yoğunlaştığını ifade eden Coşkun, bölgede yaklaşık 2 metre kar bulunduğunu, sis ve soğuk havanın çalışmaları güçleştirdiğini kaydetti

01:17 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.

Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.

Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.

Yoğun sis nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.Kurtarma çalışmalarına Kahramanmaraş'ın yanı sıra çevre illerden gelen kurtarma ekipleri de katılıyor.

Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunu merak eden çok sayıda yakını da Sivas'tan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

01:16 Arama kurtarma çalışmalarındaki belirsizlik sürüyor. Enkaza henüz ulaşılamadı. Şu an itibariyle kazanın üzerinden 9 saat gibi bir süre geçti. Hava sıcaklığı bölgede eksi değerlerde zeyrediyor, kar kalınlığı yer yer iki metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

Ziyaretçiler;

BBP Genel Merkezi'ne akÅŸam saatlerine gelen MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural, yaklaşık 2 saat boyunca BBP yöneticileriyle görüştü. Vural çıkışta "Umut ediyoruz Sayın YazıcıoÄŸlu'ndan hayırlı haberler gelir" dedi.

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta BBP'yi ziyaret eden isimler arasında yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te yaklaşık bir saat süreyle BBP yöneticileriyle görüştü.

00:45 KahramanmaraÅŸ'ın Göksun Kaymakamı Cemalettin DemircioÄŸlu, BBP Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun da bulunduÄŸu helikopteri arama çalışmalarının Sisne mezrasında sürdüğünü söyledi.

Demircioğlu, yaptığı açıklamada, düşen helikopteri arama çalışmalarının, Kahramanmaraş merkez ilçe ile Göksun ilçesi sınırı arasındaki Sisne mezrasında devam ettiğini bildirdi.Kaymakam Demircioğlu, diğer noktalarda yapılan aramalara son verildiğini, arama ve kurtarma çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştırıldığını söyledi.

Bölgedeki tepelerde kar bulunduğunu, ancak kar yağışı olmadığını belirten Demircioğlu, ''Karadan ve havadan aramalar devam ediyor. Çalışmalara, askerler, vatandaşlar, korucular ve sivil savunma ekipleri katılıyor'' dedi.

KURTARMA EKÄ°BÄ° ARTIRILDI

YENİ GÜN 00:30- Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan açıklamada enkaza ulaşılamadığı belirtilirken, arama kurtarma ekiplerinin sayısının da artırıldığı kaydedildi.

25.03.2007- 23:05 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduÄŸu öğrenildi.  
 
İçerisinde 6 kişi bulunan helikopterin bulunması amacıyla başlatılan arama çalışmalarının havadan devam işlemleri, hava muhalefeti nedeniyle durduruldu. Ancak kara ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

ERDO?AN: ENKAZA YAKINLAÅžILIYOR

23:04 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin düşmesi ile ilgili, işin netleşmesine yakın olduklarını söyledi.

22:49
Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri YaÅŸar Topçu, devletin tüm imkanlarıyla olaya el koyduÄŸunu açıkladı. BBP Genel Merkezi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan Topçu, alınan bilgilerin önce BaÅŸbakan'a aktarıldığını ardından da kendilerine iletildiÄŸini söyledi. Topçu, Göksun Kırcaova'dan sinyallerin alındığını ve bölgeye CASA uçağının yönlendirildiÄŸini kaydetti. Topçu, Türk milletinden YazıcıoÄŸlu ve diÄŸer yaralılar için dua istedi.

22:41 Kahramanmaraş'ta 22.32 sularında 112 telsizlerinden geçen anonslardan enkazın bulunduğu yönünde bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddia, bölgedeki güvenlik güçleri tarafından yalanlandı.

22:31 Bölgeden çok önemli bir haber geldi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları, Göksun ilçesinin Kızılcık Yaylası'nda yoğunlaştı.

Enkazın Andırın ilçesine bağlı Geben beldesinde olabileceği bilgisiyle bölgeye yöneltilen ekipler burada yapılan aramalardan sonuç alamayınca Çardak bölgesine çekildi.

Bu arada, Çardak Kızılcık Yaylası'ndan sinyal alındığı bilgisi üzerine ekiplerin önemli bir bölümü bu yaylaya sevk edildi. Kızılcık Yaylası'ndaki aramalar yoğun kar yağışı altında sürdürülüyor.

CEP SÄ°NYALLERÄ° ALINDI

22:23 Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yolcu ve kaptanın cep telefonlarından düşükte olsa sinyallerin alındığını ve helikopterin koordinatörlerinin bu şekilde belirlendiğini söyledi. Yıldırım, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söylerken enkaza henüz ulaşılamadığını ifade etti.

Ä°HA MUHABÄ°RÄ°NÄ°N TELEFON KAYDI

22.10 Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İHA muhabiri İsmail Güneş'in son telefon konuşmasının kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Tanılır, Güneş'in telefon görüşmesinde bölgedeki yoğun sis ve tipiden bahsettiğini söyleyerek, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

GENEL MERKEZDE TEDÄ°RGÄ°N BEKLEYÄ°Åž

21:58 Büyük Birlik Partisi'nin Ankara'da bulunan Genel Merkezi'nde de büyük haraketlilik yaşanıyor. Partinin önünde toplanan binlerce partili, Yazıcıoğlu'ndan haber beklerken, partiye geçmiş olsun ziyaretleri de sürüyor.

BÖLGEDE KAR VE TİPİ VAR

21:55 Zaman giderek daralıyor, bölgedeki aramayar sürüyor. Hava muhalefeti nedeniyle, havadan aramalar ikinci bir emre kadar durduruldu. Karadan yürütülen çalışmalar ise ne yazıkki kar nedeniyle çok zor koşullar altında yürütülüyor.

ARAMA EKİPLERİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Tüllüce, mevkisi ile Sinse Köyü arasındaki çalışmalarda helikopterin enkazına şu ana kadar ulaşılamadı. Helikopterin, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Geben Beldesi yakınlarına düşmüş olabileceği ihtimaline üzerine bu bölgede de arama yapılmasına karar verildi.

ATALAY BÖLGEYE GİDİYOR

21:47 İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü, arama çalışmalarının başında olmak üzere BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun

 
Muhsin Yazıcıoğlu ve ismi henüz
açıklanmayan pilotla birlikte
BBP Sivas İl Başkanı Erhan
Üstündağ, Murat Çetindağ ve
İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş
ile ismi alınamayan başka bir kişinin
helikopterde olduğu öğrenildi.
Yazıcıoğlu ve diğer şahısların
sağlık durumuyla ilgili belirsizlik
devam ediyor.

helikopterinin düştüğü bölgeye gidiyor.

21:10
Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri YaÅŸar Topçu, enkaza halen ulaşılamadığını açıkladı. Topçu, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın krizi bizzat yönettiÄŸini söyleyerek bu konuda dakika dakika bilgi alındığını söyledi. Bölgede soÄŸuk ve karlı havanın çalışmaları etkilediÄŸini söyleyen Topçu, 250 kiÅŸilik askeri ekip ve sivillerle birlikte çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

İşte o açıklamalar;

Şu anda 5 dakika önce Sayın Ulaştırma Bakanı aradılar ve bize çalışmaları aktardılar. O bölgede hava şartlarından dolayı enkaza ulaşılamadı. 250'ye yakın asker araziyi taramakta, yukarıdan da helikopterlerde bölgeyi taramaktadır. Devlet ve askerimiz tüm gücüyle yaralılarla Sayın Genel Başkanımıza ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Sayın Genel Başkanımız 40 yıllık hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Onu sevenler bu çerçevede hareket etmeliler.

20:08 Arama kurtarma çalışmaları giderek güçleşiyor. Enkazın Tüllüce mevkisinde olabileceği yolundaki istihbarat üzerine burada yoğunlaştırılan aramalarda enkaza rastlanmadı. Bunun üzerine aramaların Sisli Köyü mevkisinde sürdürülmesine karar verildi. Arama çalışmalarına katılan ekiplerin Sisli Köyü mevkisindeki çalışmaları sürüyor.

19:53 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgedeki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Çardak beldesi Belediye Başkanı Hami Özdil, arama çalışmasının sürdüğünü söyledi. Özdil, şu saate kadar arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ancak enkaza ulaşılamadığını açıkladı.

19:14 BBP partisinden yetkililer canlı yayında kazayla ilgili soruları 
cevapladı;

Açıklama şöyle;

Dua etmemiz lazım. Genel Başkanımızla birlikte kazada yaralanların tamamı

 

Yazıcıoğlu ailesi bir yıl içerisinde dört kaza geçirdi.

Yazıcıoğlu 21 Mayıs 2007'de geçirdiği trafik kazası sonrası, kasıt olmadığını ancak kötü bir kaza geçirdiği söylemişti.

13 Mayıs 2007'de eşi Gülifer Yazıcıoğlu, Yozgat yakınlarında trafik kazası geçiren BBP lideri 8 gün sonra Ordu'dan Ankara'ya dönerken Samsun'da kaza geçirmişti. Kırmızı ışıkta geçen bir minibüsün aniden önlerine fırlaması sonucu içinde bulunan araçtan hafifi yaralı kurtulan Yazıcıoğlu, aynı yılın Ağustos ayında ikinci kazasını Sivas'ta geçirdi.

kısa sürede umarız ailelerina kavuşur. Maraş'ın Candar'lı Beldesi Beril Dağları civarında düşmüştür. Alınan sinyallerle birlikte helikopterin düştüğü nokta belirlenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda hassas biçimde bilgilenmiştir. Sayın Başbakanımız, Başbakanlık müsteşarı başkanlığında bir kriz masası oluşturdu. Bizde bir kriz masası oluşturduk. Helikopterin düştüğü yer tespit edilmiş durumda. Ulaşmada bir sorun yaşanıyor, şu anda iki adet gece görüşlü helikopter ile bir adet CASA uçağı bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmış durumdadır.

19:00 BaÅŸbakanlık, Büyük Birlik Partisi Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu'nu taşıyan helikopterin enkazının koordinatlarının tespit edildiÄŸini açıkladı.  

18:43- Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun evinde ise endiÅŸeli bekleyiÅŸ sürüyor. YazıcıoÄŸlu'nun eÅŸi Gülifer YazıcıoÄŸlu'da doktor kontrolünde tutuluyor.

TSK'DAN GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER

18:41- Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki arama kurtarma çalışkmalarına katılıyor. TSK, bölgeye gece görüşlü helikopter gönderdi.

KAYSERÄ° VALÄ°LÄ°?Ä°: YENÃœZ ULAÅžILAMADI

18:39- Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada bölgeye henüz ulaşılamadığını açıkladı. Bu arada bölge hastaneleri teyakkuz halinde.

BÖLGEDEN ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR

18:21- Bölgeden çelişkili haberler geliyor. Kahramanmaraş Valisi Tanıklar, enkaza ulaşılamadığı yönünde açıklama yaparken Sivas Valisi, yaralılara ulaşıldığı yönünde bir açıklama yaptı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Topçu, Sivas Valisi ve bölgedeki jandarma kaynaklarından alınan bilgilerin bu yönde olduğunu söylerken, yaralıların Kayseri'ye iletildiğini açıkladı.

Önemli Not: Yaralılar için zaman daralıyor. Bölgede hava tamamen karardı. Arama kurtarma çalışmaları konusunda ise bölgeden çelişkili açıklamalar geliyor. BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama ne yazıkki resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.

VALÄ°: ULAÅžILAMADI

18:18- KahramanmaraÅŸ Valisi Mehmet Niyazi Tanıklar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, yaralılara henüz ulaşılamadığını söyledi. Bölgenin olaÄŸanüstü zor koÅŸulları bulunduÄŸunu ve tahmin edilen bölgenin kar altında olduÄŸunu söyleyen Tanıklar, bölgedeki yerel halkında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Kendisinin de kaza bölgesine hareket ettiÄŸini ve bölgeye ulaÅŸmak üzere olduÄŸunu söyleyen Tanıklar, Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığı'nın kazayla ilgili gereken hazırlıkları yaptığını kaydetti. 

18:00- ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA

Yakın bir arkadaşımdır ve önemli bir siyasi partinin genel başkanıdır. Şu an henüz olay yerine ulaşılamamıştır. Tüm görevliler ulaşmak için büyük bir gayret içerisindedir.

Saat: 18:10: SEVÄ°NDÄ°REN HABER GELDÄ°

İlk bilgiler kazada ölen hiç kimsenin olmadığı yönünde. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı, helikopterle bağlantının tamamen kesildiği ve enkaza cep telefon sinyalleriyle bulunduğu açıklandı.

Saat :18:10: AYA?I KIRILDI?I Ä°DDÄ°ASI: Y
azıcıoğlu'nun ilk bilgilere göre ayağının kırıldığı öğrenildi... Emniyet kaynaklarından gelen bilgiler bu yönde oldu...

Saat: 18:00: VALİ'DEN GELEN SICAK AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.

Bilici,  ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaÅŸtı. Muhsin YazıcıoÄŸlu yaralı, ÅŸuuru açık"dedi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kayseri Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.

SAAT: 17:00-

Saat 13.30'da KahramanmaraÅŸ'tan hareket eden YazıcıoÄŸlu ile 5 kiÅŸinin bulunduÄŸu özel helikopter ile MaraÅŸ'ın Göksun ilçesi civarında temas kesildi. 

Bunun üzerine teknik ekiplerin yaptığı araştırmada
helikopterin Çardak beldesi yakınlarında bir dağın eteÄŸine düştüğü anlaşıldı.  

Kaynak:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.