Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Verdiğimiz sözü tuttuk

Rize?nin Pazar ilçesi CHP?li Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, 56 yıllık görev süresince Pazar ilçesinde belediyecilik anlamında büyük projelere imza attığını belirterek, "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır" dedi



Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, 5 yılda yaptığı hizmetleri gazetemize açıklarken, "Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Seçilememe kaygım yok. Zira yaptığım hizmetler ortada" dedi. Pazar ilçesinde alt yapı hamlesi başlattıklarını ve önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren başkan Hatırnaz, şunları söyledi:

'ÖNCE İNSANA HİZMET'
5 yıl önce belediye başkanlığı görevine geldiğimizde 'Önce insan' odaklı hizmet anlayışı içinde tüm Pazarlıların eşit şekilde faydalanacakları bir çalışma sisteminde olacağımızı söyledik. Vatandaşlarımızı müşteri olarak gören bir anlayış yerine kamusal hizmeti bir sosyal hak olarak sunan anlayışı benimsedik. Aradan geçen 5 yıllık hizmet süremizde hava, toprak, su, görüntü ve ses kirliliği ile etkin bir mücadele içinde olduk. Esnafımızı kente hizmet ortağı olarak gören bir anlayışı benimseyip yerel yönetimi merkezi yönetime rakip değil onun bütünleyicisi olarak gördük.
Bölgemizin en eski ve onurlu bir tarihi geçmişe sahip olan ilçemizi yaptığımız etkinliklerle bilimsel düşüncenin yerel kalesi yapmaya çalıştık. Dürüstlükten, açıklıktan ve hesap verme sorumluluğu anlayışından ödün vermeden çağdaş şehircilik ve mimarlık kurallarına uygun çalışmaya özen gösterdik.

TRETUVAR VE OTOPARK
Pazar Belediyesi'ni aldıktan sonra geçen 5 yıllık sürede büyük hizmetler yaptık. Eski belediye iş hanı binasının dış sıvası, boyanması, içinin onarılması ve çevre düzenlemesi 80 bin TL harcanarak gerçekleştirildi. İlçemizin otopark sorununu gidermek amacıyla belediye işhanı binasının deniz tarafında 300 araç kapasiteli ve 40 TL maliyetli otopark yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. İlçemiz şehir merkezi 10 Mart Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Mürsel Basa Sokak ve Yeşil Sokak'ın tretuvarları 100 bin TL karşılığında modern hale getirildi. Özellikle öğrencilerimizin geçiş yolu olarak kullandıkları Çarşıbaşı köprüsünün kenarına ek yaya geçiş yolu 10 bin TL'ye yapılarak yayaların rahat geçişleri sağlandı.

SÖZLEŞMELİ VETERİNER HEKİMLİ?İ
Soğuksu Mahallesi'nin önem arz eden iki ayrı noktasına 20 bin TL karşılığında perde beton duvar yapıldı. İlçemizin merkezi ve mahalle aralarında 5 ayrı noktada çocukların rahatça oynayabilmeleri için mini çocuk parkları yapılarak çocuklarımızın hizmetine sunuldu. İlçemizde genelde cenaze namazlarının kılındığı Sahil Camisi'nin yolu ve alanı parke döşenerek elverişli hale getirildi. İlçemiz Çarşıbaşı mevkii işhanı binasının arka tarafı stadyum yolunun 200 metrelik bölümü parke döşemesi yapıldı. 20 bin YTL harcanmıştır. Sözleşmeli veteriner alınarak belediye veteriner hekimliği oluşturuldu ve halkımızın hizmetine sunuldu.

YOL BETONLAMA ÇALIŞMALARI
Cumhuriyet Mahallesi Kılıçlar mevkiine 10 bin TL karşılığında perde istinat duvarı yapıldı. Yapımına 1997 yılında başlanan ve 10 yıldan bu yana bitirilemeyen Çarşıbaşı mevkii yeni belediye işhanı binasının inşaatı büyük özverilerle bitirilerek ilçemizin en önemli sorunlarından biri giderilerek halkımızın hizmetine sunuldu. Buraya da yaklaşık 2 milyon YTL harcandı. Beyaztaş Mahallesi'nin 1.2 kilometrelik kanalizasyonu belediyemiz tarafından 50 bin TL harcanarak yapıldı. İlçemiz Aktepe grup yolunun belediye sınırları içinde bulunan Gazi, Cumhuriyet ve Pazar mahalleleri güzergahının bozuk olan 1 kilometrelik yolu asfaltlanarak elverişli hale getirildi.

SOKAK IÅžIKLANDIRMALARI
İkiztepe Mahallesi'nin Cancalar mevkiinde 200 metre bozuk yol 10 bin TL karşılığında betonlanıp elverişli hale getirildi. Soğuksu Mahallesi'nin çok bozuk olan 1 kilometrelik yolu 50 bin TL harcanarak betonlandı. Soğuksu Mahallesi'nin Gümüşler mevkiine 250 metre yol betonu yapıldı. Yukarı Soğuksu Mahallesi yolunun bozuk olan 500 metrelik bölümüne 30 bin TL maliyetle betonlama yapılarak yol elverişli hale getirildi. Şehir merkezi ve mahallelerin ses düzeninin yenilenmesi yapılarak vatandaşlarımızın verilen ilanları sağlıklı duymaları sağlandı. İlçemiz şehir merkezi 10 Mart Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Mürsel Basa Sokak ve Yeşil Sokağın ışıklandırmaları 15 bin TL harcanarak yapıldı.

TOKÄ° KONUTLARI
Belediyemiz makine parkı, 20 bin TL harcanarak etrafı çevirtildi ve modern hale getirildi. Ocak, Sahilköy ve Hamidiye köylerinin sahil kesimleri ve Kocaköprü köyünün alt kesimi TOKİ konutları civarı büyük gayretler neticesinde belediyemiz mücavir alanı içerisine alındı, önümüzdeki dönemde alt yapı çalışmalarına başlanacaktır. Kirazlık Mahallesi Katori mevkiinde 250 metre yeni imar yolu açıldı. Zafer Mahallesi'nin Öztürkler mevkiinin 500 metre yolu 30 bin TL karşılığında betonlandı. Aşağı Soğuksu Mahallesi'nin hastane arkası mevkiinde 200 metre yol betonlandı.

E?Ä°TÄ°ME DESTEK
Aşağı Soğuksu Mahallesi Kalyoncular mevkiine 10 bin TL karşılığında 200 metrelik kanalizasyon yapıldı. Kirazlık Mahallesi Katori mevkiinde Endüstri Meslek Lisesi ve İMKB Anadolu Lisesi civarında 30 bin TL harcanarak 600 metre kanalizasyon yapıldı. Eski belediye işhanı binasının arka tarafında 15 göz seyyar balık satıcıları için 20 TL harcanarak balıkhane inşa edildi. Pazarspor Suat Karabekir tesisleri yanında açık alan spor kompleksi yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. Burası için de 30 bin TL harcandı. İlçemizde bulunan bütün liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler için üniversiteye hazırlık test kitapları hazırlatılarak okullara dağıtıldı. İlçemiz Zafer Mahallesi yolunun asfaltlanması için 500 metre küp asfalt anlaşması Karayolları müdürlüğü ile yapılarak 200 metre yol asfaltlandı, geri kalan 2 kilometrelik yol en kısa sürede bitirilecek.

150 YILLIK SU Ä°HTÄ°YACI
İlçemize yapılan en önemli projelerinden biri olan Tomaslı içme suyu projesinin yarısı belediyemizin kendi imkanlarıyla bitirildi, en kısa sürede tamamı bitirilerek hizmete sokulacak, böylelikle Pazar'ın yaklaşık 150 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Proje yaklaşık 6 milyon TL'ye mal olacak. Kocaköprü köyü Dereiçi mevkiinde yeni 32 metre derinliğinde su kuyusu açılarak hizmete sokuldu. Zafer, Güzelyalı, Beyaztaş mahalleleri ile Hamidiye ve Kocaköprü köylerinin daha sağlıklı su alabilmeleri sağlandı. Tomaslı?dan getirilecek olan cazibeli kaynak suyu çalışmalarında kullanılması amacıyla yeni iş makinesi Beko paletli ekskavatör alındı.

SOSYAL YATIRIMLAR
Yerel yönetimlerin rutin hizmetlerinden biri olan yoksul kişileri koruma, kollama alanlarında bütçemizi sonuna kadar zorlayarak çoğunluğu ramazan aylarında olmak üzere 4,5 yılda yaklaşık 2000 aileye gıda malzemesi teslim edildi. Belediyemiz görevlilerince ve düzenli bir şekilde ihtiyaçlı aileler belirlenerek ve geceleri bizzat vatandaşlarımızın evlerine gidilerek malzemeler kendilerine teslim edilmiştir. Ayrıca her yıl yaklaşık 300 fakir öğrenciye defter, kalem ve giyim kuşam gibi yardımlar yapıyoruz. İmkanlar dahilinde bazı fakir hastalara özel yardımlar yapılmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.