Sosyal Medya

POLİTİKA

KARADENİZ'DE ERDO?AN RÜZGARI

Başbakan Erdoğan önce Ordu, ardından da 30 bin kişinin toplandığı Trabzon'da halka seslendi.



Karadeniz'de Başbakan Erdoğan fırtınası esti. Ordu'da belediye başkan adayı Bahar Çebi'ye, Trabzon'da belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na destek isteyen Erdoğan, "Biz büyük düşünüyoruz. Şimdi diyorum ki, ben bildukerumi, bugüne kadar öğrenduklerumi Trabzon'a yapalum da" dedi

ORDU'DA ÇEBİ'YE DESTEK İSTEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de fırtına gibi esti. Önce partisinin Ordu mitingine katılan Erdoğan, Türkiye gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yapıp CHP'yi eleştiri bombardımanına tuttu.

İlk olarak Ordu'da onbinlere seslenen Erdoğan, AK Parti Ordu belediye başkan adayı Ayşe Bahar Çebi'ye destek istedi, "Kadın elinin değdiği yerde çiçek açar. Bahar Çebi Hanımefendiyi sizlere emanet ediyorum" dedi.

Başbakan buradaki coşkulu mitingin ardından daha coşkulu gerçekleştirilen ve 30 bine yakın insanın toplandığı Trabzon mitingine 1 saat gecikmeli katıldı.
TRABZON'U MAHCUP ETMEDİK
Başbakan Erdoğan, Trabzon'da Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.
Trabzon'un bir medeniyet, kültür ve tarih şehri olduğunun altını çizen Erdoğan, ''Trabzon ne zaman güleceğini, ne zaman gürleyeceğini, ne zaman taşacağını bilir'' diye konuştu.
Kendilerine bir emanet yüklendiğini ve 6,5 yıl boyunca bu emaneti gururla, büyük bir sorumlulukla taşıdıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu süre içinde Trabzon'u mahcup etmediklerini söyledi.
Şimdi yeni bir dönemin arifesinde bulunulduğunu, yerel yönetimde de Trabzon'a hizmete talip olduklarını belirten Erdoğan, Trabzon'u güzelleştirmeye, bir marka, 21. yüzyılın şehri yapmaya talip olduklarını kaydetti.

AK BELEDİYECİLİK AK HİZMET
İstanbul'un, idarelerinde yaşanabilir bir mega kent haline geldiğini; Antalya'nın dünyanın en iyi 100 otelinden 15'ine ev sahipliği yaptığını; Erzurum'un kış turizminde cazibe merkezi haline geldiğini; Kayseri'nin, meydan ve çevre düzenlemeleriyle Avrupa kentleriyle boy ölçüştüğünü; Konya'nın inanç turizminde dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olduğunu; Gaziantep'in sanayi, ticaret şehri kabuğunu kırdığını anlatan Erdoğan, ''Trabzon bu yarışta geriye kalamaz. Dev projelerden geri kalamaz. Onun için Trabzon'da AK belediyecilik diyoruz. İşte onun için AK hizmet diyoruz'' şeklinde konuştu.

MEGA PROJELERE YÖNELDİK
İstanbul'u 1994 yılında CHP'den devraldıklarını, Antalya'yı, Gaziantep'i de CHP'den devraldıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''Bütün bu illeri borç, yokluk, mahrumiyet içinde, sıkıntılı şekilde devraldık. Altyapı, üstyapı altüst olmuş, böyle devraldık. Kısa sürede geleceğe hazırladık. O yılların ihmalini telafi ettik. Yeni dönemde mega projelere yöneldik. Çünkü bizim şehirlerimize ilişkin vizyonumuz, ufkumuz var. Biz büyük düşünüyoruz. Biz belediyecilik tecrübemizi, birikimimizi şehirlerimize taşıyoruz. Bu kardeşiniz, hemşehriniz, bu evlanız İstanbul Belediye Başkanlığı'ndan buraya geldi. Şimdi diyorum ki, ben bilduklerumi, bugüne kadar öğrenduklerumi Trabzon'a yapalum da.''

Baykal şifreli kanallarda gece 12.00'den sonra konuşsun?

Başbakan Erdoğan, ?Baykal, 'Bu hükümet telekulakta çok ileri! Hep bizi dinliyor' diyor, Sayın Baykal, o iş sizin işiniz. Devletin valileriyle, 'yes', 'no' tuşuna basarken şaşıran sizsiniz. 'Yes', 'no' biliyorsunuz. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı, tuşa yanlış bastı ve yakalandı. Gelip de bize buralardan çamur atmaya kalkma. Hükümete telefonlardaki görüşmelerde, gerekirse hakaret edilebilir, gerekirse küfredilebilir. Ya diyor, 'ağız tadıyla birbirimize küfür edemiyoruz'. Ya düşünebiliyor musunuz bir siyasi partinin genel başkanı şunu söylüyor, ekranlarda söylüyor. Hale bak! Bu nasıl bir parti genel başkanlığı? Sayın Baykal hiç olmazsa bunları gece 12.00'den sonra konuş. Şifreli kanallarda konuş, çocuklara kötü örnek oluyorsun. Bak bu çocuklar seni sonra hayırla yad etmezler. Bunlar yarının büyükleri olacak. Buna dikkat et? ifadelerini kullandı.

Trabzon'a 19 kez geldim, Baykal kaç kez geldi??

Başbakan olarak Trabzon'a 19. kez geldiğini, her gelişinde de elinin boş gelmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Şimdi Allah aşkına söyleyin, Sayın Baykal buraya kaç kere geldi? Kendi belediyesinin iş başında olduğu bu kenti kaç kez ziyaret etti? Acaba kendi belediyesi burada kaç kez açılış yaptı? Geçenlerde bir tanesini görmüştüm, doğru. O da neydi, kat karşılığı inşaat yaptırıyordu.''

En has adamımı size verdim?

Başbakan Erdoğan, belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu vatandaşlara tanıtırken "Bakın en as adamımı, en donanımlı müsteşarımı size verdim. Gümrükçüoğlu kardeşimin bakmayın boyunun kısa olduğunu. O Atom Karınca'dır. Çok çalışkandır. Onu size emanet ediyorum" dedi.

CHP'li Başkan Volkan Canalioğlu'na atıfta bulunan Erdoğan, "Öyle gülmekle Trabzon'a hizmet yapılmaz. Tamam, turizm il müdürü iken gülersin, gelen davetlileri güler yüzle karşılarsın; ama belediyecilik başka bir iş... Trabzon'da mevcut belediye kaç tane vizyon proje yapmıştır? Açıklayabilir mi? Hayır. Çünkü yapmamışlar. Ama inşallah Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kardeşimle Trabzon hak ettiğini alacak, yeni ufuklara yelken açacaktır" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.