Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Tomaslı'da inceleme

CHP teşkilatı, Pazar'a şehir içme suyu sağlayacak Tomaslı Projesi'ni yerinde incelemek üzere Belediye Başkanı Hatırnaz'la birlikte Tomaslı'ya çıktı.



Pazar'ın içme suyu problemini yaklaşık 150 yıl ortadan kaldıracak olan Tomaslı Projesi devam ediyor.

Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, encümen üyeleri ile birlikte bugün Pazar merkezden yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Tomaslı mevkiine giderek çalışmaları yerinde incelediler.

Başkan Hatırnaz, Tomaslı suyunun devreye girmesiyle belediyenin aylık yaklaşık 70 bin TL elektrik giderinden kurtulacağını belirterek, ?Daha ekonomik bir şekilde daha temiz bir su içeceğiz. Buradaki projenin kapasitesi, 105 litre saniyedir. Şu anda biz kayıp kaçak dahil olmak üzere 30 litre saniye su basıyoruz şebekeye. Bu da suyun bize en az 100?150 sene yeteceği anlamına geliyor. Çalışma süremiz 5 ay süredir. Önce irsale hattını yaptık ve tüm teknik detayları içine monte ettik. 5 ayda 2,5 senelik iş yaptık. Bazıları olmaz dese de biz bunu kendi elemanlarımızla başardık. Normalde, bu projenin maliyeti 17 trilyondur. Bu projenin sadece hafriyatı 10 trilyona çıkardı. Ancak biz kendi elemanlarımız ve malzemelerimizle işe başladık ve bugüne geldik. Sadece mazot ve boruya para verdik. 2,5 trilyon ödedik. Toplam 16,5 kilometre civarında bir boru döşenecek. Şu an ise ancak 6 kilometre bir isale hattımız kaldı. Hava koşulları elverişli olursa bu proje en geç Ağustos ayında tamamlanır ve şehre Tomaslı suyu verilmeye başlanır.? diye konuştu.

Başkan Hatırnaz, belediye imkanları dışında hiçbir destek alamadıklarını da belirterek, ?Biz küçük bir belediyeyiz. Maddi imkânlarımız kısıtlı. 3 bin metre yolu ulaşıma açtık. Bir yerde KÖYDES'e de katkı yaptık. İyi niyetle KÖYDES'ten en azından biraz mazot desteği istedik ancak bir şey bulamadık.? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.