Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Onkoloji için çalışma yapılıyor

AK Parti Rize Milletvekili Opr. Dr. Lütfü Çırakoğlu Hizmete açılacak Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Bünyesinde Onkoloji bölümü açılması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.



AK Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfü Çırakoğlu, Rize?de son yıllarda sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşandığını söyledi. Çırakoğlu, kısa bir süre sonra hizmete girecek Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Rize?de sağlık hizmetlerinin daha da gelişeceğini belirterek Fakülte bünyesinde Onkoloji bölümü kurulması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çırakoğlu, yapımı hızla devam eden yeni Devlet Hastanesi inşaatının da 2010 yılında tamamlanacağını ifade ederek ?Tek kişilik ve çift odaları, acil servisi ve diğer üniteleri ile Türkiye?ye örnek olacak bir hastaneye kavuşacağız" dedi.
ONKOLOJÄ° NEDÄ°R?
Onkoloji kanserin oluşumu, nedenleri, kalıtımla ilişkisi, tanısı, tedavisi, kanserle ilgili istatistikler ve kanserden korunmayla ilgilenen tıp dalıdır. Kanser bir tümör türüdür, kötü huylu (kötücül, habis, malin) tümörleri ifade eder.
Onkoloji Türkçede "kanserbilim" olarak ifade edilebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.