Sosyal Medya

POLİTİKA

Erdoğan Aydın Doğan'a Çıkıştı

Başbakan Erdoğan, Amerikan gazetesine demeç veren Aydın Doğan'a Yozgat mitinginde cevap verdi: "Sayın Doğan önce kendine gel..."



Erdoğan, Aydın Doğan'ın Amerikan gazetesi Wall Street Journal'a yaptığı açıklamalara cevap verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın yabancı bir gazeteye yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Sayın Doğan, önce kendine gel... Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil. Bu Başbakan Türkiye'nin şanına yakışan,Türkiye'nin büyük düşünmesini kendisi için ideal addeden bir başbakan" dedi.

Partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, "29 Mart'ta son sözü siz söyleyeceksiniz. İnanıyorum ki o gün geldiğinde daha gür bir sesle bir kez daha 'AK Parti' diyeceksiniz. 'Durmak yok yola devam' diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Yozgat'ın çok güzel ve anlamlı bir türküsü olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne diyor Yozgat sürmelisi? Dersini almış da ediyor ezber... Bunlar son 3 seçimde derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. Milletin verdiği dersten sürekli bütünlemeye kaldılar, ikmale kaldılar. 29 Mart'ta bir kez daha bunlara derslerini vereceksiniz. Hani Alaaddin'in lambası vardır. Lambanın içinden cin çıkar ya bunlar da sandık cini olmuşlar. Sizin kilitlediğiniz sandıktan çıkmak için akla hayale gelmedik vaatler uyduruyorlar. Her sabah yandaş gazetelerini açıp boy boy fotoğraflarını görüyorlar. Kendilerini dev aynasında görüyorlar. Onlara buradan Yozgat'tan sesleniyorum, medyadan kılavuz olmaz, kılavuzu karga olanın... Medyaya aldanma. Medyaya değil meydana bak."

Muhalefetin proje üretmediğini de savunan Erdoğan, "MHP'ye bakın, CHP'ye bakın nihayet Ankara'dan başlarını uzattılar, nihayet seçimi hatırladılar. Bunlar eski komünist rejimlerde vardı ya 'çamur at tutmasa da iz bırakır'. Bu anlayışla siyaset yapıyorlar" diye konuştu.

İKİTELLİ'DEN ÜLKEYİ YÖNETMEYE ALIŞMIŞTINIZ

Konuşmasında Doğan Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a da seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Buradan Sayın Doğan'a da sesleniyorum. Amerikan gazetelerinden bir tanesine açıklama yapıyor. 'Başbakanın çocuklarına' diyor 'ilgili haberlerimizden rahatsız olduğu için bunları koyma dedi. Biz de reddettiğimiz için bundan dolayı' diyor 'bize bunu yaptı'... Farklı alışmıştınız, alışkanlıklarınız bozuldu diye rahatsız oluyorsunuz. Çünkü sizler karşınızda el pençe divan duran başbakanlara İkitelli'den ülkeyi yönetmeye alışmıştınız. Çünkü şimdi sizler devletin bir biriminin, Maliye Bakanlığının size yönelik yapmış olduğu rutin bir incelemeden eğer sizin her şeyiniz sağlamsa niçin rahatsız oluyorsunuz. Bundan kısa bir süre önce aynı yanlışı yine yaptınız ve mahkemeye dahi gitmediniz, uzlaşmaya gittiniz. Bu uzlaşmada da 200 trilyonu aşkın ceza ödediniz. Neden?"

DO?AN GRUBU CHP'NİN TAŞERONLU?UNU YAPIYOR

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Benim Sayın Aydın Doğan'a bir sözüm oldu. Dedim ki 'Bak, belden aşağı vurmayın. Çocuklarımızı, ailelerimizi, mahremimizi yalan yanlış haberlerle gelip de gazetelerinize basmayın'. Ben teşkilatıma bir sivil inisiyatif olarak şunu söyledim, 'şu gazete' demedim; 'yalan yanlış haber yapan gazeteleri boykot edin almayın' dedim. Niye? Çünkü habercilik doğru olmayı gerektirir. Şimdi bu medya grubunun avukatlığını kim yapıyor? Baykal yapıyor. Peki bu medya grubu ne yapıyor? O da Baykal'ın, CHP'nin taşeronluğunu yapıyor. Anlaşma gayet iyi. Taşeron... Bunu yapıyor."

HÜKÜMETİN HIZLI TREN HEDEFİ

Konuşmasında hızlı tren projesiyle devasa bir adım atıldığını ifade eden Erdoğan, hızlı trenin İstanbul Boğazı'nda denizin altından geçeceğini Üsküdar'dan Sirkeci'ye ulaştığını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama orada kalmıyor bu iş. Nereye uzanıyor? Ta Yozgat'a uzanıyor. Nereden geçecek bu, Ankara'dan gelecek Sivas'a doğru giderken, bu Yerköy-Sivas etabı buradan geçecek. Bu, arayı 141 kilometre kısaltacak. Dolayısıyla süratle giden bu trenle çok daha kısa zamanda benim vatandaşım Ankara'ya da öbür tarafa da ulaşma imkanını yakalayacak. 2012'de inşallah bunu bitireceğiz.

Kayaş-Yerköy hattıyla ilgili çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Bu hat tamamlandığında Ankara-Sivas arası 2,5 saate iniyor."

Erdoğan, partisinin mitinginin ardından Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen toplu açılışlar ve TOKİ konutları anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.