Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Gülümseyerek gitti

Gazeteci Sibel Kalaycı 34 yaşında hayata veda etti.



TRABZON- Kanser hastalarının umudu "Kansere Gülümsemek" kitabının yazarı gazeteci Sibel Kalaycı, Kartal'daki evinde, dün 22:00 sıralarında, kardeşi Dr. Serap Kalaycı'nın kolları arasında hayata gözlerini yumdu. 34 yaşında hayata veda eden Kalaycı'nın cenazesi, arkadaşlarının gözyaşları arasında memleketi Trabzon'a uğurlandı. Kalaycı, Pazartesi günü öğlen namazının ardından merkeze bağlı İncesu köyünde (Maçka yolu üzerinde) toprağa verilecek.
Kemoterapi alırken peynirli pizza yemeyi sürdüren, ağzından kan gelirken bile hayata gülümsemekten vazgeçmeyen Kalaycı'nın ölümü, ona bakarak hayata tutunan kanser hastalarını yasa boğdu. Kanser olduğunu öğrendikten sonra "Allahım sana şükürler olsun, iyiki kanser olmuşum!" diyerek dört kitap yazan Kalaycı, kansere inat hayatı doya doya yaşıyordu. Kemoterapi için bekleyen hastaların okuması için bagışladığı kitaplarıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne kitaplık kurmuştu.
YAZILARI DUYGULANDIRDI
Gerçek Gündem sitesindeki köşesinde üç gün önce kaleme aldığı son yazısında yine tümörleriyle dalga geçip onlardan, "İç organlara verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz." diye tabela asmalarını isteyen Kalaycı, yazısının sonuna Nazım Hikmet'in "Yaşamak şakaya gelmez" şiirini koymuştu.
Çernobil faciasından sonra ailesinden yedi kişi kanserden ölen Kalaycı, Çernobil'in sekizinci kurbanı oldu. Babası Nevzat Kalaycı, "Bekliyorduk ama bu kadar erken değil. Bir ay önce internetteki yazısında kendisi de bir gece Azrail'in geldiğini ama Azrail'i daha erken olduğuna ikna edip geri gönderdiğini anlatıyordu. Gülümseyerek, gitti. Çok büyük acı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.