Sosyal Medya

POLİTİKA

POPÜLİZME YÖNELMEYECE?İZ

Başbakan Erdoğan 3 milyar liralık alt yapı tesisi açtı: Bunlar makyaj yatırımı değil



 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ve yurdun dört bir yanında çok önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, "Bunlar makyaj yatırımları değil" şeklinde konuştu. İstanbul'un altyapısını tam anlamıyla güçlendirdiklerini anlatan Erdoğan, harıl harıl çalışan işçilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Erdoğan konuşmasında IMF ile yapılması planlanan anlaşmaya da değinerek, "Anlaşmanın ne zaman biteceğini soruyorlar. Ne zaman anlaşırsak o zaman biter. Biz ne yapacağımızı biliyoruz" dedi.

İstanbul genelinde yapılan altyapı yatırımları ve Gaziosmanpaşa ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplam 2 milyar 869 milyon 560 bin 581 TL yatırım ile Silivri'den Tuzla'ya Avcılar'dan Beykoz'a içme suyu, atık su arıtma ve dere ıslahı gibi alanlarda İstanbul'un altyapısına köklü çözümler getirildi.

 

Düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, sözkonusu tesislerin yapımında emeği geçenlere teyekkür etti. Maltape'den Bağcılar'a, Bakırköy'den Beşiktaş'a, Beyoğlu, Fatih, Küçükçekmece, Bahçelievler, Çatalca, Silivri'ye varıncaya kadar 29 ilçede inşaa edilen tesislerin açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, 556 bin metre atık su şebekesi ve kollektörü, 17 kilometre tünelin yanısıra 2 bin 100 metre dere ıslahıyla İstanbul'un altyapısını tam anlamıyla güçlendirdiklerini dile getirdi. Erdoğan, "Bu altyapı yatırımları, bizim İstanbul sevdamızın, Türkiye aşkımızın, millete duyduğumuz bağlılığın gereği. Bunlar makyaj yatırımları değil yapısal kalıcı temel yatırımlar. İşçilerimiz şehrin atında harıl harıl çalışır. Emek harcarken işi tamamlar, bitirir. Hizmete hazır hale getirirken o şehirde yaşayan insanımız günlük hayatını sürdürmeye devam eder. Burada İstanbul'a hizmeti geçen o işçilerimizin her birini ayrı ayrı kutluyor, tebrik ediyorum. Emeklerinden ötürü tüm halkım adına teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

 

-"TOPLU AÇILIŞLAR YAPIYORUZ"-

 

 

Bazı yatırımların geçmişte yarım bırakıldğına değinen Erdoğan şöyle devam etti: "Aradan on yıllar geçmesine rağmen o temeller bir türlü yükselmez, ilerlemezdi. Türkiye onlar yüzünden adeta temel beton mezarlığına dönüşmüştü. Şu 6 yıllık süre içinde ülkemizin dört bir yanında nereye gittiysem bunu gördüm. Karadeniz sahil yolunda bunu yaşadık, Bolu tünelinde bunu yaşadık, Mavi akımda bunu yaşadık. İstanbul metrosunda bunu yaşadık. Şehirlerimizdeki yolların yapımında, hizmet binlarının yapımında, bir çok eğitim kuruluşunun, sağlık kuruluşunun, adalet tesislerinin, emniyet tesislerinin yapımında bunları yaşadık. Pek çok yatırımda bunları yaşadık. Tembellik, ilgisizlik, işbilmezlik yüzünden yarım bırakılmış birçok eseri tamamlamak bizim iktidarımıza, belediyelerimize düştü. Onun için biz yeni bir hizmet anlayışıyla halkımızın karşısında olduk. Farklı bir metod, yöntem, yol izledik. Ben temel atma törenlerine gitmem. Temel atma törenlerini bakan arkadaşlarım milletvekili arkadşlarım yapar. Biz toplu açılış törenlerinde bir arada oluruz. Fakat temel atılırken tarih verilir. Belirlenen tarihte açılışlar yapılır. Hep sözümüzün takipçisi olduk. Söz verdiğimiz tarihte o hizmetin, yatırımın açılışını halkımızla birlikte gerçekleştirdik. Ne aldanan ne aldatan olduk."

 

 

 

-"POPÜLİZME YÖNELMEYECE?İZ"-

 

 

Bazı siyasetçilerin popülist siyaset uyguladığına dikkat çeken Erdoğan kendilerinin böyle davranmayacaklarını belirtti. Erdoğan şunları söyledi: "Onlar popülizme yöneldiler, biz yönelmedik, yönelmeyeceğiz. Biz birşey söyledik. Biz yola çıkarken miletimize efendi olmak için çıkmadık. Çünkü millete efendilik yoktur. Millete hizmetkar olmak vardır. Biz milletimizin hizmetkarıyız. Bu yola böyle çıktık. Biz milletimizin hizmetkarıyız. Bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım milletimizin hizmetkarı. Vali, belediye başkanı, kaymakamımız milletimizn hizmetkarı. Millete efendilik yok, milletin efendiliği var. Bu dönem bunun dönemi. Bunu açık söyledik. Birileri yeri geldi bu ifadelerimizi kendilerine göre hafife aldılar. Biz dedik ki 'Benim valim, kaymakamım, belediye başkanım icabında kömürü arabaya yükleyecek. Kendisi gidip ev ev dolaşıp fakir fukarayı bulacak kömürünü evine teslim edecek. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak Anayasamızın ileri devlet tanımı içerisinde tanımını öyle biliyoruz. Bu güne kadar sosyal hukuk devleti özelliği görmeyenlere bu uygulamalarla bunu gösteriyoruz"

 

Türkiye'nin artık değiştiğini belirten Erdoğan, 6 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri 259 milyar dolarken bugün 750 milyar dolar olduğunu anlattı. 79 senede 259 milyar dolara ulaşıldığını belirten Erdoğan, 6 yılda bunun üzerine 491 milyar dolar ilave ettiklerini dile getirdi. 79 senede 36 milyar dolar ihracat rakamına ulaşıldığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi 132 milyar dolara ulaştık. 6 senede bunun üzerine ne ilave etmişiz? İşte rakam ortada. 96 milyar dolar ilave etmişiz. Durmak yok yola devam. Durmak yok' dedik hizmete devam ettik. 'Herşey Türkiye için' dedik. Onun için durmayacğız, daha çok çalışacağız. Vatandaşımızın yaşam koşullarını daha iyiye getireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

-IMF İLE ANLAŞMA-

 

 

"Zaman zaman bazı siyasiler kurusıkı atıyor." diyen Erdoğan, "Diyorlar ki 'Efendim bu parayla şu alınır mı bu alınır mı insaf et' Biz bundan 6 sene öncesini çok iyi biliriz. Enflasyona halkımın nasıl ezdirildiğini çok iyi biliriz. Görev geldiğimizde enflasyon yüzde 30'du üç hanelileri de gördük. Şu anda yüzde 10. Kabul ediyorum. 5 dedik, 7 dedik ama herhalde yüzde 30 yüzde 10'dan küçük değli. 3 katı. Faizler çok yüksek. Ben daha da aşağı düşürmeye gayret ediyorum. Ama 6 sene önce Başbakan olduğumda bu faiz oranı yüzde 63.4'dü şimdi yüzde15'e düştü. El insaf nereden nereye geldik bunu görmüyor musun?İnşallah daha da iyi olacak. Yaklaşık 25 milyar dolardı şimdi 70 milyar doların üzerinde. IMF'ye olan borç 26 milyor dolardi şimdi bu borç 8.7 milyar dolar." şeklinde konuştu.

 

Bu aralara hükümetin IMF ile ne zaman anlaşacağının sorulduğunu ve anlaşmanın bir anca bitirilmesi gerektiğinin söylendiğini hatırtalan Erdoğan, "IMF ile ne zaman anlaşacaksınız? Ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Ne zaman anlaşırsak o zaman bitireceğiz. Anlaşmadan bitmez. Anlaşırsam bitiriz. Mesele bu kadar basit. Kimse olayı sağa sola çekmesin. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Bütün attığımız adımlar, Türkiye'nin, Türk milletinin, vatandaşımın menfaati için olacaktır" dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.