Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Ä°STANBULDA MUHTEÅžEM DUTHA GECESÄ°

Tuncalılar Derneği tarafından düzenlenen sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış yemeğinde bir araya gelen Tuncalılar (Dutha) unutulmayacak bir gece yaşadıla



YASÄ°N BAÅžALMAZ-Ä°STANBUL


Hasret Giderdiler


İstanbul Tuncalılar Derneği sosyal faaliyetler kapsamında yıl içersinde rutin olarak düzenledikleri gecelere bir yenisini daha ekledi. Tuncalılar bu kez Şişli?de bir araya geldi. Salon La Bela Semiramisde organize edilen geceye yoğun katılım vardı. Tuncalılar Derneği başkanı Nazım Ardişen ve yönetim kurulunun ev sahipliği ettiği geceye Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Tunca Belediye Başkanı İbrahim Pertek, Anavatan Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Temel Eryılmaz, 53-11 Ardeşen Tarımsal Kalkınma Koop. Bşk Sait Balcı, çeşitli yöresel derneklerin eski ve yeni başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan adayları, İstanbul?da görev yapan yöremizden yetişen kamu görevlileri ile çok sayıda Tuncalılar ve Ardeşenliler katıldı.


Organizasyona sanatçı akımıda vardı. Ayhan Alptekin, Engin Alptekin, Abidin Yerebakan, Zeki Uçkan, Ali Kumbasar, Herem, Kenan Erman ve diğer yöresel sanatçılar geceye ayrı bir anlam kattı.



Hedef Dernek İçin Kalıcı Mülk


Gecede bir konuşma yapan Tuncalılar Derneği Başkanı Nazım Ardişen Tuncalıları gurbette yeniden bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ardişen amacımız tüm Tuncalıları dün olduğu gibi bugünde yarında bir araya getirmek, kaynaştırmayı artırmaktır dedi. Derneğe ait kalıcı bir mülk edinmek istediklerini de belirten Ardişen Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Hemşerilerimizin maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz dedi.


Horonla CoÅŸtular


Tunca?yı tanıtan slâyt gösterileri ile devam eden gecede dernek yararına çeşitli hediyeli çekilişlerde gerçekleştirildi. Gecede sahne alan sanatçılarda yöresel müzik tulum eşliğinde Tuncalıları adeta coşturdular. Saatlerce pistte horon oynayan Duthalılar bir dahi organizasyonda yeniden bir araya gelme sözü verip geceden mutlu bir şekilde ayrıldılar.


Bu arada organizasyonu bazı televizyon kanallarıda canlı olarak yayınladılar.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.