Sosyal Medya

BÖLGEHABER

BAÅžBAKAN'IN RÄ°ZE TEMASLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden akrabası Şevket Er'in cenaze namazına katıldı.



Öğle namazı öncesinde Güneysu ilçesindeki evinden çıkarak Pazarköy beldesine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şevket Er (70) için Aktepe Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazında saf tutan ve namaz sonrası yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, daha sonra göreve yeni başlayan Rize Valisi Zekeriya Şarbak'ı makamında ziyaret etti.

Rize Valiliği'ne gelen Başbakan Erdoğan'ı vilayet önünde Vali Şarbak, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve daire müdürleri karşıladı.

Vali Şarbak'tan Rize ile ilgili brifing alan Başbakan Erdoğan, daha sonra öğle yemeği için valilikten ayrıldı.

Yakamoz Restoran'daki yemeğin ardından Başbakan Erdoğan partisinin adaylarını açıklayacağı İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki programa geçti.

YEMEKTE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Rize Valiliği'ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan, valilik tarafından verilen yemekte önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:


TÃœRKÄ°YE'NÄ°N AB ÃœYELÄ°?Ä°

- Belçika'da 15 bin vatandaşımızla bir araya geldik ve dertleştik

- Ardından Brüksel'de AB yetkilileriyle temasta bulunduk. AB üyeliğinin Türkiye için ne denli önemli olduğunu anlattık. Tüm bu gelişmelere rağmen bizim bu attığımız adımları hazmedemeyenler bildiklerini okumalarına devam ediyor

YÃœZYILIN EN BÃœYÃœK KRÄ°ZÄ°

- Küresel finans krizinin ülkemiz üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm kurumlarla yoğun bir çalışma içindeyiz

- Bu kriz son yüzyılın en büyük finansal krizidir

- Bu krizin etkileri ortaya çıktığı ABD ile sınırlı kalmayacak Türkiye'ye de sirayet edecek ama en az zararla biz bunu atlatacağız dedik. 90 ve 2000'li yılların başındaki krizlerden biz ders aldık

- Bankacılık sektöründe bakkal dükkanı açar gibi dükkan açtırmadık

- Geçmiş dönemde bankaları kuranlar devletin mevduat üzerinde sınırsız garantisi vardı. Bu mevduatı topluyor kendi işinde kullanıyordu. sonra benim garip vatandaşım baktı ki para yok gitti. Kim ödeyecek? Devlet. O bankalar o sırada 21 banka Fon'a devredildi. Biz ne yaptık. Dünün rakamlarıyla mevduata sınır getirdik. 50 milyara kadar mevduata güvence veririz, onun dışında vermeyiz dedik.

- Sicil affı TBMM'de kabul edildi. Kara listeye giren esnaf, sanatkar, şirket ve vatandaşlar borçlarını kapatırlarsa kara listeden çıkabilecekler.

- Krizin başından beri çok sayıda tedbiri uyguladık

'SÄ°YASETÄ°N KALÄ°TESÄ° YÃœKSELDÄ°'

- Bu yoğun trafik Türkiye'nin ne büyük bir değişim yaşadığını gösteriyor

- Türkiye güçlü ekonomisiyle dikkat çeken bir ülke haline gelmiştir. Demokratikleşme, insan hakları noktasında da Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyan önemli adımlardır

- Şu son 6 yılda Türkiye'de siyasetin kalitesi ciddi ölçüde yükseldi

- Siyaset bir rant dağıtma mekanizması olmaktan çıkmış, çıkar çevreleri kendilerine yönelik böyle girift odaklar oluşturuyorlardı

- Türkiye cesur bir biçimde korkularının, çeteleşmelerin ve mafyanın da tuzağındaydı. Türkiye'de başta siyaset olmak üzere her alan yenileniyor

- Ben ta torunlarımızın yaşayacağı o tertemiz Türkiye'yi düşünüyorum

- Kimsenin kimsenin cebinde gözü olmamalı. Şu anda durum öyle değil. Birileri birilerinin muhasebe defterini tutuyor ya. Arkadaş bırak da ben muhasebe defterimi kendim tutayım. Bunlardan sivil toplum örgütleri olarak elele vererek kurtulacağız

- Bi 5 yıl kadar önce Rize meydanında Rize kasaba görüntüsü veriyor. Bundan Rizemizi kurtarmamız lazım demiştim. Rize şimdi büyük ölçüde bir değişimi yaşıyor

- Kim ne derse desin eğitimde çok büyük bir sıçrama yaptık

- Rizeli hemşehrilerim Rize'de biraz yatırım yapsınlar

- Rize'de teşvik uzatılıyor. Bununda müjdesini vermiş olayım

- Şahsım olarak bu fakir milletinin hizmetkarıdır

- Bize tevazu yakışır. Valim de emniyet müdürüm de böyle olacak. Bu tevazuyu da kimsenin istismar etmesine fırsat vermeyeceklerdir

- İstismar edilmesine o zaman biz hak kaymasına neden oluruz. Hakkı da sahibine teslim etmemiz lazım

- Vatandaşım geliyor diyor ki bana iş lazım. Beyin nerde çalışıyor. Çaykur'da mevsimlik işçi. Eşinin ikramiyesi ile falan maaşı 700-800 TL'yi buluyor. E kardeşim bu parayı bulamayanlar var. E beyin mevsimin dışında da iş bulsun. Biz bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemi atlatınca sen bana gelmeyeceksin ben sana yeni imkanlarla gelicem.

- Baba ocağım Rize'de yıllar boyunca ihmali hep gördük. Rize'de yaşayan hemşehrilerimden daha fazlası Rize dışında, yurtdışında kendine imkan aradı. Babam 13 yaşında Rize'yi terketti. İstanbul'un varoşlarında koşturdu. Sonra Şirket-i Hayriye'de kıyı kaptanı oldu. Sonra bu hale geldik. Onlar da merdiven altlarında yaşarlardı. Babam bunları ağlayarak anlatırdı. Gelecek kuşaklara bunları örnek olarak veririz ama orda kal diyemeyiz. Gelecek kuşaklara farklı bir Türkiye bırakmak zorundayız. Ben oğlumu çok daha ilerilere götürürsem kendimi başarılı bir baba olarak görebilirim

RÄ°ZE'DE HORONLA KARÅžILANDI
Trabzon'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Erdoğan geç saatlerde Rize'ye geldi. Başbakan, İyidere'de tulumla karşılanınca horon oynadı!
Trabzon'daki temaslarının ardından kara yolu ile Rize'ye hareket eden Başbakan Erdoğan, Of ve İyidere ilçelerinde konvoyu durdurarak kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

HORONLA KARÅžILANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon- Rize il sınırında havai fişek ve horon gösterileriyle karşılandı.

Burada durarak bir süre horon ekibini izleyen Başbakan Erdoğan daha sonra beraberindeki Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte horoncuların yanına giderek, sohbet etti.

Erdoğan, çevresindekilerin isteğini kıramayarak bir süre horon oynadı. Başbakan burada yaptığı konuşmada, hemşehrilerinden yerel seçimlere iyi hazırlanmalarını istedi.

Burada vatandaşlardan yerel seçimlerde AKP'ye destek vermelerini isteyen Erdoğan, Güneysu ilçesinde de vatandaşları selamlayarak, kısa bir konuşma yaptı.

AKP'nin Türkiye genelinde tüm il, ilçe ve beldelerde seçime gireceğini ifade eden Erdoğan, ?29 Mart seçimlerine Güneysu çok farklı hazırlanmalı. Güneysu 29 Mart'ta Türkiye'ye örnek bir netice alacaktır? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, sık sık sevgi gösterisinde bulunan hemşehrilerinin, ?Durma ilerle, çeteleri temizle? ve ?Kahrolsun İsrail? şeklinde sloganları atmasına üzerine, şöyle konuştu: ?Mafyayla da çeteyle de hep beraber mücadelemiz sürüyor. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yürütme organı olarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki yargı da üzerine düşeni en adil şekilde, hukuka, hukukun üstünlüğüne uygun yerine getirecektir. Tabiİ şu anda kimseyi suçlu olarak değerlendiremeyiz, nitelendiremeyiz. Çünkü suç sabit oluncaya kadar biz biliyoruz ki herkes masumdur.?






Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.