Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ölüleri gömecek mezar kalmadı

Gazze'de her geçen gün ölü sayısı artıyor! Bu kez de mezarlık sorunu yaşanmaya başladı. Ölüleri gömecek mezar bile kalmadı.



İsrail'in 3 haftadır sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonda ölü sayısı bine yaklaşırken bölgede ölüleri gömecek mezarlık kalmadığı belirtiliyor.

Gazze'nin doğusundaki yeni mezarlığın İsrail ordusunun operasyon alanı içinde kalması nedeniyle kullanılamaması, yakınlarını kaybeden Filistinlileri zor durumda bıraktı.

Ölenlerin bu nedenle yıllar önce boş yer kalmadığı için kapatılan eski mezarlıkta defnedilmeye başlandığı belirtiliyor.

TOPLU MEZARLARA GÖMÜLÜYORLAR

Çoğu insanın eski mezarlıkta bulunan akrabalarına ait eski mezarları yeniden açarak, operasyonda hayatını kaybeden yakınlarını buralara gömmeye başladığı gelen haberler arasında.

Cebaliye'de ise, mezar sıkıntısı nedeniyle, değişik ailelerden olan birçok cenazenin, açılan büyük mezarlarda birarada defnedildiği kaydedildi.

Mezarlık bulmakta zorlanan Filistinlilerin bir başka sıkıntısı ise, kaybettikleri yakınlarına uygun bir cenaze düzenleyememek.

Gazzeliler, 3 haftadan bu yana taziyeleri kabul etmek için bile biraraya gelemediklerini söylüyor. Operasyonun 3. gününde Beyt Hanun'daki bir yas evi, İsrail jetlerinin hedefi olmuş, olayda çok sayıda kişi ölmüş ya da yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.