Sosyal Medya

GÃœNCEL

Başbakanı ağlatan sahne

Ankara'ya getirilen Filistinli yaralıları ziyaret eden Başbakan Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.



Başbakan Erdoğan, İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri ziyaret etti. Gördüğü manzara karşısında duygulanan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarında yaralanarak Türkiye'ye getirilen Filistinlileri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Erdoğan, ağırlıklı ortopedi, genel cerrahi ve yanık ünitelerinde tedavi altına alınan yaralılar hakkında, doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan bazı hastaların anlattıkları ve yaralarını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Hastaneden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, yaralıların durumuna ilişkin bilgi verdi.
Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz 10 yaralıyı, gönderdiğimiz ambulans uçağımız, refakatçileri ile birlikte aldı, geldi. Aslında bu ambulans uçağımız 40 yaralıyı, refakatçileri ile beraber alıp gelmeye müsait uçağımız, ona göre hazırladık. Hatta giderken ilaç götürüp, daha sonra hastaları getirme noktasında... Fakat şu ana kadar maalesef yaptığımız bütün görüşmelerde daha fazla hasta alabilme imkanı olmadı. Fakat sürekli irtibatlarımız devam ediyor. Daha fazla yaralı getirebilme noktasında, temenni ederiz ki oradaki yaralıları buraya sevk noktasında o imkanları yakalayalım.



Şu anda yaralılar genelde, zannediyorum ki bu fosforlu bombalar neticesinde daha çok yanık, bunun yanında şarapnel parçaları ile yaralanmış olanlar, bomba neticesinde yaralanmış olanlar. İçlerinden bir tanesinin neredeyse iki bacağının bele yakın bir noktada kesilmiş vaziyette. Bunların yanında bel, boyun, buralardan aldıkları şarapnel, mermi gibi şeylerden dolayı felç olmuş durumda olanlar var. Gerçekten bunlar genç çocuklar. Bu durumları da var.
Şu anda 10 yaralı ile sağolsun arkadaşlarımız en iyi şekilde ilgileniyorlar. Bu süreç, buradaki tedavileri bitene kadar devam edecek. Refakatçileri ile aynı hassasiyet içinde, onları da burada misafir edeceğiz, hastalarının yanında kalıyorlar. Mısır'daki temaslarımızı aynı şekilde Dışişleri kanalı ile devam ettiriyoruz, bu süreç de devam edecek."


BAŞHEKİM DO?AN'IN AÇIKLAMASI

Öte yandan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, yaptığı açıklamada, enfeksiyon nedeniyle bir hastanın hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Doğan, "Toplam 10 hasta, 10 da refakatçisi geldi. Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi, ağırlıklı olarak bomba yaralanması şeklinde. Onun dışında, bir hastada kurşun yaralanması var. Üç hastamızda yaralanmalara bağlı felç durumu var. Bir çoğunda da kollarında ya da bacaklarında yaralanma neticesinde, kopma şeklinde yaralanma var. Bir çoğunun da yarası açık durumda" dedi.

Yaralılara ilk müdahalenin ülkelerinde yapıldığını, ileri müdahalelerin ise burada olacağını belirten Doğan, yaralıların tedavisine başlandığını kaydetti.

Doç. Dr. Metin Doğan, "Yaralılara cerrahi müdahalede bulunulacak mı?" sorusu üzerine, "Tabii. Hastaların hemen hepsine cerrahi müdahaleler gerekecek. Ağırlıklı olarak açık yaraları olan hastalara, plastik cerrahi, ortopedik, beyin cerrahisiyle ilgili müdahaleler gerekecek" diye konuştu.

Yaralıların arasında çocuk bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Doğan, 15-16 yaşında bir hasta olduğunu, onun dışında daha küçük yaşta hasta gelmediğini kaydederek, "Ama hepsi genç hastalar" dedi.

Doğan, başka bir soruyu yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın söz ettiği bacağı kopan hastanın 51 yaşında olduğunu ve iki bacağını birden kaybettiğini, bu hastanın hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.
Başhekim Doğan, hastalardan sadece birinin kadın olduğunu kaydetti.

 

Kaynak:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.