Sosyal Medya

BÖLGEHABER

3 İLÇE İÇİN TEMAYÜL YOKLAMASI

AK Parti'nin adayı açıklanmayan 3 ilçesi Pazar, Hemşin ve Ç.Hemşin için Rize Kültür Merkezi'nde bugün temayül yoklaması yapıldı.



AK Parti Rize'de belediye başkan adayları açıklanmayan Pazar, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçeleri için başvuruda bulunan aday adaylarının değerlendirileceği teşkilat temayül yoklaması İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yapılan temayül yoklamasında İl başkanı Yılmaz Katmer ve Yönetimi, İl Kadın ve Gençlik kolu başkanları, kurucu ilçe yönetimi, mevcut ilçe yönetimi, kadın kolu ve gençlik kolu ilçe yönetimleri ve belirlenen bazı mahalle temsilcileri, ilçe belediye başkan adayını belirlemek için oy kullandı.

Temayül yoklamasında Genel Merkez tarafından görevlendirilen komisyonda başkanlığı Trabzon Milletvekili Asım Aykan, komisyon üyeliklerini ise Artvin Milletvekili Ertekin Çolak ve Karabük Milletvekili Cumhur Ünal yaptı. Temayül yoklamasına Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu da katıldı.

İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Öksüz yapılacak temayül yoklamasında ne şekilde oy kullanılacağı hakkında bilgi verdikten sonra Genel Merkez tarafından görevlendirilen komisyon gözetiminde delegeler oy kullandı. 3 saat süren oylamaların ardından sandıklar komisyonda görev alan milletvekilleri gözetiminde açılarak sayıldı. İlçe ilçe ayrılan oylar zarflara konularak Genel Merkeze götürülmek üzere paketlenip görevli milletvekillerine teslim edildi.

Temayül Yoklamasına Pazar ilçesinden 110 delegeden 91'i, Çamlıhemşin ilçesinden 110 delegeden 78'i, Hemşin ilçesinden 82 delegeden 69'u katılarak oy kullandı.

Yoklamanın ardından bir değerlendirme açıklaması yapan İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Öksüz ?Belediye başkanlıkları partimize ait olmayan Pazar ve Hemşin ilçelerimiz bunun yanında Başbakanımız tarafından adayı açıklanmayan Çamlıhemşin ilçemiz için teşkilat temayül yoklamasını adaletli bir şekilde yapmış bulunuyoruz. Sonucunun da ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum? dedi.

Veda ziyaretlerine devam eden vali Kasım Esen de temayül yoklamasına gelerek partililerle vedalaştı. 27 aylık bir süre Rize'de görev yaptığını belirten Vali Esen partililerden helallik isteyerek salondan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.