Sosyal Medya

Trabzon Dernekler Federasyon'undan Rektör Tepkisi

TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU OLARAK REKTÖR SEÇİMİNDEKİ ADALETSİZLİ?E TEPKİ



TRABZON DERNEKLERÄ° FEDERASYONU OLARAK

REKTÖR SEÇİMİNDEKİ ADALETSİZLİ?E TEPKİ GÖSTERİYORUZ.

 

        Ãœniversitelerimiz; Ãœlkemizi temsil eden en önemli kurumlardan birisi olup, ülkemizin kalkınmasında, modernleÅŸmesinde çaÄŸdaÅŸ demokrasimizin geliÅŸmesinde öncülük eden aydın gençlerimizi yetiÅŸtiren ve kalkınmamızın temel taÅŸlarını yetiÅŸtiren birer örnek kurumlar olması gerekir.

 

         GeliÅŸmiÅŸ ülkelerin üniversitelerinin yönetimleri ve iÅŸletilmesi özerk olup tamamen kendi muhtariyetleri doÄŸrultusundadır.

 

Siyasi veya ticari bir bağlantıları yoktur. Bu nedenle, Rektörlerinin seçimleri dünyada en geçerli demokratik sistem olan özerk seçimlerle iş başına gelmekte ve insanlık buna saygı duymaktadır.

 

Oysa ülkemizde 12 Eylül sonrası idaresinin bir kalıntısı olarak bugün kü bilinen iki aşamalı sistem uygulanmaktadır.

 

Birinci aşamada seçim var ancak kazanmak yok. Buda hiç çağdaş ve demokrat olmadığı için, ilim yuvalarımız yozlaştırılıp baltalanmakta hatta siyasallaştırılmaktadır.

 

Bu sistemi kınıyoruz. Ülkemizin göz bebeği Üniversitelerimizin sistem değişikliği ile özerkliğine kavuşturulmasını istiyoruz.

 

Ve bu talihsiz sistemden mağdur olan Prof. Dr. Ali AKYÜZ' e destek veriyor, Başarılı çalışmalarından dolayı kendisinden gurur duyuyor ve çalışmalarını yılmadan devam ettirmesini diliyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.