Sosyal Medya

POLİTİKA

Melih Gökçek AKP'den yeniden aday

Melih Gökçek AKP'den aday olacak mı? Son gelen bilgilere göre AKP'nin Ankara adayı yarın saat



Melih Gökçek AKP'den aday oldu. AKP'nin Ankara,Gazıantep,Erzurum adayları açıklandı.

Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mısır'a hareketinden önce parti genel merkezinde,  Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adaylarının da açıklıyor.

GÖKÇEK YENİDEN ADAY
Erdoğan'ın toplantıda Melih Gökçek'în Ankara adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti Genel Merkezi'nin 400 kişilik salonu şu anda hınca hınç dolmuş durumda. AK Parti Genel Merkezi'nin etrafında yüzlerce Gökçek taraftarı toplanmış durumda. Gözler artık Erdoğan'da.

ERDO?AN KÜRSÜDE
Başbakan Erdoğan AK Parti Ankara adayını açıklamak üzere kürsüye çıktı. Erdoğan konuşmasına yeni yıl mesajı ile başladı ve 2009'un barış ve mutluluk yılı olmasını diledi. Başbakan Erdoğan, dün Suriye ve Ürdün'de bölgenin barışı için Esad, Kral Abdullah ve Mahmut Abbas'la görüştüğünü, bu temasların amacının öncelikle ateşkesin tesis edilmesi ardından da Gazze ve Filistin'e uygulanan ambargo ve tecritin kaldırılması olduğunu söyledi. Erdoğan, İsrail tarafının ambargoların kaldırılması şartına uymadığını ve bu nedenle ateşkes anlaşmasının uzatılmadığını söyledi. Erdoğan Hamas ve El Fetih arasında ulusal uzlaşmanın da bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizdi.  


TÜRKİYE'NİN BM GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELİ?İ
Türkiye'nin bugün itibari ile BM Güvenlik Konseyi üyesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin iki yıl sürecek BM Güvenlik Konseyi üyeliği süresince dünya barışına katkıda bulunacağını söyledi.

Erdoğan bugünden itibaren tedavüle giren TL'nin de ülkeye hayırlı olmasını diledi.

3 BÜYÜKŞEHİRİN ADAYI AÇIKLANIYOR
AK Parti'nin beş Büyükşehir'de mevcut adaylarla yola devam edilmesi yönünde uzlaşma sonucu karar çıktığını hatırlattı ve diğer büyükşehirlerde aday belirleme sürecinin devam  ettiğini ve 15 Ocak'a kadar adayların açıklanacağını söyledi. Erdoğan Ankara, Erzurum ve Gaziantep adaylarının bugün açıklanacağını söyledi.

Erdoğan, "Biz makam ve paye dağıtmıyoruz. Sorunları çözecek, hizmet üretecek liyakatli adaylar belirliyoruz. Bizim yönetim anlayışımız budur. Bu güne kadar birlikte yola devam etmeye karar verdiğimiz bütün arkadaşlarımız bu özelliklere uygun arkadaşlarımızdır" şeklinde konuştu.

"O ŞİMDİ ASKER" OLURSA OLMAZ
Erdoğan, aday belirleme sürecinde belediye başkanlarının sadece hizmet üretmesinin yeterli olmayacağını, parti teşkilatı ve o ilin milletvekilleri ile uyum içinde olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Eskiden minibüslerde yazardı. 'O şimdi asker' diye. Milletvekili veya belediye başkanı seçildikten sonra teşkilatı ve seçmenlerimizi unutursak olmaz" diyerek adaylara da 'Teşkilatla uyumlu çalışın' mesajı verdi.

HALKIN GÖNLÜNE GİREN SİLİNMEZ
Belediye başkanlarının ve milletvekillerinin yaptıkları hizmetle  halkın gönlünde yer etmesi gerektiğini belirterek, "Medya ne kadar yala yanlış haber yaparsa yapsın. Televizyonlarda ne kadar uydurma haberler yaparsa yapsın. Halkın gönlüne giren silinmez" şeklinde konuştu. Hükümetin sadece seçim döneminde kömür dağıtmadığını söyleyen Erdoğan, "Biz her dönem garip gurebayı gözeten bir zihniyete sahipiz. Ama bunu hazmedemeyen bir muhalefet var bu ülkede. CHP bunu yapamıyorsa bize ne? Bunlar elli yıl boyunca günü kurtarma politikaları uyguladılar. Bizim belediyelerimiz beş yılda o yılların ihmalini telafi etmeyi başardı" dedi.  

ERZURUM ADAYI
Başbakan Erdoğan, 'Doğunun incisi' olarak bilinen Erzurum'un daha önceki dönemlerde ihmal edildiğini söyledi. Erzurum'un potansiyelini harekete geçirmek için top yekün bir seferberlik başlattıklarını belirten Erdoğan, hükümet olarak Erzurum'da önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Altı yılda 1131 derslik yapıldığını söyleyen Erdoğan, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yeni iki yeni fakülte, bir yüksekokul ve iki araştırma ünitesi yaptıklarını söyledi. Erdoğan 600 yataklı Bölge Araştırma Hastanesi'nin de hizmete sunulduğunu hatırlatan Erdoğan, 4 hava ambulansından birinin Erzurum ve çevresinde zor hava koşullarında kullanılması için hizmete koyulduğunu söyledi. Erdoğan, Erzurum ve ilçelerinde dokuz yeni hastane yapıldığını, Erzurumluların da bunu yakından bildiğini ve AK Parti'yi hiç ihmal etmediğini söyledi.  

Başbakan Erdoğan, Erzurum'un 2011 Kış Oyunları Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, yapılan tesilerin hem ulusal hem de uluslararası hizmet vereceğini söyledi. Palandöken suyunun Erzurum'a kazandırılarak su sorununun çözüldüğünü söyleyen Erdoğan, Erzurum Belediyesinin çöp sorununu da örnek bir şekilde çözdüğünü söyledi.

ERZURUM'DA AYNEN YOLA DEVAM
Başbakan Erdoğan Erzurum adayının yeniden Ahmet Küçükler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Erzurum ve Erzurumlulara hayırlı olsun" diyerek 29 Mart'ta Erzurum'da Ahmet Küçükler ile yola devam edileceğini açıkladı.  

GAZİANTEP ADAYINI AÇIKLIYOR
Erzurum adayını açıkayan Başbakan Erdoğan, Gaziantep adayını açıklıyor. Erdoğan, AK Parti belediyesi döneminde üretilen hizmetleri anlatırken, CHP yeşilciyiz diyor ya. Ne yeşilcisi? Bunların onca yılda yaptığından fazlasını biz 5 yılda yaptık. 15 yıllık CHP yönetiminde 6 örnek proje yapılmıştı, biz 5 yılda 21 örnek projeyi hayata geçirdik. Gaziantep'e altı yıl önce havaalanından girdiğinizde bir gecekondu kentine girmiş gibi oluyordunuz. Ama bugün Gaziantep'e pırıl pırıl ağaçlandırılmış bir bulvardan giriyorsunuz. Gidin Gaziantep'i görün" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP ADAYI DA DE?İŞMEDİ
Gaziantep'ye raylı sistemin 2010'da hizmete gireceğini söyleyen Erdoğan, bu proje ile ulaşım sorununun da çözüleceğini söyledi. Erdoğan, "Gazi ünvanlı bu şehrimiz, şanına yaraşır bir hale getirilecektir. Gaziantep'te yapacak çok işimiz var. Ama çekemeyenler var. Onlar iftira kampanyası başlattı. Hangi medya grubunun yaptığını da çok iyi biliyoruz. Yaptılar da ne oldu. 'Durmak yok yola devam' diyoruz. Gaizantep'te başkan adayımız yeni dönemde de Asım Güzelbey arkadaşımızdır" şeklinde konuştu.

ANKARA ADAYINI AÇIKLIYOR
Ankara'nın Türkiye'nin gelişen önemine paralel olarak gittikçe geliştiğini söyleyen Erdoğan, Ankara'nın yapılan yatırımlarla daha modern bir görünüm kazandığını söyledi. Esenboğa'dan Ankara'ya giden yolun dört ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, bu yolun üzerinde yapılan konut projesinin bitmesinin ardından peyzaj projesinin de tamamlanacağını ve Ankara'ya girişin çok daha güzel ve farklı bir şekil alacağını söyledi.

GÖKÇEK HAZIRLIKLI: SİNEVİZYONLA SUNUM YAPILIYOR
Başbakan Erdoğan, Ankara'da belediyenin yptığı hizmetleri anlatırken, barkovizyonda yapılan hizmetler ekrana getiriliyor. Erdoğan, belediye bütçesinden bu yatırımlara 315 trilyon (315 milyon Türk Lirası) aktarıldığını söyledi. ASKİ'nin yaptığı çalışmalara da değinen Erdoğan, yapılan başarılı çalışmalarla Ankara'nın su sorunununb büyük oranda çözüldüğünü belirtti. CHP'nin İzmit'te Yuvacık Barajı'nı 4.5 milyar dolara mal ettiğini. Ankara'da Çucuk Barakjı'nın 45 milyon dolara tamamalndığını hatırlatarak, "İzmit'te bu işi yapan zat önce il başkanı, ardından belediye başkan adayı yapıldı. Ah Türkiyem ah! Kimler seni yönetiyor' şeklinde konuştu. Yuvacık Barajı'ndan İstanbul Belediyesi olarak su alınması gibi bir anlaşma olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Sirmen'in doğruları söylemediğini savundu.

BU YAPTI?IN HİÇ YAKIŞMIYOR
CHP'li İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hükümetin AK Partili belediyelere yatırım yaptığını söylediğini hatırlatan Erdoğan, "Aslında kendisini severim. Fena bir insan değildir. Ama o da dolduruşa geldi. Biz İzmir'i hangi hizmetinde yalnız bıraktık. On yıl önce başlayan barajı biz tamamladık. Raylı sistemin yapılması için destek verdik. ÜNİVERSİAD'ı biz tamamladık. İzmir ve Ankara'nın suyu hep karşılaştırılıyor. Medya hükümeti eleştirmek için Ankara'nın suyundak arsenik oranını sık sık gündeme getiriyor. Ancak İzmir'de ses yok. Biz geldiğimiz her belediyede su sorununu çözdük. CHP belediyesi demek susuluk demek. Belediyeceilik bizim işimiz" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.