Sosyal Medya

GÃœNCEL

TopbaÅŸ ve KaraosmanoÄŸlu ile yola devam

Başbakan Erdoğan, Topbaşın adaylığını açıkladı: Durmak yok, yola devam



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu açıklayarak, "Sayın Topbaş'ı kutluyorum kendisine durmak yok yola devam diyorum." dedi. Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da yeniden aday olduğunu belirtip, "Başarılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul İl Başkanlına ait yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan açılış töreninde de beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Kocaeli'nde mevcut başkanlarla yarışacaklarını açıkladı. Partililere hitap eden Erdoğan, "AK Parti bir yerde belediye başkanlığını kazanırsa o yeri bir daha kolay kolay bırakmaz. Biz hizmetin yerelde başladığını ve demokrasinin yerelde başladığına inanıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasinin gelişmesinin yerelden başladığını görüyorsunuz" dedi.

 

Adayları belirlerken tüm değerlendirmeleri yaptıklarını gerek MYK'da gerek o ilin milletvekilleri ile ortak aklı konsensusu yaptıklarını söyleye Erdoğan buna göre hareket ettiklerini söyledi. Erdoğan tüm aday adaylarına seslenerek tercih edilmeyen isimlerin küsmemesi çağrısı yaptı. Erdoğan futbolla ilişkilendirerek şöyle konuştu: "Yarın sabahtan itibaren gelen kamuoyu değerlendirmelerine bakarak diğer adaylarımızı da 15 Ocak'a kadar açıklayacağız. Futbol oynadığım zaman hocam derdi ki 'Oğlum sahaya 11 kişi sürüyoruz Ama kadro 25 kişi derdi. Hepsini sahaya süremeyeceğime göre kendime göre takdirimi kullanıyorum 11 kişiyi sahaya sürüyorum. O yüzden siz de anlayışla karşılayacaksınız. Kendinizi hep 11'e girecek gibi hazırlayacaksınız.' derdi. Ben de siyasetteki arkadaşlarıma diyorum ki, 'Siyaset sadece belediye başkanı olmak veya belediye meclis üyesi olmak ve il genel meclis üyesi olmak veya milletvekili olmak değil. Siyaset aynı zamanda teşkilatımızın kademeleri içerisinde de yer almaktır. Birçok yerde birçok arkadaşımızın müracaatı var. Hepsi bizim için değerlidir. Ama sonunda 1 arkadaşımıza karar vereceğiz. Diğer arkadaşlarımızın küsüp gitmesi siyaseti anlamadıklarını gösterir. Aday olmayan arkadaşımız 'Verilecek her görevi yapmaya hazırım' diyorsa bu alkışlanacak bir harekettir."

 

2004-2008 tarihleri arasında Kocaeli'nde İbrahim Karaosmanoğlu'nun görev yaptığını ve bu şehre birçok hizmet gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, "Burasını cazibe merkezi haline getirdi." dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "İbrahim Karaosmanoğlu kardeşimiz çok faydalı işler yaptı. Şehrin hem altyapısını hem de üstyapısını geliştirdi. Çok ciddi bir borç yüküyle göreve geldi. Ancak bu borcu yükseltmedi üstüme 2 milyar dolarlık bir yatırım yaptı. Kocaeli'de halkın gidip gezeceği yeşil alanlar yoktu.Kocaeli'nde büyük sanayi kuruluşlarını dışarı çıkardık. Buralara doğalgaz götürdük.Köylerimiz de istifade etti. 35 yıl aradan sonra İzmit Körfezi'nde yüzme yarışı yapılıyor. Deniz otobüsleri seferleri yapılıyor. İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum ve yeniden adayımız yeniden İbrahim Karaosmanoğlu. Kocaeli?mize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Erdoğan, İstanbul adayının ise Kadir Topbaş olduğunu açıkladı. Kadir Topbaş'ın İstanbulluların takdiri ile önceki seçimde galip geldiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi: "İstanbul farklı bir şehirdi. Yıllar yılı İstanbul tahrip edilmişti. Alt yapısı üst yapısı tahrip edilmişti. İstanbul çocuğu olarak İstanbullu olarak nasıl devraldığımızı biliyoruz. Bunların yeniden imarı bir döneme sığmaz. İstanbul'un ilçeleri ile halini çok çok iyi bilen, çizmelerle mahalle arasında seçim çalışması yaptığımızı iyi bilirdik. O altyapısı olmayan İstanbul'u bu hale getirdik. Ama yeterli mi yetersiz. İstanbul'u 2010 Avrupa Başkenti yaptık. İstanbul'da modern binaları inşa etmek yetmiyor. Tarihi binaları da yarına taşımalıyız. Camileriyle, saraylarıyla, kervansaraylarıyla, kütüphane, surlarıyla bunları yeniden kazanmamız lazım. Tüm bu adımları atarken İstanbul'a gelen tüm turistler İstanbul'a farklı bakış atıyorlar. İstanbul'un hızına yetişemezseniz sorunların içinde kalırsınız. Kadir Topbaş bu yükün altında kalmadı ve liyakatle idare etti. İstanbul'a son 4 yılda 22.5 katrilyon yatırım yapıldı. Şunun altını çizmek zorundayım. Bunun içinde merkezi hükümet yatırımları yer almıyor. Sadece Büyükşehir'in yatırımlarıdır. İstanbul'da sorunların başında ulaşım geliyor. Biz milletimize verdiğimiz ulaşım sorununun çözümüne ağırlık verdik. İstanbul İSKİ skandalı ile sallanıyordu. Ama şimdi iftira at tutmazsa iz kalır mantığı içindeler. Bu kampanya ile başarı elde edeceklerini zannediyorlar. Milletim bunu bildiği için de vakti saati geliyor. En güzel şekilde verecektir. Bunlar benim milletime göbeğini kaşıyanlar demedi mi? Bunlar anlamıyorlar demediler mi? Bunları söyleyenlere milletim en güzel şekilde cevap verecektir. Su medeniyetinin başkentinde insanımız susuzluktan kırılıyordu. İstanbul'un günün birinde susuzluktan kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını kim söyleyebilirdi. Ama biz gördük. O ara yeni bir sektör canlandı. Plastik bidon sektörü. Biz geldik şimdi bu sektör ortadan kalkmaya başladı. İstanbul yağmur pompalarını tartışır hale geldi. O CHP, SHP bin yıllık mirasını yok etti. Son 4 yılda 4 katrilyon yatırım yapıldı. Bunu böyle biliniz. Bu dönem Melen suyunu da İstanbul' kavuşturduk. İstanbul'un onlarca yıllık su problemini çözdük. Topbaş'ı kutluyorum. Okullara 120 kapalı spor salonu yapıldı. Burada bizim dönemlerimizde hatırlayın. okullarımızın bodrum katlarında beden eğitimi dersi yapılırdı. Bu kapalı spor salonları ile öğrencilemiz ders yaparken hafta sonu anneler babalar oralarda spor yapabiliyor. Ufkunuz varsa sorunları çözersiniz. 425 milyon YTYL sadece spora yatırım yaptık İstanbul'da. Önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını yapacağız."

 

Yapılan çalışmalarda İBB ve ilçe belediyelerin dayanışmasının takdire değer olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Çok önemli misyon projeleri yapıldı. İnsanın sorumluluk noktasında olanların göğsünü kabartıyor." dedi.

 

Başarılı çalışmalarından dolayı Topbaş'ı kutladığını belirten Erdoğan, "Yeni dönemde kendisine 'İstanbul'da durmak yok yola devam' diyoruz." şeklinde konuştu. Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından partililer Topbaş lehinde, "İstanbul seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Yanında oturan protokoldekiler de Topbaşla tokalaşarak kendisini tebrik etti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.