Sosyal Medya

BÖLGEHABER

TRABZon'DA YEREL EŞİTLİK EYLEM BİRİMİ

Trabzon'da Valilik Bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanmasına,



Trabzon'da Valilik Bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanmasına, Kadınlar ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesine ve Korunmasına Yönelik Faaliyet Gösterecek Olan Yerel Eşitlik Eylem Birimi Kuruldu.

Trabzon?da Valilik bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, kadınlar ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesine ve korunmasına yönelik faaliyet gösterecek olan Yerel Eşitlik Eylem Birimi kuruldu.

TRABZON Birleşmiş Milletler Ortak Programı?nın yürütüldüğü illerden biri. Yerel Eşitlik Eylem Birimi de Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında oluşturuldu. Vali Nuri Okutan, konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi

Toplumsal gelişmeye ivme kazandıran en önemli faktörlerden biri kadın erkek eşitliğini sağlamak. Bu, demokrasi, kalkınma ve barışın ön koşuludur. Kadın erkek eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmek amacıyla ilimizde hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı hem İl Genel Meclisinde hem de Trabzon Belediyesi Meclisinde kabul edilmiştir.

Planın amaçlarından biri, yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeye yönelik kadınların yerel karar alma süreçlerine ve karar mekanizmalarına katılımlarını artırmaktır.

Kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirici, yerel plan, program ve politika stratejilerini belirlemek ve bu stratejilerin uygulamasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirmektir. Bunun yanında yapılacak ve yapılmakta olan çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamaktır.

Trabzon Valiliği Yerel Eşitlik Eylem Birimi, yerel hizmetlerin, kadınların sorun ve gereksinimlerine yönelik değerlendirmeler ve kurumlarda yürütülen çalışmaların toplumsal cinsiyet eşitliğine uygunluğu ile ilgili değerlendirmeler yapacak.

Uygulamalarla ilgili cinsiyet eşitliğine uygun stratejiler geliştirerek, kentte kadınlara yönelik yürütülecek çalışmalarda sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları arasında koordineyi sağlayacak.

Ayrıca, valilik bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Komisyonu?nun sekreteryalığını yürütmekle görevli olacaktır.

Birleşmiş Milletler Ortak Programı Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu da projenin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.