Sosyal Medya

GÃœNCEL

Bursa Görücüye çıktı.

Başbakan Erodğan: Bursa gerçekleştirdiği projelerle Türkiyeye örnek oluyor



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Osmangazi ve Kestel Belediyesi tarafından kente kazandırılan projeleri, hizmete açtı. Kenti yeniden imar eden vizyon projelerle Bursa'nın Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Erdoğan, hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Şehreküstü Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın değişimine katkı sağlamak için 5 yıl önce başlatılan Yerel Kalkınma Hamlesi'yle önemli projelerinin hayata geçirildiğini söyledi. Başkan Şahin, 5 yıl önce hemşerilerinden aldığı güven ve Başbakan Erdoğan'dan aldığı destekle Bursa'nın tıkanan ufkunu açmak, kararan makus talihini yenmek amacıyla yola çıktıklarını anlattı. "Bursa, 'dünya kenti' ve 'marka kent' olmalı" sloganı ile işe koyulduklarını belirten Şahin, tüm Bursalılarla birlikte kente gelen ziyaretçilerin de değişimin farkında olduklarını ifade etti.

 

Emeklerinin karşılığını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Şahin, "Bugün çok mutlu ve huzurluyum. Çünkü 5 yıl önce bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğime inanıyorum. Mevlana, 'Hüner bir şehri medeniyete kavuşturmaktır. Hüner o şehrin kalbini kazanmaktır' der. Karşınızda Bursa'nın güvenini ve kalbini kazanmış, icraatlarıyla örnek olmuş biri olarak bulunuyorum." dedi.

 

Anketlerde başarı oranının yüzde 60 - 65 civarında çıktığını, çalışmalarında bireysel çıkarları değil, toplumun ve Bursalıların çıkarlarını düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Şahin, "Zaman zaman çeşitli sıkıntılarla karşılaştık, ama bize iletilen kişisel menfaatlere hiçbir zaman itibar etmedik. Bursa'da kimsenin çıkarlarına alet olmadık, olmayacağız. Başbakanımız Erdoğan da, Türkiye'de ezberleri bozdu, çıkar çevrelerine boyun eğmedi. Bu durum kimilerini rahatsız etti ve AK Parti'ye haksız eleştiriler yöneltildi. Biz her zaman kamu yararına hizmet ettik, herkesin başkanı olduk." diye konuştu.

 

Belediye başkanlığında 3 dönemlik deneyime sahip olduğunu kaydeden Şahin, bu kente, bu ülkeye ve bu davaya hizmet etmenin kendisi ve ailesi için büyük bir şeref olduğunu vurguladı.

 

Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise AK Parti'nin 5 yılda yerelden genele tüm kadrolarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini kaydetti. Verdikleri sözleri tuttuklarını ifade eden Şahin, laf yerine iş ürettiklerini, bun dan sonra da hizmetlerin kararlılıkla süreceğini söyledi.

 

Daha sonra meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sözlerine Bursalıları selamlayarak başladı. Her zaman Bursa'nın desteğini yanında bulduğunu dile getiren Başbakan, "Yola çıktığımız ilk andan itibaren Bursa'nın sevgisini, coşkusunu, heyecanını ve hayır duasını hep yanımda hissettim. Bu yolda sizlerle birlikte yürümekten hep gurur duydum." diye konuştu.

 

Doğusuyla batısıyla tüm ülkeyi kucakladığını belirten ve 81 ilin her köşesine hizmetin götürüldüğünü kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi 70 milyon nüfusuyla geleceğe taşımaya gönül verdik. Bizim yüzümüz geleceğe dönük. Bu gücü de kültürümüzden, medeniyetimizden alıyoruz, Orhan Gazi'den, Osman Gazi'den, Yıldırım Bayezid'den alıyoruz. Bu emanete halel getirmeyeceğiz, ülkemizi ve milletimizi asla yere düşürmeyecek daha ileriye taşıyacağız. Bu ülkeyi kuranların öğütleriyle bu toprakları kendimize vatan kıldık. 'Tek vatan, tek Bayrak, tek devlet' dedik. Türkiye Cumhuriyeti'ni kendine kimlik edinen kimseyle sorunumuz olmaz."

 

Bursa'ya eli boş gelmediğini belirten Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreniyle başta Büyükşehir Belediyesi tarafında yaptırılan Kent Hali'ni, Nilüfer Vadisi Rekreasyon Projesi'nin 1. etabını ve Filament Kavşağı'nı, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Kamberler Tarih ve Kültür Parkı, Yerkapı Surları, Kayıhan Çarşısı'nı hizmete açarken, Hamitler ve Kestel toplu konutlarının anahtarlarını da sahiplerine verdi. Başbakan Erdoğan, "Büyükşehir Belediyemiz, yeni hizmetlerini tamamladı. Bunların en önemlilerinden Kent Hali, şehir dışına taşındı. Taşınması yıllardır konuşulan hal ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi kısa sürede projeyi başlattı, inşaat tamamlandı. Aynı zamanda Nilüfer Vadisi, yıllardır ıslah edilmiyordu. Bu projede de 5,5 kilometrelik alan ıslah edildi, temizliği yapıldı ve kafeteryadan spor alanlarına otoparklara uzanan tesis kazandırıldı. Filament Köprülü Kavşağı ise 5 yılda Bursa'da yapılan 11. kavşak olma özelliğini taşıyor. Kent içi trafiğinde bir düğüm daha çözülmüş oldu. Bursa'ya yakışır tarihi medeniyeti ortaya çıkaracağız. Yeşil Bursa'ya adına yakışır yapacağız. 29 mart için el ele verip AK belediyecilikte Bursa'yı şimdi olduğu gibi daha ileriye taşıyacağız. Bursalılara hayırlı olsun." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.