Sosyal Medya

BÖLGEHABER

CHP Bursları İptal Ettirdi

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin doğrudan burs ve kredi vermesini öngören 5102 sayılı ``Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs,



Anayasa Mahkemesi, belediyelerin doğrudan burs ve kredi vermesini öngören 5102 sayılı ``Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun``un, ilgili maddesini CHP?nin itirazı üzerine oy birliğiyle iptal etti.

Yüksek Mahkeme, CHPnin 5102 sayılı Kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı esastan görüşerek karara bağladı. Mahkeme, kanunun 2. maddesinin 2. fıkrasında yer alan Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklayan ancak bildirimde bulunacakları Yurt-Kur vasıtasıyla ödeme yapabileceklerine yönelik hükmün, belediyeler hariç ibaresini iptal etti. Anayasa Mahkemesi heyeti, diğer hükümlerin iptal istemini ise reddetti.

Yüksek Mahkemenin bu kararına göre artık belediyeler öğrencilere doğrudan burs ve kredi veremeyecek, burs ve kredi verilmesini öngördükleri yüksek öğrenim öğrencilerini, yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumuna bildirecek.

Bu karar ile birlikte şu an burs alan öğrencilerin bursları Yüksek Mahkemenin gerekçeli kararının Resmi Gazetede yayımlanana kadar devam edeceği öğrenildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.