Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ezanlar Bu Kez ERKAN OCAKLI İçin Okunuyor

Ocaklı'nın vefat ettiğini duyan yakınları, sevenleri ve Kamil Sönmez ile İsmail Türüt'ün de aralarında bulunduğu Karadenizli sanatçılar Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.




Bu

 

 

BuBAÅžBAKAN ERDO?AN,ERKAN OCAKLI'yı GeçtiÄŸimiz aylarda vefat eden Osman YaÄŸmurdereli'ninde  katıldığı  OCAKLI için yapılan Vefa Gecesinde Çepten Telefonundan bizzat arayıp geçmiÅŸ olsun dileklerini iletmiÅŸti.Video Medyakardeniz.com

 SevdiÄŸimiz Büyüğümüz Erkan Ocaklı;

Tedavi gördüğü İstanbul Kartal Eğitim ve

Araştırma Hastanesi?nde 15 Kasım tarihinde

(bu gece) vefat etti.

Erkan Ocaklının cenazesi 17.Kasım.2008 Pazartesi Günü Ä°kindi Namazında Ãœsküdar BaÄŸlarbaşı

Ä°lahiyat Fakültesi Camiinden alınarak Karacaahmet Mezarlığında defnedilecetir.

 Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Karadenizli sanatçı Erkan Ocaklı, Ä°stanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Ä°LGÄ°LÄ° HABER

ERKAN OCAKLI Ä°Ã‡Ä°N VEFA GECESÄ°

Ocaklı'nın vefat ettiğini duyan yakınları, sevenleri ve Kamil Sönmez ile İsmail Türüt'ün de aralarında bulunduğu Karadenizli sanatçılar Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Sanatçının cenazesinin, yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

1949 yılında Trabzon'da doğan Ocaklı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesini bitirdi.

Yaklaşık 40 albüm yapan Ocaklı'nın, ''Mısırı kuruttun mi'' ve ''Ula ula Niyazi'' gibi Karadeniz klasiklerinin de yer aldığı 350 civarında bestesi bulunuyor.

Yönetmenlik ve televizyon programları da yapan Ocaklı, 6 filmde de rol aldı.


Öte yandan, Erkan Ocaklı, geçen sene 40. sanat yılını, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki geceyle kutlamıştı.


Bu


Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneğince düzenlenen gecenin sunuculuğunu, bir süre önce vefat eden sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli yapmıştı.

Aslen Artvin Arhavi'li. Çocukluğu Maçka'da geçti. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. Kırka yakın albüm yaptı. Altı tane de filmde oynadı, yönetmenlik yaptı. Televizyon programları yaptı. İki kez evlenen Ocaklı'nın iki de çocuğu var.

Ocaklı, 1970'li yılların başında, elinde bağlamasıyla Karadeniz'in hiç de alışık olmadığı bir yoldan müzik dünyasına girdi, hit parçalar üretti. Yaptığı plak ve albümlerin sayısını unuttuğunu söylese de, kırka yakın albüm, üç yüz elli civarında besteye imza attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.