Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Belediye Başkanlarının karnelerini vereceğiz

AKP il başkanı Yılmaz Katmer il ve ilçe belediye başkanlarının karnelerinin verilme zamanı geldiğini söyleyerek? Halkımıza soracağız, başarılı buluyorlarsa devam bulmuyorlarsa aday olamazlar. 10 Kasım dan itibaren aday adaylarının müracaatlarını almaya başladık? dedi.



10 Kasım dan itibaren aday adaylarının müracaatlarını almaya başladık? dedi.

 Dilek ASLAN

AKP il baÅŸkanı Yılmaz Katmer  29 Mart ta yapılacak 

olan  mahalli seçimlerde aday olacak olan Belediye

 baÅŸkanları meclis üyelerinin  müracaatlarını

almaya başladıklarını söyledi.

    AKP il baÅŸkanı Yılmaz Katmer  YaÄŸmur pasta

hanesinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında

yaptığı açıklamada ilçe ve belde kongrelerini bitirdiklerini söyleyerek? 4 ilçede  yeni ilçe baÅŸkanı seçtik. 210 yönetim kurulundan 110 unu yeniledik. 10 Kasım dan sonra  belediye baÅŸkanları ile meclis üyelikleri için adaylık baÅŸ vurularını almaya baÅŸladık. 29 Mart ta yapılacak olan mahalli seçimlerde  sandık baÅŸlarında 9 bin kiÅŸi görev yapacak bu arkadaÅŸlarımız bölgelerinde   nabız tutacaklar ve seçimden önce  kesin sonuçları verecekler. Çok yoÄŸun bir aday adayı baÅŸ vurusu bekliyoruz. Yaptığımız ilçe ve belde kongrelerinde yönetime seçilenler aday adayı olamazlar. Aday adayları bayanlardan  3/2 oranında özürlülerden 4/ 1 oranında ücret alacağız. Ä°lçe ve belde belediye baÅŸkanlarımızın karnelerini verme zamanı geldi? dedi.

    AKP il baÅŸkanı Yılmaz Katmer  parti tüzüğüne göre  partiden disiplin cezası alıp ihraç edilenler, il , ilçe , belde belediye baÅŸkanları ile  onların yakın dereceleri aday olamaz. Halen belediye baÅŸkanı, meclis üyesi, disiplin kurulu üyesi olanlar istifa etmek zorundalar. Ä°l belediye baÅŸkanlığı için aday adayları 3 bin YTL, ilçe belediye baÅŸkanlığı için 1500 YTL, belde belediye baÅŸkanlığı için ise 750 YTL ücret alacağız? dedi.

     Katmer  il meclis üyeliÄŸi için 500, ilçe belediye meclis üyeliÄŸi için 250, il genel meclis üyeliÄŸi için 500 YTL partinin ücret alacağını söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.