Sosyal Medya

Samsun

TURİZM İÇİN İLGİNÇ ÖNERİLER

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Kurucu Başkanı, Mimar-Ekonomist Remzi Kozal..



Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Kurucu Başkanı, Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, Samsun'un geleceğinin turizmde olduğuna dikkat çekerek, ilginç önerilerde bulundu


Küresel ısınmadan dolayı turistlerin sıcak bölgeler yerine serin ve doğal güzellikleri olan yerleri tercih etmeye başladığını belirten Kozal, bunun için Samsun?un hem doğal hem tarih hem de deniz turizmi açısından elverişli olduğunu ifade etti.

GÖLLER VE IRMAKLARYAT LİMANI OLABİLİR
Samsun'un kalkınmasının turizmle mümkün olacağına inandığını, en ucuz, en ekonomik ve en seri yöntemin de turizm olduğunu dile getiren Kozal, yat turizminin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Kozal, "Yatların limanlanması için yerlere ihtiyaç var. Çarşamba ve Bafra ovalarında göllerimiz var. Ekolojik dengeyi bozmadan bu göllere kanallar oluşturulabilir. Kızılırmak-Yeşilırmak nehir yatakları içinde limancıklar yaparak, yaz-kış yatların gelmesi sağlanabilir. Bu bölgelere oteller, su sporları gibi turizme hitap edecek yerler oluşturulabilir" dedi.

ÇAYIRKENT'E HAVARAY
Mimar-Ekonomist Kozal, önerilerini şöyle sıraladı: "Örneğin Çayırkent çok güzel bir manzaraya sahip. Bu bölgeye havaray sistemi kurup, turlar düzenlenebilir. Kaplıcaların potansiyeli genişletilerek, yerli yabancı turist gelişini sağlanabilir. 5 yıldızlı otel sıkıntısı var şehirde. Bu sorun bir an önce giderilmeli. Turist akışı sağlandığı zaman çok sayıda otele ihtiyaç olacak."

MA?ARALAR Ä°YÄ° DE?ERLENDÄ°RÄ°LMELÄ°
Yayla turizmi açısından da Samsun'un zengin bir il olduğunu dile getiren Kozal, en eski 4 yerleşim yerinden birinin Tekeköy ilçesinde Tekkeköy Mağaraları olduğunu, bu bölgenin de en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.