Sosyal Medya

POLİTİKA

Etnik Milliyetçilik yok.

Başbakan Erdoğan: 6 yılda Erzuruma 1,5 katrilyon TL yatırım yaptık



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'a 6 yıl içerisinde 1,5 katrilyon TL değerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Erzurum'un milli iradenin anıtlamış şehri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Erzurum'un 23 Temmuz 1919'da 'milli iradenin üzerinde ipotek yok' dediğini kaydetti. Hükümetleri döneminde Erzurum'a 6 yıl içerisinde yapılan yatırımların toplam bedelinin 1,5 katrilyon TL olduğunun altını çizen Erdoğan, bugün açılışı yapılacak yerlerin toplam yatırım bedelinin ise 640 milyon YTL olduğunu ifade etti.

 

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından miting alanına asılan 'Kepenklerimizde açık, kapılarımızda açık, gönüllerimizde açık' afiş dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşması 'Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' tezahüratlarıyla kesilirken Erdoğan, "Erzurum'a Allah'a şükür hiç eli boş gelmedim. 6 yıldır Erzurum'u elinden tutup ayağa kaldırmak için bizzat şahsım, bakanlarım, miletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gayret gösterdik. Siz bunu karşılıksız bırakmadınız. En güzel cevabı karşımda veriyorsunuz. 'Kepenklerimiz de açık, kapılarımız da açık, gönüllerimiz de açık' dediniz. Bu ifadeler çok anlamlı." dedi.

 

Erzurum'un Selçuklu'nun, Osmanlı'nın önemli şehirlerinden biri ve Cumhuriyetin meşalesinin yakıldığı yer olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Erzurum'un Doğu'nun değil Türkiye'nin incisi olduğunun altını çizdi. 6 yıl öncesine kadar Erzurum'a bir çivi bile çakılmadığını ileri süren Erdoğan, "Erzurum'u kendi kaderine terkettiler. Kasaba köy görüntüsüne mahkum ettiler." diye konuştu.

 

 

'ERZURUM BÖLGENİN SA?LIK MERKEZİ HALİNE GELDİ'

 

 

Erzurum'un bölgenin sağlık merkezi haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunların en önemlisi Erzurum'a yaraşır 600 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni bitirdik. En modern teçhizatla bugün Dadaşlarımıza, gardaşlarımıza teslim ediyoruz. 25 yataklı Tortum İlçe Entegre Hastanesini açıyoruz. Palandöken ve Yenişehir ilçelerinde yeni sağlık ocağı açıyoruz. Erzurum'u bölge sağlık merkezi yapıyoruz. Şimdiye kadar 9 hastane ve 10 sağlık ocağını da ilçelerde açtık." şeklinde konuştu.

 

Türkiye'de bulunan 17 hava ambulansının 3'ünü faaliyete geçirdiklerini anlatan Erdoğan, ambulanslardan birinin de Erzurum'da hizmete girdiğini kaydetti. 2003 yılına kadar Erzurum'da 49 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 6 yıl içerisinde bu rakamı 295 kilometreye çıkardıklarını açıklayan Erdoğan, Erzurum'un içme suyunu da belediyenin hazırladığı proje ile hallettiklerini söyledi.

 

 

'2011 YATIRIMLARINI KISA ZAMANDA TAMAMLAYACA?IZ'

 

 

Başbakan Erdoğan, 6 yılda bin 131 yeni derslik açtıklarını ve 4 bin 243 bilgisayar gönderdiklerini dile getirerek, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapasamında tesislerin inşa edilmesi için çalıştıklarını belirtti. Tüm dünyanın 2011 yılında Anadolu'nun zirvesinde buluşacağını hatırlatan Erdoğan, "Bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Tesisler 2011'den sonra da hizmete devam edecek. Dünya gençliğinin akın edeceği, büyük spor etkinliklerini bizzat takip ediyorum. İnşallah bu yatırımları en kısa zamanda tamamlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

 

Kısa süre önce Hakkari'nin Aktütün Karakolu'nda terör örgütü tarafından haince şehit edilen Cahit Yıldırım'ın eşine TOKİ konutunun anahtarını teslim eden Başbakan Erdoğan, Erzurum'da 2 bin 58 konutu bitererek teslim edeceklerini açıkladı. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Erzurumlu Uzman Çavuşumuz Cahit Yıldırım'ı rahmetle anıyorum. Büyükşehir Belediyemiz ve TOKİ burada anlamlı bir jest yapıyorlar. Yavrumuz son iznine gelince toplu konuttan daire almayı planlıyormuş fakat peşinatı yetmediği için alamıyormuş. Belediyeye intikal edince bir daire şehidimizin ailesine teslim edildi."

 

 

 

 

 

 

 

Başbakan Erdoğan: ?Etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız?  

 

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karşımda 70 milyonu görüyorum. Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla, Boşnağı ile milletimi görüyorum. Biz hiçbir zaman etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğin yanında olmadık, karşısında olduk." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim törenine katılmak üzere Erzurum'a geldi. İstasyon Meydanı'nda 10 binin üzerinde Erzurumlu'nun yer aldığı kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, son 6 yıl içerisinde yapılan yatırımlara değindi.

 

AK Parti olarak, siyasi çekişmelerin içerisinde olmadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye hayallerinin olduğunu, kendilerinin Türk Milleti'ne sevdalarının olduğunu söyledi. "Karşımda 70 milyonu görüyorum" diyen Erdoğan, "Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyele, Abazasıyla, Boşnağı ile milletimi görüyorum. Biz hiçbir zaman etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğin yanında olmadık, karşısında olduk. Hiçbir inanca ayrımcılık yapmadık. Yaradılanı sevdik yaradan ötürü." diye konuştu. Paranın önemi olmadığını kaydeden Erdoğan, ne kadar zengin olunursa olunsun herkesin mezara gireceğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin en zengininin dahi öldüğünde 'erkişi niyetine' diye cenaze namazının kılınacağını ifade etti.

 

Üç ayrı noktadan telekonferans sistemiyle toplu açılış gerçekleştiren Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitimi Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tenrıverdi, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul, Erzurum ve çevre illerin milletvekilleri yer aldı.

 

Erdoğan konuşmasının bitiminde 5 yaşındaki asker elbiseli Abdullah Özcan'a oyuncak verdi. Minik Özcan daha sonra Başbakan Erdoğan ve bakanların bulunduğu yerde Sakarya şiirini ezbere okudu. Başbakan'ın beğenisini kazanan Özcan, bakanların ve milletvekillerin de ilgi odağı oldu.

 

 

Başbakan Erdoğan'a safkan Arap atı hediye edildi

 

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışlarda bulunmak üzere geldiği Erzurum şehir girişinde yaklaşık 130 ciritçi ile davul zurna ekibi tarafından karşılandı.

Aracından inen Başbakan Erdoğan'a 'Hey Dadaş' isimli beyaz safkan Arap atı hediye edildi. Başbakan Erdoğan atı okşayarak sevdikten sonra Başbakanlık'a ait otobüsle İstasyon Meydanı'na hareket etti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.