Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Çayda sürgün tartışması

Vali Kasım Esen in çay la ilgili yaptığı açıklamada 4 sürgün alımı yapan fabrikalar hakkında yasal işlem uygulanacağı açıklaması Rize de sivil toplum örgütlerini kızdırdı.



DÄ°LEK ASLAN

      

               

Rize CHP il başkanı Mehmet Aslankaya Cumhuriyet tarihi boyunca çay üreticisinin defalarca 4 sürgün ürünü aldığını söyleyerek" Türkiye ye kaçak çay sokanlar böyle bir karar aldırdı. Bu tarihe kadar böyle bir uygulama olmadı. ÇAYKUR 4 sürgünü alamadığı gibi şimdi de çay da ki mineralleri düşürmüşler. Srilanka da Hindistan da çay yıl boyu toplanmakta iklim aynı olduğuna göre orada ki çaylar her halde saman, hal böyleyse o zaman o çaylar ülkemize neden sokuluyor. Hükümet bir işin altından kalkamıyorsa kanun diyor ve üreticinin üzerine yıkıyor. Devlet yapıcı olmalı. Kendi almadığı ürünü özel sektör alıyor ve üreticiye gıda maddesi de olsa veriyorsa saygı duyulmalı. Hem çay parası vermeyeceksin. Hem de özel sektöre ceza keseceksin. Bu devlet anlayışı olamaz. Sayın vali çayı bardakta tanıyor ve valiliği döneminden sonra çay bahçelerini gördü. Bu işin uzmanları susarken valinin böyle bir açıklama yapması talihsizliktir. sayın vali Rize yi Bilecik le karıştırdı. Çay zeytin değil. Üzüm hiç değil. Sayın vali Rizelilerle alay ediyor" dedi.


BAYRAMO?LU DESTEK ÇIKTI
Ulusal çay konseyi başkanı ve AKP Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, Esen?e destek çıkarak, "Rize Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünün 27.08.2008 tarih ve3590sayılı yazısı Yönetim kurulumuzca incelenmiş ve yazı içeriğinde bulunan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karara bağlandığı bildirilen, "Yaş Çay Hasat Zamanının Başlamasını Mayıs ayının İlk Haftası, Yaş Çay Hasadının sona ermesinin Ekim ayı ortası olmasını" ifadesini aynen destekliyor, Valilik nezdinde Ekim ayı ortasını geçtikten sonra yapılacak sevk ve üretimlerin kontrol altına alınabilmesi için vakit kaybetmeksizin çalışmaların başlatılmasına ve bu konuda taviz verilmeksizin uygulama yapılmasına Yönetim Kurulumuzca İttifakla karar verilmiştir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.