Sosyal Medya

HEMŞİN, ÇAMLIHEMŞİNE KAVUŞTU

Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları yapan Tevfik İleri tarafından yapımına 1959 yılında başlanılan Hemşin Üsküt yolu 49 yıl sonra hizmete açıldı.



Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerini birbirine bağlayan üsküt Yolu Vali Kasım Esen'in de katıldığı
törenle hizmete açıldı.
 
 
 
 
 
Tören öncesi Rize Valisi Kasım Esen, Hemşin
ilçesinde bir dizi incelemede bulundu.
img112/7423/foto7tb8.jpg
 

Hemşin Kaymakamı Caner Akgün, Belediye Başkanı Başar Cumbur ve diğer yetkililerle Merkez İlköğretim Okulu'nda incelemede bulunan Esen, bahçede bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demirbaş'tan ilçenin eğitim durumu hakkında bilgi aldı.
Dursun Ali YILMAZ'ın 1986 Yılında yeni   açılan yol için Karadeniz Gazetesindeki yazmış olduÄŸu Haber 22 Yıl sonra gerçek oldu


Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Esen, ''Milli EÄŸitim ve UlaÅŸtırma bakanlıkları yapan Tevfik Ä°leri tarafından yapımına 1959 yılında baÅŸlanılan HemÅŸin merkezden ÇamlıhemÅŸin Ãœlkü köyüne giden yol tamamlandı. Böylece HemÅŸin'den ÇamlıhemÅŸin'e olan mesafe 23 kilometreye indi'' dedi.     
 
 
 
                                                                  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tevfik İleri nedeniyle önem verdiği bu yolun, yapımına başlanmasından 50 yıl sonra bitirilebildiğini ifade eden Esen, ''1959 yılından 2006 yılına kadar 8 kilometresi tamamlanan yolun 2006-2008 yılları arasında 9 kilometresi tamamlandı. 2006 yılında 50 bin YTL, 2007 yılında 10 bin YTL ödenek ayrılan yolun 9 kilometrelik kısmı, bu yıl İl Özel İdaresinin makine ve akaryakıt desteğiyle Hemşin Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla tamamlandı'' diye konuştu.

Esen, Nurluca köyünde ise KÖYDES kapsamında 50 tonluk su deposunun bitirildiğini ve 7 bin 565 metre su isale hattının değiştirildiğini belirterek, ilçede 2007 yılında 45 bin, bu yıl ise 49 bin YTL tutarında KÖYDES kapsamında yapılan yatırımların tamamlandığını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.