Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ergenekon'da aktörlerin çoğu dışarda

Susurluk davasının kilit ismi, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Çatlı'yı Ergenekon'un öldürdüğünü öne sürdü.



Star TV ekranlarından yayınlanan 'Arena' programında Uğur Dündar'ın sorularını cevaplandıran eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, 'bir vatansever' olan Abdullah Çatlı'nın, Ergenekoncular tarafından öldürüldüğünü ileri sürerek, 'Abdullah Çatlı vatanını, milletini seven düzgün bir adamdı. Kullanma tarihi dolunca ortadan kaldırdılar. Çatlı'nın ipini Ergenekon çekti' dedi.

SUSURLUK, ERGENEKON İŞİ

Müthiş açıklamalarıyla Susurluk ve Ergenekon üzerindeki karanlık örtüyü aralayan Çarkın, 'Susurluk olayı Ergenekon organizasyonunu aydınlatan bir fenerdir. Ergenekon operasyonu başlayınca kendimi konuşmak zorunda hissettim. Eğer konuşmasaydım kendimi vatan haini gibi hissedecektim' diye konuştu. 'Susurluk Kazası'nın tamamen bir Ergenekon operasyonu olduğunu ileri süren Ayhan Çarkın şunları söyledi:

'Kazaya neden olduğu ileri sürülen kamyon da, şoför de düzmeceydi. Hem Çatlı'dan hem de onunla birlikte hareket eden bizlerden kurtulmak istiyorlardı. Ben hala rahat uyuyamıyorum. Öldürülme korkusuyla yaşıyorum. Kazadan sonra yeraltı dünyasının ünlü ismi Tarık Ümit'in öldüğü iddia edildi. Ancak ölüsünü kimse görmedi. Ben Ümit'in ölmediğini biliyorum. Gerekirse ispatlarım.'

DÜNDAR'I İPTEN ÇATLI ALDI

Ergenekon örgütünün, ünlü gazeteci Uğur Dündar için de ölüm emri çıkardığını kaydeden Çarkın, Çatlı'nın bu emre, Dündar'ın 'vatansever ve milliyetçi bir gazeteci' olduğu için karşı çıktığını söyledi. Çarkın, 'Uğur Dündar'ı ipten Çatlı aldı' dedi. Yürütülen Ergenekon operasyonunun buzdağının görünen kısmı olduğunu belirten eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, emri siyasilerin verdiğini, ancak hiçbir siyasetçiden hesap sorulmadığını ifade etti.

BAÅžBAKAN'I DÄ°NLEYÄ°N

'İdealist polisler' olarak kendilerinin kullanıldığını kaydeden Çarkın, 'Şimdiki genç arkadaşlarıma sesleniyorum: Akıllı olsunlar, kendilerini kullandırtmasınlar. Herkes aklını başına almalı. Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın söylediklerine odaklanmalı. Onların gösterdikleri dışında bir çözüm yok. Genç güvenlik görevlileri kendilerine yapılacak tekliflere karşı uyanık olsunlar' diye konuştu. Çarkın'ın sözlerinden satır başları şöyle:

  • Biz susurluk kazasının Ergenekonu aydınlatan lambasıyız. Bedel ödedik, kimisinin canı yandı, kimisinin baÄŸrı.

  • Ergenekon'un resmi çok eksik, aktörlerin çoÄŸu dışarıda.

  • Çatlı'nın dürüst, namuslu, mert, adam olduÄŸunu anladılar. Baktılar ki baÅŸlarına bela olacak. Ä°pini çektiler. O kamyonunn altına girmese baÅŸka bir kamyonun altına mutlaka girecekti.

  • Kamyonun sahibi, 364 gün aÄŸlayıp, maÄŸdur olan yokmu o onu çok iyi bilir.

  • Abdullah Çatlı'nın kafa tuttuÄŸu, bizi 3 senedir yargılayan bir heyet, bana sordu Çatlı'yı tanıyormusun, dedim tanıyorum. Görev verdin mi, verdim, hangi görevi verdin, devlet sırrıdır söyleyemem dedi.

  • Çatlı'ya devlet iÅŸler yaptırmış, kanlı eylemler yaptırmış, devletin bunu kalkıp itiraz etmesi mümkün mü?

  • (UÄŸur Dündar, benim için ölüm emrini kim verdi diye soruyor) Åžimdi ne desem yalan olur. Aynı ÅŸahıs tarafından benim içinde, senin içinde. Abdullah Çatlı'ya emri verdi. Ancak Çatlı kabul etmedi. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diye..

  • (Neden siz Ergenekon deÄŸilsiniz de onlar Ergenekon sorusuna karşılık) Onlar olacak tabi. Ben niye olayım. EÄŸer ben birÅŸey yaptıysam devlet adına yaptım. Zaten ben bunu istiyorum. Çıksın açıklasınlar diye. EÄŸer ben Ergenekon olsaydım onun yanında olmam gerekmez miydi.

  • Ergenekon hangi devlet adına iÅŸ yapmış. devlet adına baÅŸlayıp da menfaat adına devam eden birçok ÅŸey var. Ne yapmış devlet adına. Ahtapot gibi oturmuÅŸ bir kolu PKK'da...

  • Ergenekon'un bir kolu Hizbullah'ta bir kolu orda bir kolu burda.

  • Tarık Ãœmit yaşıyor. Benim bilgim var.

  • Çıkıp ben bunları geberticem diyen siyasetçi açsın arÅŸivleri faili meçhul cinayetlerin (PKK'ya destek verdiÄŸi iddia edilen Kürt iÅŸadamlarının kastediyor) hesabını versin. Tutup da Ahmet'i orda öldürdüler, Mehmet'i burada geberttiler diyerek bu olmaz.

     

    ERGENKON DAVASIYLA İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

  • Henüz yorum yapılmamış.

    * İşaretli tüm alanları doldurunuz.