Sosyal Medya

POLİTİKA

Başbakan'dan TRABZON Hedefi

AK Parti'de yerel seçimler için adaylık başvuruları YSK'nın takviminden önce kabul edilmeye başlanacak. Aday adaylığı başvuruları, 1 Kasım'da başlıyor.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde en az yüzde 60 oranında oy hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'de ak belediyecilik anlayışının uygulanmadığı bir yer bırakmayacağız" dedi.

Yerel seçimlerde İzmir, Diyarbakır, Mersin, Eskişehir, Hakkari, Trabzon, Tunceli ve Edirne'yi istediğini vurgulayan Erdoğan, yolsuzluklar konusunda da kesinlikle taviz vermeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, "Yolsuzluk yapanın gözünün yaşına bakmam. Yolsuzluğa karışanların bünyemizde yeri yok" diye konuştu.

AK Parti'de yerel seçimler için adaylık başvuruları 1 Kasım'da başlıyor. Başvuruları YSK'nın takviminden önce kabul etmeye başlayacak olan AK Parti, resmi sürenin sonuna kadar adaylık başvurularını değerlendirecek.

İl başkanlıklarına yapılacak başvurular, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı takvimin bitiminde sona erecek. Adaylık başvurularıyla ilgili detaylar ise AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda karara bağlanacak.

Başbakan Erdoğan, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy hedefinin en az yüzde 60 olduğunu açıkladı.
Bunun altında bir oy oranı istemediğini vurgulayan Erdoğan, "AK Parti'li olmayan, ak belediyecilik anlayışının uygulanmadığı yer bırakmayacağız. Bu kez AK Parti'li olmayan yerlerde de belediyecilik anlayışımızı uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Şu an CHP ve DTP'de olan bazı illeri de hedef olarak koyan Erdoğan, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Eskişehir, Trabzon, Edirne, Hakkari ve Tunceli'yi yerel seçimlerde kazanmak istediklerinin altını çizerek, "Yüzde 60'ın altında oy istemiyoruz. Bu seçimlerden de başarıyla çıkacağız. Buna inanıyorum. Bu illeri de özellikle istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, yolsuzluklar konusunda da belediye başkanlarına gözdağı verdi.
Adı yolsuzluğa karışan bazı belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerini görevden aldıklarını hatırlatan Erdoğan, "Bu noktada kesinlikle taviz vermemiz mümkün değil. Yolsuzlukla mücadele eden bir parti olarak bu konuda çok hassas olacağız. Yolsuzluğa karışanı bünyemizde barındırmayacağız. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmam" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.