Sosyal Medya

Sağlık

Bu Hastahaneye "Hüseyin Ayaz" İsmi Verilsin

Trabzon Dernekleri Federasyonunun Karadeniz?deki kanser artışlarını gündeme taşıma çalışmaları sonucunda ve Başkan Yardımcısı Hüseyin AYAZ'ın büyük katkısı olan araştırmalr sonucu Trabzon Kaşüstü?nde yapımına başlanan 400 yataklı Araştırma Hastanesi ve inşaatı devam etmektedir.



Trabzon Dernekleri Federasyonunun Karadeniz?deki kanser artışlarını gündeme taşıma çalışmaları sonucunda Trabzon Kaşüstü?nde yapımına başlanan 400 yataklı Araştırma Hastanesi ve inşaatı devam etmektedir.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ayaz ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki birlikte oluşturdukları bir heyetle hastane inşaatına giderek, hastane yapımını-inşaatını inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İnşaat alanına malzeme taşıyacak yolları olmadığını dile getiren yetkililer, ?Bütün zorluklara rağmen iş bitim tarihinde işi teslim etmek için firma olarak seferber olduk. Mevcut yol malzeme getiren Tır ve kamyonlara cevap veremediği için diğer illerdeki makine parkurumuzu da buraya kaydırarak şantiyeye çıkaramadığımız malzemeleri bu makinelerle taşıyarak imalata hız kazandırıp kayıp zamanı kazanarak hastaneyi zamanında yetiştireceğiz.? Dediler.

Ayaz ise Samsun ve Trabzon da yapımları devam etmekte olan bu araştırma hastanelerinin başta Federasyonumuz ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının çok büyük gayretleri sonucunda Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ tarafından Karadeniz bölgemizden büyük illere hasta taşıma işini hafifletmek ve sağlık hizmetini hastanın ayağına getirmiş olmak için

Bu geniş hastane kompleksine ilave edilen 200 yataklı onkoloji hastanesi, kanser hastalığına erken teşhis çalışmalarının yanında mevcut kanser hastalarına da cevap verecek ve sinir hastalarına cevap verecek 200 yataklı ruh ve sinir hastalıkları hastanesi de yapılarak bu proje amacına uygun duruma gelecektir.

SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ,  TOKÄ° BaÅŸkanı hemÅŸerimiz ErdoÄŸan Bayraktar, Karadeniz Dernekleri Federasyonu ?KASTOB- olmak üzere  diÄŸer Karadeniz Ä°l Derneklerinin de katılımıyla Bölgemizde Artan kanser artışlarını gündeme getirme çalışmalarımıza büyük emek verdiklerini bu çalışmalar sonucunda ilimize verilen bu büyük hizmeti uygulamaya koyabilmek için ihale aÅŸaması sonunda sorunlarla baÅŸlayan bu proje projenin araziye uymaması ve ÅŸimdide yol sorunuyla karşı karşıya kalması hizmet ÅŸevkimizi zedeliyor.

İnsanlar mücadele veriyor hastanenin kendi bölgesine alınması için ve bunu beceren Kaşüstü belediye başkanı Sayın Mustafa çam ben hastaneyi aldım nasılsa yolunu da birileri gelir yapıverir anlayışıyla hareket etmiş. Bu kadar büyük projenin buraya getirilmesine emek harcayan insanlara ayıp edildi. Mustafa Çam bu konuda emeği gecen büyüklerimizi çok büyük zorlukla karşı karşıya bırakmıştır.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.