Sosyal Medya

POLİTİKA

DTP'lilerin gözlerine bakarak konuştu

Bu kürsüden NAMUS VE ŞEREFİ ÜZERİNE AND İÇENLER...



TBMM Genel Kurulunda, Türk silahlı Kuvvetlerini (TSK), Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere bu bölgeye göndermek için Hükümete verilen yetki süresini, 17 Ekim 2008'den itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkere üzerinde ilk sözü CHP'li Elekdağ aldı.
NAMUS VE ŞEREF SÖZÜNÜN GERE?İNİ YERİNE GETİRİN
CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, terörle mücadeledeki en büyük sorunlardan birinin, Meclis çatısı altında yer alan bazı kişilerin, terörü bir hak olarak göstermeye çalışması olduğunu ileri sürerek, ''Bu kürsüden vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumaya namus ve şerefi üzerine and içenleri, namus ve şeref sözlerini yerine getirmeye, ortak bir deklarasyonla Aktütün saldırısını kınamaya davet ediyorum'' dedi.

"BBG EVİ MÜMKÜN DE?İL"
Elekdağ, TSK'nın, Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini ''BBG evi'' gibi görme imkanının kesinlikle olmadığını ifade ederek, ''TSK, ABD neyi göstermek isterse sadece onu görür, neyi vurdurtmak isterse onu vuruyor. ABD'nin de gösterip vurdurttuğu, terör ağacının gövdesi ve kökleri değil, sadece dalları'' dedi.

BARZANİ UYARILMALI
MHP Ankara Milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, Barzani'nin PKK terör örgütüne destek vermeye devam ettiğini belirterek, bu desteğin devamı halinde Barzani ve peşmergelerinin askeri operasyonun hedefi olacakları yönünde uyarılması gerektiğini kaydetti. Bölükbaşı, "Bu konuda inandırıcı ve caydırıcı olabilmek için Kuzey Irak yönetimine meşruiyet kazandıracak hareketlerden kaçınılmalı, Barzani ile resmi diyalog sürecine girilmemelidir" dedi.

OPERASYONLAR ÇÖZÜM DE?İL
DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, ''Birlikte mücadele edilerek kazanılan ülkemizde, Kürtlerin de var olduğu gerçekliği kabul edilerek ortak vatanda, ortak bayrak etrafında özgür yurttaşlar olarak Kürtlere yaşam hakkı tanınmalıdır'' dedi.

DTP Grubu adına söz alan Kurtulan, Türkiye'nin 25 yıldır sorunu ortadan kaldırmak için askeri operasyonları sürdürdüğünü, ancak gelinen noktada sorunun ortadan kaldırılamadığını söyledi.

Kurtulan, 1984'ten beri 4 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan 7 Genelkurmay Başkanı değiştiğini, bunların hepsinin ''sorunu çözeceğiz'' demesine rağmen sorunun çözülemediğini ifade ederek, ''Sonucu olmayan sınır ötesi operasyonlara yeniden 'evet' denmesi çözüm yolunu kapatmaktadır'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.