Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Ä°psiz Recep Dizisine dev gala

İpsiz Recep dizisinin başrol oyuncuları Kadir İnanır, Burcu Kara ve tüm dizi ekibi filmin birinci bölümünü Rizelilerle birlikte izledi.



Fatih Sultan Kar / Ä°st.

 

TRT1'de yayınlanmaya başlanan Yönetmenliğini Erhan Baytimur üstlendiği, Kadir İnanır, Burcu Kara, Hakan Ural, Sema Atalay, Nihat Nikerel, Hilmi Erdem, Ali Çoban, Akasya Asiltürk gibi televizyon ve sinemadan tanıdığımız ünlü isimler rol aldığı ?İpsiz Recep? dizisinin galası Rize Vakfı Sariyer Rize Vakfı Riva tesislerinde yapıldı..


Galaya Rize Valisi Kasım Esen, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başta Kadir İnanır olmak üzere dizinin Yapım, yönetim ve oyuncu ekibi ile çok sayıda konuk katıldı.

 

Galada bir konuÅŸma yapan Rize Valisi Kasım ?Yöremizin yetiÅŸtirdiÄŸi ve kurtuluÅŸ Savaşının kazanılmasında önemli görevler üstlenen Milis Yüzbaşı Ä°psiz Recep  90  yıl önce (11 Haziran 1928) yılında aramızdan ayrıldı. Rize?nin Portakallık Mahallesi?nde doÄŸan (1862). ÇocukluÄŸu ve gençliÄŸi Rize?de geçen Ä°psiz Recep, Birinci Dünya savaşı sonrası oluÅŸan ve yurdumuzun yer yer iÅŸgalinin baÅŸladığı o karanlık günlerde düşmanla iÅŸbirliÄŸi yapan yerel çetelerle, yakın arkadaÅŸ ve akrabalarından kurduÄŸu grupla mücadele etti. Onun ruhu ile kurtuluÅŸ savaşı kazanıldı. Onun yarınlara taşınması bizlerin görevidir? dedi. Vali Esen ayrıca dizinin final bölümlerinin Rize?de çekilmesini arzu ettiklerini söyledi.

 

Türk Sineması'na emek verdiÄŸi 40 yıl boyunca "Ä°psiz Recep"i canlandırmayı hayal ettiÄŸini belirten Kadir Ä°nanır  ise "Bu ilginiz beni çok memnun etti. Yıllardır 'Ä°psiz Recep'i oynamadan bu mesleÄŸi bırakmak istemediÄŸimi söylüyordum. Bu her zaman yaptığım filmlerden veya karakterlerden biri deÄŸil. Hep söylerim, bir toplumu topla tüfekle iÅŸgal ederek yok edebilirsiniz. Ama o millet sonra kendine gelir, KurtuluÅŸ Savaşı'nda gördüğünüz gibi, birlik olur ve tekrar kendi vatanını kurar. YaÅŸadığımız bu cennet vatan, nasıl kurtuldu, nasıl kuruldu bunları hepimizin bilmesi gerekiyor. Ä°ÅŸte bizim yaptığımız film KurtuluÅŸ Savaşı'nın baÅŸlamasına ışık tutan kahramanın öyküsü" dedi.

 

Filme emeği geçenlere Galaya Rize Valisi Kasım Esen ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından plaket verilirken , Hüseyin Erbaş geceye türküleri ile renk kattı..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.