Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Yeni açılan Ardeşen MYO'da öğretim başladı

Rize Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu (MYO), 2008-2009 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.



RİZE - Rize Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu (MYO), 2008-2009 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. Programda konuşan Rize Valisi Kasım Esen, Ardeşen MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nü destekler nitelikte büyük bir otel yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk öğrencilerinin eğitime başladığı Ardeşen MYO, Vali Kasım Esen'in de katıldığı törenle öğretime başladı. Törende konuşan Vali Kasım Esen, Rize'de arazinin çok kıymetli olduğunu, Ardeşen MYO'nun 66 dönümlük bu arazisini en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade ederek, açılan bölümlerden Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü destekler nitelikte büyük bir otel yaptırtmayı hedeflediklerini dile getirdi. Esen, Ardeşen MYO'nun yurt eksiği olduğunu bunu giderene kadar Ardeşenlilerin öğrencilere sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti. Vali Esen, Ardeşen'de yurt kurulacağını, ancak kurulana kadar dernek kurup öğrencilere yardımcı olmak gerektiğinin altını çizerek, "Gelen öğrenciler ev, yurt sıkıntısı çekerse burası tercih edilmez. Her Ardeşenli, gelen öğrencileri kendi evlatları bilmeli ve onlara ev açmalı, yardımcı olmalı." şeklinde konuştu.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Nazmi Turan Okumuşoğlu da, Ardeşen MYO öğrencilerinin işin ehli, bilgili öğrenciler olacağını belirterek, Ardeşen MYO'nun yıl doldurup sadece diploma veren bir yer olmayacağını kaydetti. Kaymakam Cemil Kılınç ise yüksekokulun Ardeşen'in dışarıya açılan kapısı olacağını ve Ardeşenli'nin Türkiye'nin farklı kültürlerini tanıma ve anlama adına değerlendirilmesi gerektiğine değindi. "Ardeşenli için bir rüya gerçekleşiyor" diyen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan da '2 yıllık yüksek okul mu olsun, 4 yıllık fakülte mi?' sorularının ilçeye çok zaman kaybettirdiğine değinerek bu zaman kaybını kapatacaklarını vurguladı. Bu arada Ardeşen MYO, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Muhasebe ile ek kontenjanla Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerine 30'ar öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Programda Arman Ali Mollamehmetoğlu adına bilgisayar sınıfı açılışı yapılırken, 1992 yılında kurulan Ardeşen MYO'ya bu güne kadar destek yapan esnaflara katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Programa; Rize Milletvekili Dr. Lütfü Çırakoğlu, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kemal Sandıkçı, Ardeşen MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet İshak Demir, dekanlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.