Sosyal Medya

BÖLGEHABER

HEMŞİN VE PAZAR'DA İNCELEME

AK Parti Rize milletvekilleri Ali Bayramoğlu ile Dr. Lütfü Çırakoğlu Pazar ve Hemşin ilçelerinde bir dizi incelemede bulundular.



Hemşin ilçesine ilk ziyareti AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu gerçekleştirdi.








AK Parti Pazar İlçe Başkanı Ahmet Basa ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Büyükyazıcı ile birlikte Hemşin'e çıkan Dr. Çırakoğlu bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Hemşin İlçe Başkanı Halim Bekar'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Çırakoğlu, yatırımları bizzat yerinde inceledi.

Hemşin'e cumhuriyet tarihinin en büyük yatırım hamlesinin yapıldığını belirten Dr. Lütfü Çırakoğlu, ?TOKİ konutları tamamlandı ve kuralar çekildi. Kısa süre sonra da hak sahipleri konutlarına yerleşecekler. Yine TOKİ tarafından şehir merkezinde bir ticaret merkezi yapılıyor. Burası da Hemşin'in iş potansiyeline önemli katkılar yapacak. Polis merkezinin kurulmasıyla ilçeye canlılık kazandırıldı. Hemşin'e yapılan en önemli yatırım ise Çaykur'un organik çay fabrikasıdır. 2009 yaş çay sezonunda hizmete girecek olan bu fabrika ve diğer yatırımlar, ilçede göçü tersine çevirecek kadar önemli hizmetlerdir. Bu çalışmaların Hemşin'e kazandırılmasında ilçe başkanımız Halim Bekar'ın çok önemli katkı ve gayretleri olmuş, hükümetimiz de gelen tüm makul istekleri bir bir yerine getirmiştir? diye konuştu.

Dr. ÇırakoÄŸlu'nun ilçedeki gezi ve incelemeleri devam ederken beraberinde il baÅŸkan yardımcıları Burak ÇakıroÄŸlu, Ali Ä°hsan Öksüz ve il yönetim kurulu üyesi Ramazan AydoÄŸan ile AK Parti Rize Milletvekili Ali BayramoÄŸlu da HemÅŸin'e gelerek ziyaretlerde bulundu.

Bayramoğlu ve beraberindekiler parti binasında teşkilat mensuplarıyla bir süre sohbet ettikten sonra ilçedeki TOKİ konutlarını ve inşaatı devam eden Hemşin Organik Çay Fabrikasını gezdiler.

TOKİ konutlarının yöresel mimaride inşa edilmesinin ilçeye ayrı bir renk kattığını belirten Bayramoğlu, organik çay fabrikasını da 2009 yaş çay sezonuna yetiştireceklerini belirtti.

Hemşin ilçesindeki incelemelerini tamamlayan Bayramoğlu ve beraberindekiler, Pazar'a geçerek burada ilçe teşkilatıyla birlikte bir dizi çalışmayı yerinde inceledi.

Ä°lk olarak Pazar adliyesini ve hemen yanında yapılacak olan 150 yataklı Hamidiye bölge hastanesinin arazisini dolaÅŸan BayramoÄŸlu, Ã§alışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hamidiye hastanesinin güzel bir sağlık kompleksi olacağını belirten Bayramoğlu, bu hastanenin 2010 yılına kadar Rize merkezde inşa edilen 250 yataklı hastane ile beraber bitirileceğini söyledi.

Bayramoğlu, buradan yapımı tamamlanan Pazar öğretmenevine geçerek incelemelerde bulundu. Pazar ilçesinin bu çalışmayla 4 yıldızlı otel ayarında bir dinlenme alanına kavuştuğunu belirten Bayramoğlu, ?Burası hem ticaret için bölgeye gelip kalacak yer bulamayanlara hem de öğretmenlerimize ve memurlarımıza güzel hizmet verecek yerlerden bir tanesi olacak? dedi.

İncelemelerinin devamında Pazar Yüksek Okulu yapılması için devredilen 75. Yıl İMKB Anadolu Lisesi binasını ve çevresindeki araziyi gezen Bayramoğlu, ?Buradaki Anadolu Lisesi sahildeki yeni inşa edilen binasına taşınacak.? dedi.
Bayramoğlu, üniversite için tahsis edilen Anadolu Lisesinin taşınacağı yeni binayı da inceledi.

Daha sonra Pazar Sanayi Çarşısı'nın yapılacağı alanı da gezen Ali Bayramoğlu, çalışmalar hakkında Dernek Başkanı Rasim Çorbacı'dan bilgi aldı.

Sanayi çarşısı alanının genişletilmesi için mevcut yerin önündeki halı sahanın anlaşmayla derneğe kazandırılmasının uygun olacağını kaydeden Bayramoğlu, çarşının bir an önce hizmete girmesi için de gerekli tüm desteğin sağlanacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.