Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Birlikte öldüler

Rize'nin Pazar İlçesi'nde aşırı yağmurda yamaçtan kopan toprak....



Rize'nin Pazar İlçesi'nde aşırı yağmurda yamaçtan kopan toprak kütlesi, bir apartmanın zemin katındaki evin duvarını yıkıp içeri aktı. Sahur vakti bir anda toprakla dolan yatak odasında uyuyan oğlu 1.5 yaşındaki Efe'yi kurtarmaya çalışan babası 25 yaşındaki Özcan Çelik, gelen ikinci toprak dalgasının altında kaldı.
İki cana mal olan olay, bu sabah 04.30 sıralarında Pazar ilçesi girişinde Karadeniz Sahil Yolu'nun kenarında meydana geldi. Aşırı yağış nedeniye yamaçtan kopan büyük bir toprak kütlesi, yol kenarındaki 9 katlı Alpay Apartmanı?nın zemin katının duvarını yıkıp hızla evin içine aktı. Bu sırada eşi mutfakta sahur için yemek hazırlığı yapan, oğlu Efe de yatak odalarında uyuyan pazarcı Özcan Çelik, oturma odasındayken kopan gürültüyle yerinden fırladı.
Çelik, hızla toprakla dolan yatak odalarına dalıp oğlunu kurtarmak istedi, tam bu anda gelen ikinici toprak kütlesinin altında kaldı. Neye uğradığını şaşıran 24 yaşındaki Yeliz Çelik şoke olurken, yardıma koşan komşuları, talihsiz baba oğulun cesetlerini çıkarabildi. Cesetler Pazar Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, eşini ve oğlunu yitirmenin acısıyla yıkılan Yeliz Çelik hastane önüne çöküp gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Baba oğulun cenazelerinin yarın Soğuksu Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilecekleri belirtilirken, enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması için inceleme yapmak üzere uzman beklendiği kaydedildi.
YOL ULAÅžIMA KAPANDI
Aşırı yağmur Karadeniz Sahil Yolu?nun doğuya giden şeridinin, Rize?nin Pazar ve Çayeli İlçeleri tünel mevkii ile Balıkçılar Köyü mevkinde meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle kapanmasına neden oldu. Bazı büyük araçlar çamura saplandı. Ulaşım, yolun batıya giden şeridinden kontrollü olarak veriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.