Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rizeliler Günü Değil,Festival Yapılmalıydı

Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Hüsrev, Rizeliler Günü yerine bütün Rize'yi hareketlendirecek olan Rize Festivali yapılması gerektiğini bildirdi.



 Hüsrev, yaptığı yazılı açıklamada, Rizeliler Günü düzenlemenin güzel bir fikir olduÄŸunu, ancak önemli olanın bu fikri sahiplenmek ve fikrin halk arasında benimsenmesini temin etmek, düşünce, kültür ve ekonomik zenginliÄŸe zenginlik katmasını saÄŸlamak olduÄŸunu belirtti.
     Fikri güzel kılanın onun uygulanabilirliÄŸini ve devamlılığını saÄŸlamak olduÄŸunu ifade eden Hüsrev, ÅŸunları kaydetti: 
     ''Bu fikrin üretkenliÄŸe dönüşmesi, Rize'nin tanıtımına katkı sunmasının tek yolu
fikrin cazibesini kalıcı kılmak ve halkın bu güne sahip çıkmasını sağlamaktır. Rizeliler Gününü iki güne sıkıştırmak ve de bu günleri protokol kuralcılığının içine hapsetmek, bence fikrin cazibesini gölgelemekte ve fikri etkisiz kılmaktadır. Yapılması gereken Rizeliler Günü yerine bütün Rize'yi hareketlendirecek, Rize'nin tanıtılmasında büyük fırsatlar yaratacak ve gurbetteki Rizelilerin Rize'ye gelmesini sağlayacak olan Rize Festivali'nin yapılmasıdır.''
     'Rize Çay Festivali' veya 'Rize Festivali' adı altında yapılacak olan etkinliklerin en az 15 veya 20 gün sürmesi ve etkinliklerin bütün Rize ilçelerini kapsaması gerektiÄŸini dile getiren Hüsrev, şöyle devam etti:
     ''Elbette ki bu büyük organizasyonda valilik, kaymakamlıklar, yerel yönetimler ile ildeki bütün sivil toplum kuruluÅŸları ve dernekler yer almalıdır. Bu organizasyon saÄŸlandığı takdirde AÄŸustos ayında on binlerce Rizeli Rize'ye koÅŸacak ve Rize'deki her sosyal etkinlik Rizelileri bir araya getirecektir. Rize'mizin turizm zenginliklerini, folklorik deÄŸerlerini, giyim çeÅŸitliliÄŸini, kültürel deÄŸerlerini, denizlerini, yayla ve akarsularını, yemeklerini, ekonomik imkanlarını, insan kaynaklarını, ve eÅŸsiz tabiat güzelliklerini en güzel ÅŸekilde tanıtmak temel hedefimiz olmalıdır. Ayrıca festivalin son iki günü Rize kurultayı olarak düzenlenmeli.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.