Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Derneklerimizle Birlikte Başardık

Rize il Dernekler Müdürü Turgay Esen, İl dernekler müdürlüğünün yeni hizmetleriyle ilgili basına yazılı açıklama yaptı.



Dilek ASLAN

 

Rize il Dernekler Müdürü Turgay Esen, İl dernekler müdürlüğünün yeni hizmetleriyle ilgili basına yazılı açıklama yaptı.Esen, Devletin, resmi kurumlarını kuşkusuz vatandaşa hizmet vermeleri için kanuni düzenlemelerle oluşturmakta olduğunu ifade ederek, ?Burada ilgili kamu kurumlarının iki görevi vardır. Birincisi kanuni rutin görev, bunlar nedir? Kanunla verilen denetleme, cezai işlem gibi benzeri klasik görevlerdir. Bunun haricinde aslında asıl temel görev ya da görevleri; ilgili resmi kurumun alanındaki tüzel kişiliklere yönelik hizmet de bulunurken, danışmanlık, yol göstericilik gibi modern çalışma mantığını öne çıkararak o kurumun/kurumların daha etkin çalışmasına zemin hazırlayarak ve zorluklar karşısında yanında olduğunu bilmesi gerekmektedir. Bu mantık hem devlet kurumuna bir amaç kazandırmakta hem de muhatabı olan tüzel kişiliğe faaliyetlerinde güç kazandırmaktadır? dedi.

Rize Ä°l dernekler Müdürlüğü olarak Rize ilinde faaliyet gösteren derneklere ücretsiz 1000 adet CD dağıtılacağını söyleyen Rize Ä°l dernekler Müdürü Turgay Esen, ?Müdürlüğümüzce 4 yılı bitirdiÄŸimiz süre içerisinde birçok çalışmayı derneklerimiz sayesinde baÅŸardık. Bunlardan biri ve önemlisi Ãœlke geneli ilk kez, derneklerimizin tamamına derneklere yönelik hazırlanan kitap dağıtımı yaptık. Sizler için yeni çalışmalar hazırladık ve bitirdik. Bu çalışma teknolojinin hızlandığı günümüzde resmi kurumların elektronik bilgide sunarak daha hızlı ve doÄŸru bilgileri ulaşılmasına öncülük eden çalışmalardır. Bu yıl içerisinde yapılan çalışmalarımızdan ilki müdürlüğümüz personelinin büyük özveri ile hazırladığı, içerisinde dernekler mevzuatı, uluslar arası fon veren resmi kurumların internet adresleri, proje yapım mantığını anlatan bilgiler, ilimizdeki ve il dışında hemÅŸerilerimizin kurmuÅŸ olduÄŸu dernek ve vakıfların adresleri, dernek faaliyetleri yürütülürken karşılaşılabilecek sorunlara yönelik cevapların anlatıldığı bölümler,  modern STK yönetimi ile ilgili kısa bilgiler, ildeki derneklere ait istatistikî bilgilerin olduÄŸu ? MODERN STK YONETÄ°MÄ° VE ULUSLAR ARASI FONLAR? ismini taşıyan CD nin dağıtımına baÅŸladık? dedi.

Esen, sözlerinin sonunda İl merkezinde bulunan derneklerin yöneticileri bu CD leri il müdürlüğünden, İlçelerde ise Kaymakamlıklarımızda bulunan dernekler büro şefliklerinden ücretsiz olarak alabieceklerini söyleyerek, ?Diğer bir hizmetimiz daha önce duyurusunu yaptığımız SMS hizmeti bu çalışmamızın da sonuna gelindi. İlimizde faaliyette bulunan 567 dernek yöneticimizin cep telefonu numaralarını sisteme kaydettik. Bu hizmetimiz de yine derneklerimizle bir ilki başararak dernek yöneticilerimizin cep telefonları kısa mesaj göndererek, değişen mevzuatlar, toplantılar ve önemli diğer işlemler ile ilgili duyuruları yapacağız? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.