Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rize'ye DoÄŸalgaz,BaÅŸkana Horon Keyfi Geldi

Rize'ye doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende Belediye Başkanı Halil Bakırcı horon halkası kurup oynadı...



 MUSTAFA BAYRAK
Rize'ye ilk kez doÄŸalgaz verilmesi

dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen

törene, Rize Valisi Kasım Esen,

Garnizon Komutanı Jandarma Albay

 Erol Çelik, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, Rize Ãœniversitesi Rektörü Nazmi Turan OkumuÅŸoÄŸlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Ak Parti Ä°l baÅŸkanı Yılmaz Katmer, Ak Parti Rize Kurucu il BaÅŸkanı Hasan Karal, ArdeÅŸen Belediye BaÅŸkanı Mümtaz Sinan, Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın, daire müdürleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve vatandaÅŸlar katıldı.

Vali Esen, törende yaptığı konuşmada, Rize'ye doğalgazın Bayburt üzerinden 117 kilometre mesafeden geldiğini belirtti ve doğalgazın gelmesi için şu ana kadar 6,8 milyon dolar harcama yapıldığını söyledi.

Doğalgazın kullanımının ile pek çok alana fayda sağlayacağını ifade eden Esen, en başta ÇAYKUR'un doğalgaza geçmesiyle yüzde 40'a yakın tasarruf gerçekleşeceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Bakırcı ise 2002 yılından bu yana Rize için yapılan en önemli çalışmalardan birinin doğalgazın kente getirilmesi olduğunu söyledi.

Doğalgazın Rize'ye gelişinin uzun bir süreçten geçtiğini anlatan Bakırcı, ''Ama önemli olan doğalgazın ilimize getirilmesiydi. Bugün itibariyle ilimizin batı yakasında doğalgaz kullanılabilir durumda. Hatta burada 2-3 apartmana doğalgaz bağlandı'' dedi.

Bugüne kadar kullanılan yakıttan dolayı oluşan çevre kirliliğine fazla müdahale etmediklerini ifade eden Bakırcı, doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla denetimlerin sıklaştırılacağını ve kirliliğe neden olanlara müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.

Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın da doğalgazı Doğu Karadeniz'de ilk kullanan ilin Rize olduğunu dile getirerek, ''Rize'de şu an 15 bin aileye doğal gazı ulaştırdık. Rize'nin yüzde 80'inde çalışmamızı tamamladık. Bu kış Rize'nin bir bölümü doğalgazı kullanabilecek'' diye konuştu.

Dev bir meşale ile yakılan ilk doğalgazdan sonra Rize protokolü ve vatandaşlar Cumhuriyet meydanında horon ederek tarihi akşamı kutladılar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.