Sosyal Medya

BÖLGEHABER

82 Anayasına hayır diyen Belde

1982 Anayasası`na Toptan Hayır Oyu Veren Rize`nin Kendirli Beldesi Belediye Başkanı Salih Uzun, İnsan Haklarına ve Özgürlüklere Önem Verecek Yeni Bir Anayasaya İstediklerini Söyledi.



Başkan Uzun, yaptığı açıklamada, 12 Eylül askeri yönetiminin baskısına tepki olarak Kendirli halkının 1982 Anayasasına toplu olarak hayır oyu verdiğini belirtti.

Mevcut anayasının ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunun altını çizen Uzun, insan hakları ve özgürlüklere önem verecek yeni bir anayasa yapılmasını istediklerini belirtti. Uzun, yeni bir anayasa hazırlanması durumunda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Kendirli halkının destek verip vermeyeceğini belirleyeceklerini vurguladı.

Başkan Uzun, mevcut anayasadan kaynaklanan sorunları gördükçe, Kendirli halkının red oyu vererek ne kadar doğru bir iş yaptığının görüldüğünü kaydetti. Uzun, Kendirli halkının siyasi konularda geleceği görme bakımından ülke genelinin 15-20 yıl önünde olduğunu ifade etti.

Rize il merkezine 27 km uzaklaktıkta sahilden 9 km içerde yer alan Kendirli, 1967 yılında belde olmuş. Belde, ilk olarak adını 1982 anayasasına toplu şekilde red oyu vermesiyle duyurmuş. Daha sonrasında ise Refah, Fazilet ve Saadet Partisine verdiği destekle gündeme gelen Kendirli, geçen hafta sonunda ilk kez bir başbakan tarafından ziyaret edildi.

Kendirli halkı, beldelerini ziyaret eden Başbakan Erdoğana yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Erdoğanın ziyaretinin beldedeki Saadet Partisinin gücünü kırmaya yönelik olduğu iddialarını ise Saadet Partili Belediye Başkanı Salih Uzun, parti olarak oy oranlarının yüzde 65 olduğunu ve Başbakanın ziyaretiyle bu oranın yüzde 80e çıktığını öne sürdü.

Belediye Başkanı Uzun, uzun yıllar protesto edilirim korkusuyla hiçbir başbakanın beldeyi ziyaret edemediğine işaret ederek, Başbakan Erdoğana Kendirli halkının ellerinden gelen misafirperverliği gösterdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğanın, halka hitabında protesto edilme korkusuyla güncel siyasi konulara girmediğini öne süren Uzun, Erdoğanın "Takım tutar gibi parti tutmayın" şeklindeki sözlerine ise kendi parti tabanlarının takım tutar gibi parti tutmadığını ve bilinçli seçmen olduklarını belirterek cevap verdi. Uzun, Başbakan Erdoğanı karşılayan gençlerin de Saadet Partili gençler olduğunu ve parti olarak kendilerinin görevlendirdiklerini iddia etti.

Kendirlide Mart ayı içerisinde yapılacak mahalli seçimlerde AK Parti ile Saadet Partili adayların yarışması bekleniyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.