Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Akbank?tan fındıkta inovasyon toplantıları

Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Direktör Yardımcısı Dr. Selçuk Karata: Bugün rakiplerle dahi iş yapabilen başarılı iş adamı sayılıyor?



  • Sabancı Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Cenk KoçaÅŸ:
  • ?Müşterisini en yakından tanıyan, müşterileri için deÄŸer katacak ÅŸekilde pazarlama stratejileri geliÅŸtiren firmalar baÅŸarıya ulaşıyor?

 

 

ORDU (asha) ? Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ? Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Direktör Yardımcısı Dr. Selçuk Karata, günümüz ticaretinde rakiplerle dahi iş yapabilme becerisine ulaşanların başarılı işadamı sayılacağını söyledi.

 

AS Haber Ajansı?nın (asha) bildirdiğine göre, Akbank, fındık sektörüne yönelik bilgilendirme programı çerçevesinde inovasyon ve pazarlama konularında katılımcılarını bilgilendirdi. Düzenlenen etkinlik ile, Akbank Ticari Bankacılık, bankacılık ürünleri sunmanın yanı sıra müşterilerine pazarlama konusunda da destek olmayı, firmaları için yeni vizyon önerileri geliştirmelerini sağlamalarını amaçlandı. Müşterilere yeni pazarlar bulunması, talep oluşturulması, yenilikler ve pazarlama konusundaki son gelişmeler ve fındık sektörü özelinde de yapılabilecek farklı yenilikler hakkında bilgiler aktarıldı.

 

?Geniş katılım toplantıyı hareketlendirdi?

 

Etkinlikte TÜSİAD- Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Direktör Yardımcısı Dr. Selçuk Karata ?Fındık Sektöründe İnovasyon Yönetimi?, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Koçaş ise ?Pazarlama Temelleri ve Stratejileri ?konularında söz aldı. Programa Türkiye?nin en büyük fındık ihracatçılarının yanı sıra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, Bölüm Başkanı Bekir Yıldız ve Dış Ticaret ve İş Geliştirme Müdürü Şinasi Hacıosmanoğlu da katıldı.

 

?Ürüne pazarlama ile değer katmak önemli?

 

Dr. Selçuk Karata, sunumunda inovasyonun temel kavramları ve özellikleri, global ve yerel trendler ve bunların tüketiciye etkisi hakkında katılımcılara yeni ufuklar açtı. Tüketicinin ihtiyaçlarına en iyi ÅŸekilde cevap vermek için tedarikçiler, müşteriler, üniversiteler ve hatta rakipler ile iÅŸbirlikleri geliÅŸtirilmesinin önemini vurgulayan Dr. Selçuk Karata, inovasyon konusunda baÅŸarılı olan firmalardan örnekler verdi. 

 

Doç. Dr. Cenk Kocaş ise günümüzde müşterisini en yakından tanıyan, müşterileri için değer katacak şekilde pazarlama stratejileri geliştiren firmaların başarıya ulaştığını ifade etti. Müşteri için yaratılan değerin ürünün fiyatından bağımsız olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Cenk Kocaş pazar araştırması, pazar bölümleme, hedef kitle seçimi, pozisyonlandırma gibi konularda bilgiler verdi.

(asha/29.08.2008/16.50)

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.